Dolar 32,5020
%0.28
Euro 34,6037
%0.32
Altın 2.499,640
%0.66
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beko'dan zam çıkışı: Tok açın halinden anlamaz

Beko'dan zam çıkışı: Tok açın halinden anlamaz

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, memur ve memur emeklileri için toplam yüzde 7.33 zam, SGK ve Bağ-Kur emeklileri içinse yüzde 8,37 oranında zam yapılmasına tepki gösterdi. Beko, "Memura, emekliye insan olmaktan kaynaklanan temel ihtiyaçlarını karşılayacak ve insan onuruna yakışan bir maaş çok görülmüştür." açıklamasında bulundu.

  • Ege Postası
  • 04.01.2021 - 12:24

Türkiye İstatistik Kurumu aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

Enflasyon aralık ayında yüzde 1,25 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise 14,60 oldu.

Enflasyon oranının açıklanmasıyla memur ve emekli maaş zammı da belli oldu. 

Memur ve memur emeklileri ocak ayında toplam yüzde 7.33 zam alacak. 

SGK ve Bağ-Kur emeklileri ise ocak ayında yüzde 8,37 oranında zam alacak.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko yazılı açıklama yaparak memur ve emeklinin zam oranlarını eleştirdi. Beko, "Memura, emekliye insan olmaktan kaynaklanan temel ihtiyaçlarını karşılayacak ve insan onuruna yakışan bir maaş çok görülmüştür." açıklamasında bulundu.

BEKO'NUN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

"AKP ekonomik krizlerin faturasını bugüne kadar hep halka kesti.

Bugün de yine aynısı oldu. Tek adam rejimi; işçinin, memurun, emekçinin, emeklinin değil sarayın, zenginin ve yandaşın tarafında olduğunu bir kez daha tescilledi.  

AYÇİÇEK YAĞINA YÜZDE 110, DOĞALGAZ VE ELEKTRİK FİYATLARINA YÜZDE 40 ZAM YAPILAN BİR DÖNEMDE SARAYIN MEMURA, EMEKÇİYE REVA GÖRDÜĞÜ ARTIŞ ORANI 7.36 OLARAK AÇIKLANDI! BAKLAGİLLER %60, PEYNİR %27, YUMURTA %80 ZAMLANIRKEN, EMEKLİYE SADECE 8,36 ARTIŞ YAPILDI!

Saray rejimi; müteahhite, yandaşa,  zengine dost olduğunu her fırsatta belirtiyor. Bugünkü karar o yüzden kimseyi şaşırtmadı.  Bütçede engelli, işçi, emekçi, memur, emekli yani halk yok sayılmışken bugün de farklı bir karar beklenmiyordu.  

Memura, emekliye insan olmaktan kaynaklanan temel ihtiyaçlarını karşılayacak ve insan onuruna yakışan bir maaş çok görülmüştür. Onurlu bir yaşam sürdürmeye çalışan ancak zorluklarla baş etmek adına akşamları pazar artıkları ile beslenmek zorunda kalan emekliler; AKP tarafından yine sefalete mahkum edilmişlerdir.

Dört maaşla, beş maaşla saraylarda yaşayanların halkın derdiyle dertlenmesi mümkün değildir. Tok açın halinden anlamaz. Halkı açlığa ve yokluğa terk etmeyi tek adam düzeniyle sürdüreceklerini  zannedenler, ilk seçimde halkın kararını görecek ve ucube rejimleriyle beraber devrilip, dağılıp gidecekler.

Herkes biliyor ki;

AKP DEMEK AÇLIK DEMEK,

YOKSULLUK, İŞSİZLİK, YOKLUK VE ZAM DEMEKTİR!

AKP DEMEK DEVLET İMKANLARIYLA YANDAŞ BESLEMEK,

HALKIN İSE KURU EKMEĞE MUHTAÇ HALE GELMESİ DEMEKTİR.

Bu düzen böyle gitmez. Yokluğa, açlığa yoksulluğa, zamlara, adaletsizliğe karşı olanların, ezilenlerin, sömürülerin sesi artık bir çığlığa dönüşmüştür. Kulakları sağır eden bu çığlık saraylardan duyulmaz ama sandıkları patlatır. Gitmekte olanın gidişi artık durdurulamaz. Kimse umutsuzluğa, yılgınlığa düşmesin; aydınlık yarınlar artık yakın… "

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.