Dolar 32,5910
%0.36
Euro 34,8187
%0.25
Altın 2.497,710
%0.53
Bist-100 9.446,00
%-0.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beko'dan göçmenlere 'Ezik' diyen AK Partili'ye yanıt

Beko'dan göçmenlere 'Ezik' diyen AK Partili'ye yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Makedon kökenli Milletvekili Adayı Kani Beko, AKP’nin Adayı Meliha Akyol’un Balkan göçmenlerine yönelik ifadelerine sert çıktı. Beko'dan göçmenlere 'Ezik' diyen AK Partili'ye yanıt:

  • Ege Postası
  • 19.06.2018 - 15:53

Adalet ve Kalkınma Partisi Yalova Milletvekili Adayı Meliha Akyol’un katıldığı bir toplantıda göçmenlerle ilgili ‘Ezik insanlar’ ifadesini kullanmasını sert bir dille eleştiren CHP’li Kani Beko, “Göçmenler bu ülkenin evlatlarıdır, bizler daima Cumhuriyet değerlerine inanarak birlik ve beraberlik içinde yaşadık. Bugün birliğimize kardeşliğimize zarar verecek söylemlerde bulunanlar kaybedecektir” dedi.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, NAZIM HİKMET RAN…

AKP Adayı Akyol’un kullandığı ifadelerin kardeşlik bağlarına zarar verdiğinin altını çizen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Kani Beko, “Bu topraklar Nazım Hikmet'lerden, Şeyh Bedreddin'lere, Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e kadar onlarca kahraman göçmen yetişmiştir. Göçmen halkları Türk halkının ayrılmaz parçasıdır. AKP’nin bölücü, ötekileştirici siyasi anlayışı ülkemizin kardeşliğine zarar veremeyecek! Türk’ü, Kürdü Alevisi, Lazı, Göçmeni tüm halkların birliği ve kardeşliği bizim şiarımızdır! 24 Haziran’da bölenlere, ötekileştirenlere inat kardeşliğimiz kazanacak. Göçmenler ve tüm halkımız AKP’ye gereken cevabı sandıkta verecek” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.