Dolar 32,3787
%0.19
Euro 35,0430
%-0.06
Altın 2.325,750
%0.23
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beko: Çocuk işçiliği haksızdır, vicdansızdır

Beko: Çocuk işçiliği haksızdır, vicdansızdır

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada "Sermayenin en acımasız sömürü hali; çocuk işçiliğidir ve ne yazık ki 2019 yılının ilk beş ayında en az 26 çocuk işçi yaşamını yitirmiştir" dedi.

  • Ege Postası
  • 12.06.2019 - 14:36

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, hükümet tarafından “Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı” ilan edilen 2018’de çocuk işçi sayısının 7 bin arttığını ve bu yılın, ülkemizde en çok çocuk cinayetinin yaşandığı yıl olduğunu belirtti. 

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan Beko, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi verilerine göre Türkiye nüfusunun yüzde 28’ini oluşturan çocukların, 2018’de işgücüne katılım oranı yüzde 21’e yükseldiğini ifade etti. Beko, açıklamasında şunları söyledi:

"Çünkü biliyoruz ki AKP neoliberalizmi bir toplumda çocuklar, kadınlar, emekliler başta olmak üzere en korumasız olanları vuran politikalar üretmektedir. Bütün gelişmiş ülkeler bu işçilik türünden vazgeçmiş, yasaklamıştır. Unutulmamalıdır ki zorla çalışan çocuklar modern dönemin köleleridir ve bu durumu kabul etmek mümkün değildir.

Bugün ülkemizde yaklaşık 2 milyon çocuk işçi bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra Ortadoğu’da yaşanan olumsuzluklardan dolayı büyük göç alan ülkemizde, göçmen çocuk işçiliğinin kayıt dışı biçimde, acımasız koşullarda kullanıldığı da görülmektedir.

Her şeyden önce ve ilk etapta çocuk işçiliği yasaklanmalıdır!

Çocuk işçiliği ile mücadele sağlam bir yasal zemine oturtulmalı, Türkiye imzaladığı uluslararası sözleşmelere uymalı, çocuk işçiliğini önlemek için denetim yetersizlikleri ortadan kaldırılmalı, denetimler ve ceza yaptırımları arttırılmalıdır.

Bugün 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü,

O nedenle bir kez daha vurguluyoruz…

Çocuk işçiliğine Hayır!"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.