Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bekir Coşkun için verdikleri oyu geri çektiler

Bekir Coşkun için verdikleri oyu geri çektiler

Menderes Mahallesi'nde yapımı süren parka Bekir Coşkun'un adının verilmesine ve heykelinin dikilmesine geçen ay 'kabul' diyen Buca Belediyesi'nin AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri bu kez karar değiştirdi. AK Partili üyeler verdikleri yeni önerge ile kabul oylarını geri çekti.

  • Ege Postası
  • 05.01.2021 - 12:15

Buca Belediyesi, 18 Ekim 2020'de hayatını kaybeden usta gazeteci Bekir Coşkun'un adını yaşatmak için bir karar almıştı. Belediye, Menderes Mahallesi'nde yapılan yeni parka Bekir Coşkun'un ismini vermeyi, ayrıca usta yazarın heykelini dikmeyi kararlaştırdı. Karar Aralık ayı meclis toplantısında oybirliği ile alındı.

AK PARTİ VE MHP'DEN U DÖNÜŞÜ

Ancak dün dikkat çeken bir girişim yaşandı. Geçen ay kabul oyu veren AK Partili ve MHP'li meclis üyeleri, Ocak ayı toplantısında karar değiştirdi. Cumhur İttifakı temsilcileri, kararın tekrar oylanması için önerge verdi. Yeniden oylamada AK Partili ve MHP'li üyeler parka Bekir Coşkun adının verilmesi ve heykelinin dikilmesine ret oyu kullandı. Bunun sebebinin ise Bekir Coşkun'un yazılarında iktidar partisi AK Parti'yi eleştirmesi olduğu açıklandı. Buna karşın CHP'li üyelerin oy çokluğu ile parka Bekir Coşkun'un isminin verilmesi ve heykelinin dikilmesi kabul edildi.

ALPAY ÖZALAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Geçen ay AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan, Twitter sayfasında yaptığı açıklamada, karara karşı çıkmıştı. Sanatçıların atölyede Bekir Coşkun heykeli çalışmasının fotoğrafını paylaşan Özalan, “En son ayı heykeli ve maskeli heykel ile gündeme gelen CHP'li Buca Belediyesi 2 metre yüksekliğinde Bekir Coşkun heykeli yaptırıyor. Adınızı ‘Cumhuriyet Heykel Partisi yapın da rahatlayın, halk ile alakanız yok ne de olsa” ifadelerini yazmıştı. Özalan'ın bu yaklaşımı tepki görmüş ve tartışma doğurmuştu. (Sözcü)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.