Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BBŞT sahneleri hiç boş bırakmadı

BBŞT sahneleri hiç boş bırakmadı

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) ana kadro oyunları ve kursiyer oyunlarını izleyici ile buluşturuyor. BBŞT, 2017 yılının ilk altı ayında 25 oyunu 91 kez sahneledi. Yaklaşık 500 kursiyere tiyatro eğitimi verilirken, 15 bin 800 tiyatrosever birbirinden güzel oyunları izleme fırsatı buldu.

  • Ege Postası
  • 27.07.2017 - 09:48

İzmir’in ve Türkiye’nin en önemli tiyatroları arasında kabul edilen Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu geçen yıla göre sahnelediği ana kadro ve kursiyer oyunları ile izleyici sayısında büyük artış gösterdi. Geçtiğimiz yıl 19 oyun 106 kez sahnelenirken, 2017 yılının ilk altı ayında 25 oyun 91 kez sahnelendi. 2016’da  19 bin 800 tiyatro izleyicisinin seyrettiği oyunlar bu yılın ilk altı ayında 15 bin 800 tiyatroseverin beğenisine sunuldu.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) “Bir Anarşist'in Kaza Sonucu Ölümü, Jeanne d'Arc'ın Öteki Ölümü, Savaş Baba, Metot, Ziyaret” ile çocuk oyunları “Bornova'da Tarihin İzinde ve Denizkızı Maira” ana kadro oyunlarını seyirciyle buluşturdu. Oyunlar; Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi , Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu, Çamdibi Nedret Güvenç ve  Altındağ Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere dört ayrı sahnede sergilendi.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu her yıl yüzlerce çocuk, genç ve yetişkine tiyatro eğitimi de veriyor.  Bu yıl da ilkokul 3. sınıf öğrencilerinden başlayarak 500 çocuk, genç ve yetişkine tiyatro eğitimi verildi.  Eğitim alanlar “Kursiyer Oyunları Festivali”nde sahne heyecanı yaşadı. Profesyonelleri aratmayan performans sergileyen kursiyerler; Ali Baba ve Kırk Haramiler, Alaaddin'in Sihirli Lambası, Camdan Kalp, Alaaddin ve Cin Sihirbaza Karşı, Bir Savaş Hazırlığı, Tanrı, Gergedanlar, Lysistrata, Öykülerin Azizliği, 80 Günde Devr-i Alem oyunlarıyla tiyatroseverlerden tam not aldı.

Eğitim, kültür ve sanatta çok iddialı bir kent olduklarını vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “ Her yıl gerçekleştirdiği kurslar ile tiyatro dünyasına yeni yetenekler kazandıran BBŞT İzmir ve Türkiye’de tiyatro alanında önemli bir yere sahip. Bornova Belediyesi olarak her zaman sanata ve sanatçıya destek olmaya çalıştık. Uzun yıllardır BBŞT görevine devam ediyor. Tiyatromuzla gurur duyuyoruz.” dedi. Başkan Atila tiyatroseverleri büyük emeklerle hazırlanan oyunları seyretmeye davet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.