Dolar 32,3673
%0.15
Euro 34,9585
%-0.3
Altın 2.324,360
%0.17
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İsrail'de gözaltına alınan BBP heyeti serbest

İsrail'de gözaltına alınan BBP heyeti serbest

BBP Başkanı Mustafa Destici ve yanındaki heyetin İsrail'de havaalanında bir süre gözaltına alındığı öğrenildi. İsrail polisi tarafından ifadeleri alınan heyet saat 13:30'da Türkiye'ye olacak. Dışişleri kaynakları da BBP heyetinin Türkiye'ye dönüş yolunda olduğunu belirtti.

  • Ege Postası
  • 05.05.2016 - 09:21

Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, BBP lideri Destici ve eşiyle birlikte Genel Başkan Yardımcısı İlker Kayalıoğlu ve Genel Sekreter Üzeyir Tunç, Tel Aviv'deki havaalanında TSİ 07.30'da gözaltına alındı.

Dönüş yolunda uçağa binerken gözaltına alınan heyetin gözaltı gerekçesi belirtilmezken genel başkan yardımcısının 1,5 saat sorguda kaldığı bildirildi. Parti yetkililerinden edinilen bilgiye göre, heyetteki isimlerin İsrail polisi tarafından ifadelerinin alındığı öğrenildi. 

13:30'DA ANKARA'YA DÖNECEK

BBP'den yapılan son açıklamada ''Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici bugün saat 13:30 da Esenboğa Havalimanı'na inecektir'' denildi.

4 GÜN ÖNCE GİTMİŞLERDİ

BBP Genel Başkan Destici ve beraberindeki heyetin 4 gün önce Miraç Kandili için Kudüs'e gittiği ve Mescid-i Aksa'da ziyaretlerde bulunduğu belirtildi. 

Konu ile ilgili BBP Medya'nın Twitter hesabından atılan tweette ''SON DAKİKA: İsrail polisi havaalanında Genel Başkan Yardımcınız İlker KAYALIOĞLU ve partililerimizi bir buçuk saat sorguya aldı.Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici: Arkadaşlarım gelmeden pasaport kontrolüne gitmem uçağa binmem dedi'' ifadelerine yer verildi.

BBP lideri Destici dün gece, "Mescid-i Aksa’da bir cenaze bir de nikah merasimine katıldık. Yafa’da Osmanlı topları ve ecdad eseri Mahmudiye Camisi" diye tweet atmıştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.