Dolar 32,3398
%0.18
Euro 35,1019
%-0.23
Altın 2.239,950
%-0.16
Bist-100 8,89
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayramda çocuklar gülsün diye…

Bayramda çocuklar gülsün diye…

Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe örgütü, çocuklarına bayramlık alamayan ailelere bayram için hediye kartları dağıttı. İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, son yıllarda artan işsizlik nedeniyle ilçede çok sayıda dar gelirli vatandaş olduğunu, her ne olursa olsun çocukların bayrama daha mutlu girmelerini istedikleri için bu çalışmayı hayata geçirdiklerini açıkladı. Bayramda çocuklar gülsün diye…

  • Ege Postası
  • 13.06.2018 - 11:34

GÜLSEN CANDEMİR/ EGEPOSTASI-CHP Balçova Kadın Kollarının çocuklarına bayramlık elbise alamayan çok sayıda hane olduğu tespitinden yola çıkan ilçe örgütü, dar gelirli ailelere çocuklarına kıyafet almaları için hediye kartları dağıttı. Yaptıkları ev ziyaretlerinde, ekonomik nedenlerle çocuklarına hediye alamayan çok sayıda aile tespit eden kadın kollarının önerisi ile başlayan hediye kartları dağıtımı, çok kısa sürede 50’den 200’e ulaştı. 

KAMPANYA BİR ANDA BÜYÜDÜ

CHP Balçova ilçe başkanı Aygül Eryılmaz, 50 adet hediye kartı ile başladıkları dayanışma projesinde 200 karta ulaştıklarını açıkladı. Eryılmaz, “İlçede ekonomik durumu iyi olmadığı için bu bayramda bayramlık giyemeyen çocuklarımızı sevindirelim istedik. İlçe örgütü olarak 50 hediye kartla başladığımız çalışmamız kısa sürede büyük destek aldı ve bugün 200 kartı ailelere ulaştırmış olacağız.” Diye konuştu. 

İŞSİZ SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Eryılmaz “Balçova, her ne kadar ekonomik durumu iyi olan insanların oturduğu yer olarak bilinse de son birkaç yıldır işsiz kalan, geçinemediği için ailesi ile beraber oturmak zorunda kalan çok sayıda aile oldu. Bu ailelerin bir kısmı ilçe belediyesinin, büyükşehir belediyesinin destekleri ile geçimini sağlamaya çalışıyor. Son dönemde yaptığımız ev ziyaretlerinde ailelerin ekonomik nedenlerle çocuklarına bayram hediyesi alamadığını gördük. Bazı evlerde birkaç ailenin bir arda oturması nedeniyle çok sayıda çocuk var. Bu aileler geçinmekte zorlanırken bayramlık nasıl alsı? Biz ilçe örgütü olarak bundan hareketle, hem aileyi çocuğuna karşı rencide etmeyen, hem de çocukları diğer akranları gibi mağazaya giderek kendisinin seçebileceği bir formül üzerinde karar aldık. Giyim mağazalarına giderek, ortalama fiyatlara baktık ve 50 TL’lik hediye çekleri ile uygun alt ve üst kıyafet alınabileceğini gördük. Anlaştığımız mağazadan 50 TL’lik hediye çeklerini 50 aileye ulaştırdık. Sonra bu projeyi sosyal medyada paylaştığımızda bizlere ulaşan üyelerimiz ve duyarlı insanların da desteği ile hediye kartlarımızın sayısı 200’e çıktı. Bizlere ulaşmaya devam eden insanlar var, hala arayarak çalışmaya destek olmak istiyorlar. Yaptığımız işin doğru yere ulaşması bizleri sevindirdi.” Diye konuştu. 

KURBAN BAYRAMINDA DA KART DAĞITIMI OLACAK 

Çocuklara bayram hediyesi çalışmasını kurban bayramı için de yapmayı planladıklarını söyleyen Aygül Eryılmaz, çok daha planlı bir çalışmayla diğer bayramda da çocukları sevindirmek istediklerini açıkladı. 
İlçe örgütü, sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde daha önce de; 500 adet çam fidanı dağıtımı, okul önlerinde karne hediyesi kitap dağıtımı, ihtiyaç sahibi çocuklar için atkı, bere dağıtımı yaptı.  Babalar gününde ilçedeki 90 yaş üstü babalara, şehit babalarına ve bu yıl baba olanlara ziyaretler yapacaklarını açıklayan İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz, ilçe halkının iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmayı sürdürdüklerini belirtti. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.