Dolar 32,5328
%0.14
Euro 34,9110
%-0.17
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'ya iskele şoku

Bayraklı'ya iskele şoku

Geçmiş günlerini mumla arayan ve kaderine terk edilen Bayraklı Vapur İskelesi'ne yeni seferler bekleyen ilçe halkına kötü haber geldi. Yaz için tarifesinde güncellemeye giden İZDENİZ Bayraklı Vapur İskelesi'ne seferleri yolcu sayısındaki düşüş ve artan maliyetler gerekçesiyle sonlandırma kararı aldı Tamamen kapanıyor

  • Ege Postası
  • 24.05.2016 - 09:04

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de gökdelen yatırımlarıyla yıldızı parlayan, yeni kent merkezinin bulunduğu Bayraklı ilçesinde iskele şoku yaşanıyor. Bayraklı halkının deniz ile buluştuğu sayılı alanlardan olan vapur iskelesi önümüzdeki günlerde tamamen kepenk indirecek. 

KÖRFEZ'DE BİR DEVRİN SONU

İZDENİZ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tarife güncellemesi ile birlikte Bayraklı'dan Pasaport ve Konak istikametine karşılıklı gerçekleşen sabah 07:40 ve akşam 17:40 seferlerine 1 Haziran 2016 tarihinden itibaren son verilecek. Yeni vapurların körfez ulaşımında hizmet vermeye başlaması ile birlikte beklentileri artan ilçe halkı alınan bu karar karşısında şoka uğrarken, yaz sezonundan itibaren artık Bayraklı istikametine vapur çalışmayacak.

BÜYÜKŞEHİR'DEN TEPKİ ÇEKEN KARAR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZDENİZ Genel Müdürlüğü'nün bu hamlesinin ardından kent merkezine ve diğer ilçelere erişmek isteyen Bayraklı halkı için deniz ulaşımı alternatifi tamamen ortadan kalkarken, ulaşım otobüs ve İZBAN gibi toplu taşıma seçenekleriyle sağlanmaya devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu kararı Bayraklı'da şok etkisi yaratırken, karara tepki gösteren ilçe halkı ise özellikle sosyal medya üzerinde tepkilerini dile getirerek belediyeye adeta şikayet yağdırdı.

İSKELE KEPENK KAPATIYOR

Yapılan son değişiklikle birlikte günde tek sabah ve akşam saatlerinde birer sefer yapılan vapur iskelesi tamamen kepenk indirecek. Yolcu azlığı ve aktarma imkanlarının bulunmayışı gibi sebeplerle uzun süredir eski günlerini mumla arayan iskelede yakın zamanda herhangi bir tadilat çalışması ya da seferlerin yeniden güncellenmesi ise beklenmiyor. İZDENİZ'in 2017 yılına dönük planlarına göre Bayraklı Adliye civarına yapılması planlanan yeni vapur iskelesi projesinin ardından ilçeye deniz ulaşımının tekrar sürdürülebileceği öğrenildi.

PİRİŞTİNA'NIN MİRASIYDI

İzmir'in merhum başkanı Ahmet Piriştina döneminde hizmete açılan Bayraklı Vapur İskelesi büyük uğraşlar sonucu kente kazandırılmış ancak, zaman içinde beklentileri karşılamamış ve sefer sayıları azaltılmıştı. Yolcu sayısında meydana gelen düşüşte seferlerin azaltılmasının yanı sıra, İZBAN'ın hizmete girmesi ve iskeleye gelen otobüs hatlarının kaldırılması etkili olurken, iskelenin işlevsel hale getirilmesi ve canlandırılması için seferlerin arttırılmasına yönelik halkın ısrarlı talepleri ise sonuç vermemişti. İzmir'deki tüm iskelelerinde yapılan tadilatlara karşın herhangi bir çalışma yürütülmeyen Bayraklı Vapur İskelesi, körfez filosuna yeni katılan 10 adet karbon kompozit ve katamaran tipi yolcu gemisinden ise faydalanamamıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.