Dolar 32,4772
%-0.19
Euro 34,9495
%0.35
Altın 2.436,550
%0.55
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı Meclisi’nde büyük kavga!

Bayraklı Meclisi’nde büyük kavga!

Bayraklı Belediye Meclis toplantısında büyük kavga çıktı. MHP Grup Başkanvekili Muhammet Şahin’in, “MHP’den neden rahatsız oluyorsunuz'  Aftan terör örgütleri çıkamadı diye mi'” sözleri ortalığı karıştırdı. Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Serdar Sandal, “Bu denli bir saygısızlık olmaz. Bu vatanı senden daha fazla severim ben! Bu vatanı, bayrağı, toprağı senden daha çok severim. Ve sen gibilere bırakmam! Ülke benim ülkem! Çocuk benim çocuğum. Kimsenin haddine değil. Hiç kimse ucuz laflar söyleyeceğim diye bir başkasını bu tür ithamlarda bırakma hakkı yok” dedi. Daha sonra CHP’li meclis üyeleri ayağa kalkarak MHP’li Şahin’in üzerine yürüdü.

  • Ege Postası
  • 03.07.2020 - 22:40

EGEPOSTASI-  Bayraklı Belediyesi ikinci meclis toplantısı Belediye Başkanı Serdar Sandal başkanlığında gerçekleşti. Toplantının son bölümünde  MHP Grup Başkanvekili Muhammet Şahin, söz aldı ve sakin bir şekilde Sandal’a eleştirilerini sıraladı. MHP’li Şahin, “Çocuk ve gençlerle ilgili projeleriniz olduğunu anlattınız. Fakat bu projenin gerçekleşme oranın 1.5 yıl zarfında hiçbir büyümeye, gerçekleşmeye oran oluşmadı. Sadece Bayraklı’nın merkezinden ibaret kaldığını, Cengizhan’da, Erenler’de, Yamanlar’da böyle bir çalışmanız söz konusu olmadı. İsterseniz sizinle birlikte mahalleri tek tek gezip inceleyebiliriz. Bayraklı’nın 3-4 mahalle dışındaki yerlerde bu konuyla ilgili daha fazla önem vermenizi beklerdim. O bölgeler varoş bölgeler. Seçim vaatleri içerisinde olduğunuz Bayraklı’nın, Türkiye’nin en büyük sorunlardan bir tanesi, uyuşturucu. Gençliğin içine itildiği temel sorunlardan bir tanesi. Bayraklı olarak biz bunu nasıl halledeceğiz diyebilirsiniz. Ama bunlarla ilgili spor salonlarının ve spor komplekslerinin artırılarak, gençliğin bu noktada spora katılımlarını sağlayarak bu sorunun ortadan kalkmasını sağlayabilirdiniz. Bayraklı’da bulunan amatör spor kulüplerinin spor yapacakları alan yok. Seçim beyannamenizde her mahalleye spor salonu açacağınızı söylediniz. Spor kulüplerine nakdi ve aynı yardımla bulunacağınıza söz verdiniz. Spor kulüpleri deplasmana gitmeye halleri yok. Sizi yerden yere vurmak için bunları söylemiyorum. Bayraklı’nın en önemli sorunlardan bir tanesi kentsel dönüşüm. Bu sorunla ilgili ‘sadece bizimle alakalı konu değil’ dediniz. Seçim meydanlarında biz bu sorunu Tunç Başkan’la çözeceğiz’ diye söz verdiniz. İnsanlar size oy verdi. Bir sonraki dönemde Bayraklı ile ilgili projelerin yapılmış olmasını umuyoruz” dedi. 

SANDAL ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ
Başkan Sandal ise, “Dünya çocuk ve gençlik kenti projesi mahallere özgü bir proje değil. Bayraklı’nın tamamını ilgilendiriyor. Mahallerimizdeki (Cengizhan, Erenler…) park yerleri ile ilgili bana park yapacak yer göstersen? Evleri yıkıp park mı yapacağı? Kamulaştırdığım zaman vatandaşın malına el koymuş olacağım. Sırf konuşalım diye sırf CHP’yi 4 mahallede kaldığı ile ilgili iddianızı çürüteceğim. Cengizhan’dayım. Oraları göreceğiz. Bunların üzerinden kör siyaset yapmaz. Olmadık işlerle ilgili ‘niye olmadı’ diyorsunuz. Bu bir iş değil. Uyuşturucu meselesi. Sadece kentin temel meselelerinden bir tanesi. Uyuşturucu ile mücadele İzmir Valisi, Kaymakamımız, İl Emniyet ve İlçe Emniyet Müdürümüze teşekkür ediyorum. Genel afla, sizin önerinizle bu arkadaşlar yine sokakta! Bir adamı kurtaracağı diye kentin başına bela olan bu sorun genel afla birlikte hissediliyor. Bu hükümetin görevi iken Bayraklı Belediye Başkanı’na iletmeniz çok şık değil. Bu kamunun görevi Kamu bu anlamda iş yaparken belediye ile işbirliğine açığız 2000 bin yıl geçse de SİT’le ilgili gerekli kurumlardan izin almadıkça iş yapmamız mümkün değil. Burada soş siyaset yapmayın. Hiç kimse o çocuklara bizden fazla yakın değil. Okula gidemeyen, evine ekmek götüremeyen insanların durumunu siyasal alana çekmeden çözüyoruz” dedi.

MHP’li Şahin araya girerek, “ MHP’den neden rahatsız oluyorsunuz'  Afta Terör örgütleri çıkamadı diye mi'” dedi. Bu sözleri ortalığı karıştırdı.

SANDAL’DAN ÇOK SERT SÖZLER

Bunun üzerine Başkan Sandal, “Bu ne düzeysiz bir laf! Düzeysiz bir yaklaşım. Senin haddine bizi terör örgütleriyle bir söylemen. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım! Senden daha fazla vatanperverim. İşinize bakın” dedi. CHP’li üyeler bu tartışma üzerine masalara vurdu!

BÖYLE SAYGISIZLIK YOK! HADDİNE DEĞİL

Sandal, sözlerine şöyle devam etti:“Bu denli bir saygısızlık olmaz. Bu vatanı senden daha fazla severim ben! Bu vatanı, bayrağı, toprağı senden daha çok severim. Ve sen gibilere bırakmam! Ülke benim ülkem! Çocuk benim çocuğum. Kimsenin haddine değil. Hiç kimse ucuz laflar söyleyeceğim diye bir başkasını bu tür ithamlarda bırakma hakkı yok. Geçti o günler”

Sandal konuşurken CHP’li meclis üyelerinin tamamı ayağa kalkarak MHP’li Şahin’e tepki gösterdi. Bazıları Şahin’in üzerine yürüdü.  CHP’lileri AK Partililer sakinleştiremeye çalıştı.
Bazı CHP’li meclis üyeleri, “PKK’lıları davul zurnayla karşılayan sizsiniz” diye bağırdı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.