Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı kütüphanelerinin başarısı tescillendi

Bayraklı kütüphanelerinin başarısı tescillendi

Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, “Herkes için kütüphane” projesi kapsamında katıldığı Antalya’daki seminerden ödülle döndü. Bölge değerlendirme ikinci grup toplantısında jüri tarafından en başarılı birinci kütüphane seçilen Bayraklı kütüphanelerinin projeleri bir kez daha tescillendi. Bayraklı kütüphanelerinin başarısı bir kez daha tescillendi

  • Ege Postası
  • 17.04.2018 - 08:57

“Herkes için Kütüphane” projesi kapsamındaki kütüphanelerde, proje başlangıcı olan Mayıs 2016’dan bu yana yapılan faaliyetler Antalya’da düzenlenen seminerde anlatıldı. Sunumların girişinde kütüphaneleri hakkında kısa bilgiler veren konuşmacılar, daha sonra (Herkes için kütüphane) HİK Projesi kapsamında yaptıkları çalışmalardan örnekleri diğer katılımcılarla paylaştı. İlçedeki 16’ncı kütüphanenin açılışı için hazırlıklarını sürdüren Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü yetkilileri, etkinliğe 13 kütüphane ile katılarak, birer kültür yuvası haline gelen, cazibe merkezi olan kütüphanelerini başarıya ulaştıran projelerini anlattı. Bayraklı Belediyesi seminere Emek, Osmangazi, Aşık Rüstem Alyansoğlu-75. Yıl, Yamanlar, Muhittin Erener, Atatürk Açık Hava- Onur, Gümüşpala, İhsan Alyanak-Sehabettin Okudular, Soğukkuyu, Cengizhan, Refik Şevket İnce, Org. Nafiz Gürman ve Manavkuyu kütüphaneleri ile katıldı. “Herkes için kütüphane” projesine dahil olan kütüphaneler bölge esasına göre 4 gruba ayrıldı. Seminere 189 kütüphane kayıt yaptırırken 103’ü sunum gerçekleştirdi. Bayraklı Belediyesi kütüphaneleri, 51 ilçe belediyesine ait kütüphanelerin arasından grup birincisi oldu.

YENİ KÜTÜPHANE MÜJDESİ

Teknoloji alt yapısı yenilenen ve geliştirdiği projelerle ülke genelinde önemli bir başarıya ulaşan Bayraklı Belediyesi kütüphanelerine olan ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bu merkezlerimizden 7’den 70’e her kesimden vatandaşımız faydalanıyor. Yakın zamanda ilçemizde 16’ncı kütüphanemizi Adalet Mahallesi’nde hizmete açacağız. Çocuklarımız buralarda araştırma ödevlerini yapıyor, kitap okuyor, takviye kurslara katılıyor. Kütüphanelerimiz toplum polisinin uyuşturucu ve kadına karşı şiddet konulu seminerlerine ev sahipliği yapıyor. Kütüphanelerimizi kitapların sergilendiği mekanlardan öteye geçirdik” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.