Dolar 32,5608
%0.23
Euro 34,9608
%-0.03
Altın 2.448,850
%0.52
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı’da kongreye günler kala flaş gelişme! Özel kalemden delegeye baskı

Bayraklı’da kongreye günler kala flaş gelişme! Özel kalemden delegeye baskı

CHP'de ilçe kongre süreci yarın başlıyor. Delege seçimlerinin ardından aday belirleme sürecinde kriz yaşanan Bayraklı’da imza hareketi başladı. Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın Özel Kalem Müdürü Berk Ulusal’ın delegeleri tek tek aramakla görevlendirildiği öğrenildi. Özel Kalem Ulusal'ın delegelere telefon ederek Selçuk Ayhan için imza istediği öne sürülüyor. Bayraklı’da kongreye günler kala flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 13.12.2019 - 14:13

EGEPOSTASI - CHP’nin ilçe kongreleri yarışının başlamasına saatler kala bazı ilçelerde imza hareketleri baş gösterdi. Bayraklı’da hem İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu kanadı hem de Belediye Başkanı Serdar Sandal tarafından açık bir şekilde desteklenen ‘Ağabey formülü’yle yola çıkan Selçuk Ayhan için imza kampanyası başlatıldığı öğrenildi.

21 Aralık Cumartesi günü Havuz Düğün Salonu’nda yapılacak kongre günü olası sürpriz adayları caydırmak isteyen Ayhan destekçilerinin tek tek delegeleri aradığı ifade ediliyor.

‘Ağabey formülü’ ile Ayhan'ı CHP Bayraklı’nın başına getirmek isteyen grubun delege sayısının yarısından fazlasının imzasını alarak kongre günü muhalefete gözdağı verme amacında olduğu kulislerde konuşuluyor.  

Bu konudaki çalışmayı Bayraklı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Berk Ulusal’ın yönettiği öğrenildi. Ulusal’ın bizzat delegeleri aradığı hatta imza vermek istemeyen delegeler olursa özel olarak telefon açtığı ‘Ben Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın Özel Kalem Müdürüyüm. Selçuk Ayhan için imza vermenizi istiyorum’ dayatması yaptığı iddia edildi.

Delegeye yapılan bu baskı partililer tarafından hoş karşılanmazken, belediye başkanının özel kaleminin ilçe kongrelerine bu şekilde müdahale etmesi de eleştirildi.

Öte yandan parti tüzüğüne göre; ilçe kongresinde aday olmak isteyen partililerin kongre günü salonda bulunan delege sayısının en az yüzde 10'unun imzasını alması gerekiyor. Bu gereği yerine getiremeyen adaylar yarışa katılamıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.