Dolar 32,5038
%-0.11
Euro 34,9556
%0.36
Altın 2.430,750
%0.31
Bist-100 9.803,00
%0.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da kongre öncesi kriz

Bayraklı'da kongre öncesi kriz

CHP’de 8 Kasım'da başlayan mahalle delege seçimlerinde son haftaya girilirken partilileri ilçe kongresi heyecanı sardı. Geçtiğimiz hafta mahalle delege seçimlerini tamamlayan Bayraklı İlçe Örgütü'nde ilçe başkanlığı koltuğu için bir çok isim konuşulmaya başlandı. Ancak kongreye kiminle gidileceği konusunda yaşanan anlaşmazlık ilçede krize yol açtı. Gök'e protesto... Susmuş'a tepki... Alper'den adaylık sinyali

  • Ege Postası
  • 30.11.2019 - 10:32

EGEPOSTASI - CHP’de 8 Kasım'da başlayan mahalle delege seçimlerinde son haftaya girilirken partilileri ilçe kongresi heyecanı sardı. Bayraklı Manavkuyu’da Sarı listenin zaferinin ardından delege seçilen ve ilçe başkan adayı olacağı konuşulan Songül Gök ilçe başkanlığı için harekete geçmiş ve ‘Adayım desteğinizi bekliyorum’ telefon trafiğine başlamıştı. Delegelerden “veto” yiyen Gök’ten Manavakuyu Mahallesi'nde destek almak için sandık hamlesi geldi.

DELEGELERDEN PROTESTO

Gök, delegeler ile gün içinde yapılan telefon trafiğinde “adaylık için sandık kuralım” önerisinde bulundu. Akşam saatlerindeki toplantıya az sayıda delegenin katıldığı ve Gök’ün yapmayı planladığı seçimi yapamadığı öğrenildi. 

SUSMUŞ’A TEPKİ BÜYÜYOR

Öte yandan Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın “kadın aday” çıkışından sonra eski meclis üyesi Pınar Susmuş’un adaylığı için destek istemesi örgütte karşılık bulmamıştı. Ancak Başkan Sandal’ın gelen tepkilere rağmen Pınar Susmuş isminde ısrar ettiği ve Susmuş’u aday yapmak için kulis çalışması yaptığı öğrenildi.

ALPER’DEN SUSMUŞ’A VETO!

Diğer taraftan uzun süre önce ilçe kongresinde aday olmayacağı mesajları veren İlçe Başkanı Cemelettin Alper’in yakın çevresiyle yapıtığı görüşmede “Pınar Susmuş’a ciddi tepki var. Bu nedenle aday olmasını istemiyorum. Bu dönem örgütü iyi bilen ve örgütün kabul edeceği bir ismin ortak akıl ile aday olmasını istiyorum” dediği öğrenildi.  İlçe Başkanı Alper'in Pınar Susmuş’un aday olması durumunda “Aday olabileceği” kulislerde konuşulmaya başlandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.