Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da karikatür şampiyonlarına ödül

Bayraklı'da karikatür şampiyonlarına ödül

Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncü kez düzenlenen Ulusal Karikatür yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı. İç ve dış göçler (mülteciler) konulu yarışmaya 202 çizer, 310 eserle katıldı. Bayraklı'da 310 eser yarıştı

  • Ege Postası
  • 08.12.2017 - 09:39

75’nci yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yanı sıra, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Bayraklı Belediyesi meclis üyeleri, birim müdürleri, karikatüristler ve vatandaşlar katıldı. Değerlendirme sonucunda Musa Gümüş’ün karikatürü birinciliği elde ederken; Hasan Ceylan ikinci, Bilal Akay üçüncü oldu. Mansiyonda birinci Mehmet Zeber, ikinci Mehmet Kahraman, üçüncü Emrah Arıkan oldu. Jüri özel ödüllerini ise Bayram Bağcı, Hilal Özcan ve Ömer Çam elde etti. 18 yaş altı teşvik ödüllerinde birinci Ayşen Çelebi, ikinci Berhan Elvan üçüncü Şerafettin Aksel oldu.

Yarışma kapsamında dereceye girenler ödüllendirildi. Birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira, üçüncüye ise bin lira para ödülü verildi. Yarışmada elemeleri Karikatürist Mustafa Yıldız, Halit Şekerci, Cemalettin Güzeloğlu, Ayten Köse, Sadık Pala ve Murat Asın’dan oluşan jüri gerçekleştirdi. Öte yandan Bayraklı Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl düzenlenen “Hayvan Sevgisi ve Deve Güreşleri” karikatür yarışmasına 156 çizer 245 karikatür ile katılmış ve birbirinden değerli eserler ortaya çıkmıştı.

DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Ödül töreninde konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Günümüzde karikatürcülerin işi çok zor! Hoşa gidilmeyen bir şey çizdiklerinde sıkıntı çekebiliyorlar. Biz belediye olarak karikatür sanatını destekliyoruz. Belediye bünyemizde bir karikatür dergisi çıkartıyoruz. Farklı semt merkezlerinde karikatür kursu düzenliyoruz. Ulusal karikatür yarışmamızın bu yıl üçüncüsünü düzenledik. Yarışmaya katılan kişi ve eser sayısı her yıl artış gösteriyor. Dereceye giren tüm karikatüristlerimizi tebrik ediyorum” dedi. Törende Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin düzenlediği karikatür Yarışmasında dereceye girenlere de ödül verildi.  

Dereceye giren eserler: 

Musa Gümüş (Birinci)

Hasan Ceylan (İkinci)

Bilal Akay (Üçüncü)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.