Dolar 32,5972
%0.38
Euro 34,7297
%-0.01
Altın 2.499,090
%0.59
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı’da gündem yine Özkanlar

Bayraklı’da gündem yine Özkanlar

Bayraklı Belediye Meclisi Ağustos ayı ikinci birleşimi Serdar Sandal başkanlığında toplandı. Başkan Sandal mali denge ve Özkanlar Pazaryeri konularında muhalefetin eleştirilerine yanıt verdi. Bayraklı Meclisinde gündem yine Özkanlar

  • Ege Postası
  • 07.08.2019 - 20:50

YUSUFTOMRUK/EGEPOSTASI - Başkan Sandal’ın Kurban Bayramı kutlaması sonrası Meclis Gündemi’ne geçilirken, Belediye bünyesine ekonomist ve tekniker olmak üzere birer sözleşmeli personel alındı. Öte yandan belediye düğün salonlarını gazilere, şehit ve gazi yakınlarına ücretsiz yapan Bayraklı Belediyesi, benzer adımı nikah hizmet ücretleri için de attı. Komisyona gönderilen önerge sonrası gaziler, şehit ve gazi yakınları belediyelerin aldığı nikah hizmeti ücretlerinden muaf olacak. Toplantı başlarında AK Parti grubu Başkan Sandal’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından başlatılan ve  CHP’li belediyelerin de dahil olduğu ‘temizlik seferberliği’ne eleştirileri de bulunarak, ‘Bayraklı’nın pis olduğunu kanıtladınız’ eleştirisi yapılırken, CHP grubundan ‘Bir farkındalık çalışmasıydı. Başkan Bayraklı pis olduğu için sokakları süpürmeli. Keşke sizde orada olsaydınız’ yanıtı geldi. Ayrıca Başkan Sandal belediyenin ve işletmelerin kar-zarar dengesini göz etmek zorunda olduklarını belirterek “Tüm önlemlerimize rağmen zarar eden işletmelerimizi kapatmak zorunda kalacağız. Küçük zararlar sorun değildir, ama aylık 100 bin lira zarar eden bir yeri kapatmak zorundayım. Ayrıca belediyemizin mali yapısını düzeltiyoruz. Artık 100 lira borcumuz varsa 70 liramız var’ dedi.

BORCUMUZ 40 MİLYON AZALDI MI'’

Bayraklı Belediye Meclisi’nin ilk kez canlı yayınladığı birleşimin  dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, belediye borçları, Özkanlar Pazar yeri,  Smyrna Höyüğü’ndeki son durumları sordu ve eleştirilerde bulundu. Aktaş’ın Büyükşehir’in İller Bankası’ndan aldığı Bayraklı Belediyesi payını, kente harcaması gerektiğini belirtti. Özkanlar Pazaryeri için Büyükşehir’i arsa tahsisini de doğru bulmadığını belirtti. Belediye borçları konusunda yapılan açıklamaların yetersiz olduğunu ’40 milyon borç ödedik, 5 milyon tasaruf yaptık diyorsunuz. Borcumuz 40 milyon azaldı m? Tam olarak anlayamadık’ dedi.

BU YER BAYRAKLI’DA KALSIN

Bayraklı Belediyesi tarafından Nene Hatun Kız Yurdunun önünde bulunan mülkiyeti Bayraklı Belediyesi’ne ait 2 bin 500 metrekare alanın 11 milyon 529 bin TL bedel ile Özkanlar Pazaryeri’nin yapılması koşuluyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devrinin yapılması hakkındaki önergeyle ilgili eleştirilerde bulunan Bayraklı Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, “Biz daha önce de söylediğimiz gibi hizmeti kimin yaptığı noktasında değiliz. Bayraklı da Büyükşehir de yapabilir.  Ancak Büyükşehrin yatırım yaparken ilçe belediyesinin malına el koymasına karşı çıkıyoruz. Dolayısıyla Büyükşehir bu projeyi yapsın ama Bayraklı halkına, belediyeye ait bir yeri neden alsı? Bu yer Bayraklı’da kalsın” diye konuştu.

25 MİLYONLUK KAZANIM ELDE EDİYORUZ

AK Partili Aktaş’ın açıklamalarına yanıt veren Başkan Sandal “Büyükşehir belediyesinin ilçe belediyesinin mallarına el koyduğu ile ilgili bilgi doğru bir bilgi değil. Biz kamu kuruluşları arasındaki transferleri doğru buluyoruz. Mesela Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülüğe de yer tahsis ettik. Burada önemli olan kente faydası olmasıdır. Biz bir yerimizi Büyükşehir'e satıyoruz ve sonra Büyükşehrimiz oraya pazar yeri, otopark, kreş yapacak ve bize tahsis edecek. Bu işin maliyeti yaklaşık 15 milyon TL, bedel ise 11 milyon TL, yani biz 25 milyon TL civarında bir kazanım elde diyoruz. Bunun kayıp olduğunu düşünmeniz ilginç. Biz ilçe belediyesi olarak Büyükşehir'in gölgesindeyiz ve Büyükşehir'in bugün buraya hizmet etmesi, yatırım getirmesi tüm kenti mutlu ediyor, zararı yok aksine kente yararı var. Borç konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Kumaya da borcumuza karşı devir talebinde bulunacağız. Maliye ve  SGK’ya borcumuz var. Onlara da arsa teklif edeceğiz. Yeri gelmişken söylemek isterim mali yapımızı iyice düzeltmeye başladık. Artık kasamızda 100 lira borcumuz varsa 70 liramız var” diye konuştu.

ROZETİMİ ÇIKARMIŞ BİR BAŞKAN DEĞİLİM

Muhalefetin CHP’nin geçmişine yönelik yaptığı eleştirilere yanıt veren Başkan Sandal, “Geçmiş meselelere girmek istemiyorum ama çok zorlarsanız da konuşurum. Ben parti rozetimi çıkarmış bir belediye başkanı değilim, içi de dışı da CHP’li bir belediye başkanıyım. Ama kamu hizmeti anlamında, eşit hizmette üzerime düşen ne varsa yaparım” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞA DAYATMAK YOL DEĞİL

Başkan Sandal, MHP’li Meclis Üyesi Şahin’in kentsel dönüşümün ana gündem olması gerektiği ve vatandaştan en çok bu yönde talep geldiği eleştirilerine yanıt veren Sandal, “Kentsel dönüşüm kanayan yaramız. Elimizden geleni yapıyoruz. Brifing alıyoruz, bu konuda toplumun tamamının desteğine ihtiyaç var. Bizim burada istediğimiz yoksulun da zenginleşeceği, yeşil alanların daha modern olacağı bir dönüşüm. Bunun için zaman zaman bir araya gelip ortak bir çözüm yolu bulabiliriz. Bir işi masa üzerinde yapıp vatandaşa dayatmak yol değil, biz önce dersimize iyi çalışıp sabırlı olalım, kendi aramızda tartışalım daha sonra konuyu vatandaşa açıp tartışalım, öyle şekillendirelim” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.