Dolar 32,4504
%0.12
Euro 34,4996
%0.02
Altın 2.476,050
%-0.29
Bist-100 9.627,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da deprem paneli

Bayraklı'da deprem paneli

Bayraklı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü'ne bağlı Deprem Etüt Merkezi tarafından, “İzmir ve Deprem Gerçeği” konulu panel düzenlendi. Deprem bilincinin geliştirilmesini amaçlayan etkinlikte konuşmacılar deprem öncesi, sırası ve sonrasını anlattı. Bayraklı'da deprem paneli

  • Ege Postası
  • 23.08.2019 - 09:58

Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet Binası Salonu’nda İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası ve Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü iş birliğiyle panel düzenlenerek, İzmir'de deprem gerçeği masaya yatırıldı. Ayrıca İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Osmangazi Hizmet Binası toplantı Salonu önünde deprem temalı görseller sergilendi.

Moderatörlüğünü İnşaat Mühendisi Esra Altıntaş'ın yaptığı etkinliğe Mimar Fikret Okutucu, Jeofizik Yüksek Mühendisi Sinancan Öziçer ve Dr. Öğretim Üyesi Sadık Can Girgin konuşmacı olarak katıldı.

EV ALIRKEN ÖNCELİKLER DEĞİŞMELİ

Uzmanlar İzmir bölgesindeki yapı stoğunun vehametine bir kez daha vurgu yaparak, yeni alınacak binalarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Daire alırken aranan önceliklerin değişmesi gerektiğine değinen konuşmacılar, binanın konumu, dış cephe kaplaması ve iç dekor malzemelerinin öncelikli tercih nedenleri olduğunu ancak bunların yanı sıra teknik bir danışmanla beraber, taşıyıcı eleman ve yapı tasarımına öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Etkinlikte ayrıca katılımcılara deprem öncesi, deprem esnasında ve sonrasında nelerin yapılması gerektiği ve olası risklerin azaltılması için alınacak tedbirlerin neler olduğu konusunda temel afet bilinci eğitimi verildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.