Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da Başkan Sandal'dan çağrı

Bayraklı'da Başkan Sandal'dan çağrı

Bayraklı Belediye meclisinde yaşanan PKK'yı kınama tartışmasının ardından Başkan Sandal'dan meclise çağrı geldi. Başkan Sandal, "Bayraklı Meclisi olarak meclisin yetki ve sınırları dışında çıkamayız. Bu siyasi polemiğini de bitirmek gerekiyor" ifadelerini kullandı. Başkan Sandal'dan meclise çağrı

  • Ege Postası
  • 01.10.2019 - 22:23

EGEPOSTASI- Bayraklı Belediyesi’nde de İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde başlayan “PKK’yı kınama tartışması” devam etti. Mecliste CHP’li ve AK Partili meclis üyeleri PKK’yı kınayan bir konuşma gerçekleştirdi

"BİRLİKTE KENTİMİZE VE İLÇEMİZE HİZMET VERELİM" 

Toplantıda Bayraklı Belediyesi Meclisi CHP Grup Sözcüsü Yeşim Tekoğlu, “İzmir’de ormanlarının yangınları yüreğimizi yakmıştır. İnsanlarımızın malları zarar görmüştür. Kimlerin iktidarını korumak için ortaklıklar kurduğunu, seçimlerden önce devlet televizyonlarında terör ele başlarını çıkmasına izin verilmezlerdi. Orman yangınları üzerinden meclisimizde gerginlik yaratmak, kavga çıkarmak, meclisimizin yetkisinde ve gündeminde olmayan konular üzerinden siyasi bir rant sağlamaya çalışmak, bizim İşimiz değil. Eğer birbirimizi terör üzerinden suçlayarak, birbirimizi yaralayarak, ortak bir yol bulmak yerine siyasi tartışmalarda kaybolursak, bu kente ve halkımıza en büyük zararı bizler vermiş olur ve terör örgütlerinin yaratmak istediği ortamı da birbirimize yaşatmış oluruz. Terör, siyaset malzemesi yapılmayacak kadar hassas bir konudur. Siyasi rant sağlamak için bir dönem terör örgütleriyle pazarlıklar yapmak, başka bir dönem tüm muhalefeti terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalışmak bu ülkeye zarar verir. Siyaset uğruna ülkede kavga ve çatışma ortamı yaratır. Biz CHP Belediye Meclis Grubu olarak çağrıda bulunuyor ve son söz olarak diyoruz ki; Belediye meclisimiz tüm üyeleriyle birlikte, adı ister PKK ister İŞİD ya da FETÖ veya her ne olursa olsun, tüm terör örgütlerini amasız fakatsız lanetleme konusunda aynı noktadadır. İzmir halkı bizlerden tartışma, kavga ve suçlama değil hizmet beklemektedir. Bunun bilinciyle, CHP grubu olarak, meclisimizde yer alan diğer siyasi parti gruplarıyla birlikle kentimize ve ilçemize hizmet etmek için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

"BU SİYASAL POLEMİĞİ BİTİRMEK GEREKİYOR"

Tekoğlu’nun konuşmasını eleştiren AK Partili meclis üyelerine cevap veren Sandal, “Biz Bayraklı Belediyesi olarak bir kurumuz. Burada bir şüphe yok. Söylemeniz gereken bazı konuları dilek ve temenni bölümünde de söylenmesi gerekiyor. Biz bu konuda Bayraklı Meclisi olarak meclisin yetki ve sınırları dışında çıkamayız. Bu siyasi polemiğini de bitirmek gerekiyor. Dilek ve temenni ortak bir deklarasyon yayınlayabiliriz. Bunun önerge almak gibi bir durumum yok” diye konuştu.  

AKTAŞ: BİZİM DEĞİL CHP’NİN AÇIKLAMASI SİYASİ 

Bayraklı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, önergeyi meclis katibine okuttu. CHP ile AK Parti metin arasında çok farklı olduğunu belirten Aktaş, “Bizim önergemiz tüm İzmir’i bağlayan bir önergedir. Yeşim Hanım, siyasi bir yazdır” diye konuştu. Aktaş’a cevap veren Başkan Sandal, “TC’yi ibaresini, andımızı kaldıranları onu mu kınayalım” dedi.  

HIZAL: GELİN ÖNERGEYİ GEÇİRİP TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLALIM

AK Partili Meclis Üyesi Özgür Özel, “Yeşim Tekoğlu, gündem dışı bir söz aldı. Tekoğlu’nun bir kısmına katılmakla birlikte birçoğunda katılmıyoruz. Bu konunun gündeme alınması yönünde meseleyi siyasal olarak değerlendirmenizi de doğru olmadığını düşünüyorum. Bu önergenin PKK terör örgütünü ve destek veren tüm kurum ve kuruluşların lanetlemesi gündeme alınmaması siyasal bir karar olarak değerlendirilmesi doğru değil. Bu tarz kararların diğer belediye meclislerinde alındığını sizler de bizler de biliyoruz. Hiçbir meclis yoktur ki bir meclis terör örgütünü lanetlediği için fes edildiği görülmemiştir. PKK terör örgütünü ya da herhangi bir örgütü lanetlemeyecek yoktur. Biz de bunu Bayraklı Meclisi’nde önerge olarak kabul edip, Türkiye örnek olalım. Siyasal olarak değindiniz. Tüm televizyon kurumlarında çıkıp FETÖ terör örgütünü lanetleyecek misini? Bizim burada alacağımız karar bu örgütlere mücadele eden kurum ve kuruluşlara vereceği destektir” diye konuştu.  

"CHP FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞININ ÇIKMASI İÇİN MÜCADELE VERİYOR" 

AK Partili Hızal’a cevap veren Başkan Sandal, “Bütün terör örgütlerini lanetliyoruz. CHP olarak bütün terör örgütlerine eşit mesafedeyiz. Saldırıya uğrayan bizim genel başkanımızdır. FETÖ en fazla karşı çıkan ve siyasi ayağının çıkması için mücadele veren CHP’dir. Bu bir oylamadır. Meclis gündemine alınmadı. Bitti. ” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.