Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da Atatürk adına ret

Bayraklı'da Atatürk adına ret

Yaşadıkları 286 Sokak’a Atatürk isminin verilmesini isteyen bazı Bayraklı sakinleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden taleplerine gelen yanıt karşısında şoka uğradı. Büyükşehir'den ilginç karar

  • Ege Postası
  • 16.03.2015 - 11:27
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İlçe sakinlerinin isim önerisi belediye tarafından kabul görmezken, Büyükşehir tarafından alınan karar gereği bundan böyle ancak yeni açılacak cadde, sokak ve bulvar isimleri belirlenirken gelen isim önerilerinin dikkate alınacağı öğrenildi.

ATATÜRK İSMİ BELEDİYE TARAFINDAN KABUL GÖRMEDİ
Geçtiğim hafta farklı ilçelerden gelen adreslerde isim değişikliği önerilerini inceleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların taleplerini toplu olarak reddetti. Bayraklı’da yaşadıkları 286 Sokak’ın adının Atatürk, Gazi, Özgürlük ya da Barış olarak değiştirilmesi için hazırladıkları dilekçelerle imzalı olarak belediyeden talepte bulunan Mansuroğlu Mahallesi sakinlerinin bu talebi belediye tarafından kabul görmedi. Diğer yandan, yine Bayraklı’da 7020 Sokak’a Ragıp Gümüşpala ile İzmir’de uygun bir adrese Piyade Binabaşı Esat Oktay Yıldıran adının verilmesi belediye tarafından reddedildi.
 
İLKE KARARI ALINMIŞTI
Geçtiğimiz aylarda belediye meclislerinde alınan ilke kararı gereği, mevcut sokaklarda isim değişikliğine dair söz konusu önerilerin önümüzdeki dönemde kabul edilmeyeceği öğrenilirken, Büyükşehir Belediyesi, söz konusu isim önerileri ve vatandaşlardan gelen talepleri ise koşullu olarak değerlendirecek. Buna göre, yeni açılan cadde, bulvar, park ve sokaklarda kendisine iletilen isim taleplerini inceleyecek olan Büyükşehir Belediyesi’nin yine meclis kararı ile değişikliğe ve isimlendirmeye koşullu olarak kabul vereceği öğrenildi. Belediyenin aldığı söz konusu kararda, yangın ve benzeri afet durumlarına müdahale esnasında yaşanacak olası aksaklıkların ve ilçe kaymakamlıklarının adres karmaşası oluşturduğu gerekçesiyle taleplere sıcak bakmamasının etkili olduğu öğrenildi. Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz aylarda Narlıdere’de yine benzer bir durum yaşanmış ve “Berkin Elvan Sokağı” önerisi ilçe kaymakamlığı ile belediye arasında uzun süren tartışmalara yol açmıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.