Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı Belediye Meclisi’nden tarihi karar

Bayraklı Belediye Meclisi’nden tarihi karar

Bayraklı Belediye Meclisi önemli bir kararın altına imza attı. Mecliste plan ve proje müdürlüğünce hazırlanan Tepekule ile Çay Mahallesi sakinlerini ilgilendiren 1/1000 ölçekli imar plan revizyonu oybirliği ile kabul edildi. Karar onaylanması üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi. Bayraklı Belediye Meclisi’nden tarihi karar

  • Ege Postası
  • 07.08.2015 - 11:48
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Büyükşehirlere yapılan görüşmeler olumlu geçti. Oradan da inşallah geçecek. Ondan sonra da Bayraklı’nın önünü açmış olacağız” dedi. İzmir’de gecekondulaşmanın yoğun olarak yaşandığı Bayraklı’da vatandaşlarla müteahhitleri kentsel dönüşümde ortak bir zeminde uzlaştırma adına imar planlarında revizyon çalışmasının ilk adımı atıldı.


Belediye meclisinde Tepekule ve Çay Mahalleri’ndeki 48 hektarlık alanı kapsayan 1/1000 ölçekli imar plan revizyonu CHP ve AK Partili belediye meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.



BAŞKAN KARABAĞ TEŞEKKÜR ETTİ

İki mahallede küçük parselleri birleştirerek imar planlarında değişlik yaptıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Belediyelerin yapmaya çalıştığı kentsel dönüşüm uzlaşmasında sıkıntı yaşanıyor. Vatandaş, ‘Oğlum, kızım var bunlara birer daire verin. İmar planlarını biraz daha iyileştirin. Ben de müteahhitle anlaşayım’ diyor. Biz de bu kapsamda bir çalışma yürüttük. Mecliste aldığımız bu karar tarihe geçecek. Dilerim bunu Bayraklı’nın tümüne yayarız. Büyükşehirle yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini arkadaşlarım bana iletti. Oradan da inşallah geçecek. Ondan sonra Bayraklı’nın önünü açmış olacağız. Bu işler size nasip oldu. İki parti grubuna da teşekkür ediyorum. İmar planlarının kabul edilmesinin ardından vatandaşlarla müteahhitlerin anlaştığı süreci birlikte izleyeceğiz. Meclisimiz, Bayraklımız ve İzmir için hayırlı olsun” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.