Dolar 32,4970
%0.27
Euro 34,6042
%0.32
Altın 2.477,660
%-0.22
Bist-100 9.582,00
%-1.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayır: Üniversiteli askerliğini tatilde yapabilecek

Bayır: Üniversiteli askerliğini tatilde yapabilecek

CHP İzmir Milletvekili ve Adayı Tacettin Bayır, İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Devrim Barış Çelik’le birlikte, TEMAD (Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği) Karabağlar Şubesi’ni ziyaret ederek, CHP'nin güvenlik politikasını ve güvenlik alanında çalışan kamu görevlilerine dönük iyileştirme projelerini anlattı.

  • Ege Postası
  • 13.06.2018 - 12:09

Şehit ve gazi yakınlarıyla buluşmasında ek göstergeler hakkında bilgi veren CHP Milletvekili Tacettin Bayır, ‘‘Astsubaylarda derecesi 1/4’e yükselenlere 4800 ek gösterge hakkı tanıyacağız. Göreve başlangıç düzeylerini 9/2’ye çıkaracağız. Astsubayların çalışma saatlerini ve koşullarını iyileştirecek, tazminat sorunlarını çözeceğiz. Astsubay meslek yüksekokullarını lisans seviyesine yükselteceğiz. Uzman jandarmaların statü problemini çözeceğiz. Uzman jandarma okulunda geçen süreyi hizmete sayacağız. Polisimize, cezaevi infaz koruma personelimize 3600 ek gösterge vereceğiz. Güvenlik güçlerinin halkla daha iyi ilişkiler kurabilmeleri ve zor şartlarda görev yapabilmeleri için etkili psikolojik destek almalarını sağlayacağız.’’ Dedi.

Gaziler milletvekiliyle eşit sağlık hakkı alacak
Tüm şehit ailelerine ve gazilere yeşil pasaport verileceğini belirten Bayır, ’’Şehitlerin 18 yaşından büyük olan ve öğrenci olmayan çocuklarının kişi sınırlaması olmaksızın, kamu kurumlarında istihdam edilebilmesini sağlayacağız. Gazi ve şehit çocuklarının eğitim hayatlarını burslu olarak sürdürebilmeleri için gerekli desteği sağlayacağız. Tüm gazilerin sağlık güvencelerini, milletvekilleriyle eşit seviyeye getireceğiz. Gazilere ikinci iş hakkı ve 3 bin günde emeklilik hakkı vereceğiz. Terörle mücadelede yaralanan tüm TSK mensuplarına gazi statüsü vereceğiz. Şehit yakınlarının, gazilerin ve gazi yakınlarının sorunlarının çözümünde koordinasyon görevi yapacak, sorunları ile ilgilenecek Başbakanlık’a bağlı ‘Şehit Yakınları ve Gaziler Yüksek Kurulu’nu kuracağız. Şehitlerimizin eşlerinin, eşleri yoksa anne ve babalarının ve gazilerimizin net aylık gelirinin alt sınırını en düşük net memur maaşına eşitleyeceğiz.’’ dedi.

Üniversiteli askerliğini tatilde yapabilecek
Askerlik süresini kısaltılması ile ilgili konuşan Bayır, ’"Üniversite öğrencileri askerlik hizmetini yaz tatillerinde 3’er aylık dönemlerle tamamlayabilecek, böylece işe girmede önüne engel çıkmayacak. Er ve erbaşları askerlikte geçirdikleri dönemde sigortalı sayacak, primlerinin devlet tarafından ödenmesini sağlayacağız. Er ve erbaşlara ödenen aylık harçlıkları artıracağız ve her yıl memur zammı kadar zam yapacağız. Bu kapsamda çavuşa 500 TL, onbaşıya 450 TL, ere 400 TL aylık ödeyeceğiz. Askerlik dönüşü iş bulamayan yurttaşlarımıza altı aya kadar işsizlik maaşı vereceğiz.’’ Dedi.

Terörle mücadelede taviz verilmeyecek
Bireysel hak ve özgürlükleri, toplumsal huzuru, insan haklarını temel alan bir güvenlik anlayışını esas alacaklarını belirten Bayır, ’’Demokrasi, huzur ve barışı, ulusal birlik ve egemenlikten taviz vermeden eşit yurttaşlık temelinde tesis edeceğiz. Ülkemiz ve yurttaşlarımıza dönük dış tehditleri en aza indirmek için sınırlarımızı yeniden güvenlik altına alacağız. Bu iktidar zamanında FETÖ, PKK, PYD, YPG ve IŞİD'in büyümesine göz yumulmuştur. Terör örgütleri kim olursa olsun ve nereden gelirse gelsin, kararlılıkla mücadele edeceğiz ve yok edeceğiz. Terörle mücadele ulusal politikamızdır, bir siyasi partinin propagandasına dönüştürülmesine asla fırsat vermeyeceğiz. Güvenlik güçlerini her türlü siyasal yapılanmanın dışında tutacağız. Emniyet Genel Müdürlüğü’nü ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni çıkar ilişkilerinden ve tarikat örgütlü kuşatmalardan arındıracağız. Güvenlik güçlerimizin evrensel insan haklarına ve hukukun üstünlüğü ilkesine uygun hareket etmeleri için gereken yasal düzenlemeleri yapacağız. Güvenlik güçlerimizin Avrupa Polis Etiği Kurallarına göre eğitilmelerini sağlayacağız ve güçlendireceğiz. Sınır bölgelerimiz başta olmak üzere, terörle mücadelede uluslararası işbirliği içinde hareket edecek, akılcı bir güvenlik politikası benimseyeceğiz. Terörün finans kaynaklarını engellemek için ulusal ve uluslararası düzeyde mücadele edeceğiz. Terörden zarar gören yurttaşlarımızın mağduriyetlerini gidereceğiz. Terörle mücadelede başta BM sözleşmeleri olmak üzere, taraf olduğumuz tüm uluslararası antlaşmaları esas alacağız.

Bireysel silahlanmayı zorlaştırıyoruz 

Bireysel silahlanmayı kısıtlama ve denetlemeye yönelik yasal düzenlemeler yapacaklarını söyleyen Bayır, ‘’Silaha erişimi zorlaştıracağız. Silah edinme yaşını yükselterek 21’e çıkaracak, 2 yılda bir sağlık kontrolü şartı koyacağız. Sivillere tanınan mermi hakkını 1000’den yıllık 200’e düşüreceğiz. Ruhsatsız, kayıp veya çalıntı silah bulundurmanın ve internetten yasadışı silah satışının cezasını ağırlaştıracağız.’’ dedi. 

Cezaevi personeli hakkına kavuşuyor 

Ceza infaz ve koruma memurlarının ek mesai ücretlerinin ödenmesini güvence altına alacak şekilde vardiya sistemini tekrar düzenleyeceklerinin altını çizen Bayır, ‘’Mesleki koşullarını ve maruz kaldıkları tehlikeleri de göz önüne alarak emniyet hizmetleri sınıfına geçirip 3600 ek gösterge vereceğiz. Sözleşmeli çalışan ceza infaz ve koruma memurlarını kadroya geçireceğiz. Emekli olan ceza infaz ve koruma memurlarının silah ruhsat harçlarını bütçeden ödeyeceğiz.’’ Diyerek sözlerini bitirdi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.