Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayır'dan kongrede sert sözler: Saraylarda palyaço olmaktansa...

Bayır'dan kongrede sert sözler: Saraylarda palyaço olmaktansa...

CHP İzmir İl Kongresi'nde söz alan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, örgüte önemli mesajlar verdi. Bayır, "Niçin milletvekili olarak taraf olmak zorunda kaldı? Çünkü bu konuda taraf olmaması gerekenler yani belediye başkanları, milletvekilleri örgütün işine karıştığı için taraf olmak zorunda kaldım. Saraylarda sırça köşklerde palyaço olmaktansa sokaklarda örgüt emekçisi olmaya varım” şeklinde konuşarak Utku Gümrükçü’yü desteklediği mesajını verdi. Bayır'dan kongrede sert sözler

  • Ege Postası
  • 07.01.2018 - 15:19

HALİDE DEMİR POLATLI/ YAĞMUR UYGUR- EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Kongresi'nde söz alan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, örgüte önemli mesajlar verdi. Aday tercihi yapmak zorunda bırakıldıklarını kaydeden CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır,

“Milletvekili milletvekilliğini belediye başkanı belediye başkanlığını yapacak. Örgüt de başkanını seçecek. (konuşmaları alkışlarla desteklendi) örgütün il delegesine ipotek koyma diye bir şey yoktur, olmayacak. Niçin milletvekili olarak taraf olmak zorunda kaldı? Çünkü bu konuda taraf olmaması gerekenler yani belediye başkanları, milletvekilleri örgütün işine karıştığı için taraf olmak zorunda kaldım. Saraylarda sırça köşklerde palyaço olmaktansa sokaklarda örgüt emekçisi olmaya varım” şeklinde konuşarak Utku Gümrükçü’yü desteklediği mesajını verdi.

O ARKADAŞLARIMIZIN BUNUN HESABINI VERMESİNİ İSTİYORUZ

Vekil Bayır, Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Veli Özdemir’i kast ederek, “Örgüt üzerinde ayak oyunu oynamaya kimsenin hakkı yok. İki gün önce burada bir genel merkez yöneticisi değil bir genel başkanı danışmanı sıfatıyla bir arkadaşımız delegeleri tek tek sorguya çekmeye kalktı. Şu adaya destek vereceksin diy? 34 yıllık tarihimizde böyle bir şey  yok” dedi ve bunun hesabını soracaklarını belirtti:

“O arkadaşlarımızın bunun hesabını vermesini istiyoruz. Hiç kimse bu kongrede Kemal Kılıçdaroğlu’nu yarıştıramaz ve yarıştıramayacak. İster A ister B adayı kazansın. Kimse Kılıçdaroğlu kaybetti dedirtemez. Genel başkanımızın hepimiz arkasındayız. Bu ayrıştırma kongresi değil bütünleştirme ve iktidara yürüme kongresidir bu.”

ERDOĞAN’I İNDİREMEZSENİZ NE BAYIR’IN NE AZİZ KOCAOĞLU’NUN ESAMESİ KALIR

“Büyümek için barışa, kardeşliğe ihtiyaç var. Zaman zaman tansiyonlar kongrelerde yükselse de CHP’de kavga çıktı diye bekleyen yandaş medya çok bekler. Kavga etmeyeceğiz, birlikte yürüyeceğiz. Son iki il kongresinde yaşadığımız şeyi yine yaşıyoruz. Beni önseçimle yaşayıp gönderenlere hesap veremem. İki tane pırıl pırıl adayımız var. İkisi de çok genç ve yetenekli. Her ikisinin de babasıyla siyaset yapma imkanım oldu. Görev ayrışması vardır. Bizler sokakta halkın arasında CHP’yi iktidar yapmak için uğraşırken ak saçlı partililer yolumu kesip, ‘sayın vekilim biliyorsun dişimden tırnağımdan arttırdım, 15 yıl aynı paltoyu giydim, Allah aşkına oğluma bir iş. İzmir’de belki 150 bin işsiz var. Çok sayıda partilimiz var. Bu partililer bizden iş ve aş bekliyor. Ne yazık ki merhem olamadım. Bütün örgütten özür diliyorum. İş ve aş yaratamadığım için” diye konuşan Tacettin Bayır, İzmir örgütünü dizayn etmeye çalışanlar olduğunu belirtti.

2019 SİYASETİNİ DİZAYN ETMEK İTEYENLER İZMİR ÖRGÜTÜNÜN ÜZERİNDEN ELİNİ ÇEKSİN

Bayır örgüt ve delegelere  ve şöyle seslendi:

“Üç tane seçime gireceğiz. Kişisel kanaatim şudur ki bir il başkanı yedi yirmi dört itfaiye eri gibi çalışmak zorundadır. Bireysel arkadaşım bu arkadaşa yönelik. Keşke o iki öz evladım arasında seçimyapmak zorunda bırakılmasaydık. Şu senin bu benim adayım demeseydim. Zaman geçmiş değil. hala zaman var. Hala bu iki adayın ikisinin de başımızın üstünde yeri var. Yeter ki 2019 siyasetini dizayn etmek isteyenler İzmir örgütünün üzerinden ellerini çeksinler. Başka hiçbirşey istemiyorum. Bir daha vekil olup olmamamın bir anlamı yok. Siz 2019’da eğer AKP’yi al aşağı edemezseniz, Erdoğan’ı indiremezsiniz ne Tacettin Bayır’ın ne Aziz Kocaoğlu’nun esamesi kalır. Bu salonda büyüyerek çıkmaya mecburuz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.