Dolar 32,5037
%0.05
Euro 34,8993
%-0.21
Altın 2.438,570
%0.1
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayındırlı görme engelli diplomasını aldı

Bayındırlı görme engelli diplomasını aldı

İzmir'in Bayındır ilçesinde yaşayan görme engelli 17 yaşındaki Özcan Şaylı, hayalini kurduğu ilkokul diplomasına kavuştu.

  • Ege Postası
  • 16.05.2019 - 11:00

Şaylı, Ödemiş Halk Eğitim Merkezi'ndeki törende kepi ve cübbesini giyerek mezuniyet sevincini ailesiyle birlikte yaşadı.

Gazetecilere yaptığı açıklamada üniversiteyi okuyup öğretmen olmak istediğini belirten Şaylı, "Okumayı çok seviyorum. Bunun için haftada 3 gün Ödemiş Halk Eğitim Merkezine gelerek sonunda istediğim ilkokul diplomama kavuştum. Şimdi de ortaokulu için müracaatımı yaptım. Hedefim üniversiteyi bitirerek rehber öğretmen olmak" dedi.

Şaylı'nın öğretmeni Nazmiye Karaömer, öğrencisinin okuma sevgisi ile yanıp tutuştuğunu belirterek, "Kendisi daha önce hiç okula gidememiş, ona bu belgeyi kazandırarak umarım öğrenim hayatında iyi bir şeyler yapmışızdır. Ortaokul, lise ve üniversiteye gitmek istiyor, umarım hayali bir gün gerçek olur." dedi.

Görme engelli Şaylı'nın annesi Funda Şaylı ise oğlunun okuma azminin bulunduğunu, kendilerinin de ona destek olmaya gayret ettiklerini belirterek oğlunun aldığı diplomanın tüm aileyi mutlu ettiğini dile getirdi.(A.A)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.