Dolar 32,5710
%0.1
Euro 34,9591
%0.37
Altın 2.426,840
%0.15
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batur yılın son meclisinde müjdeler verdi

Batur yılın son meclisinde müjdeler verdi

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 2016 yılının son meclisinde yakın zamanda gerçekleşecek proje ve çalışmalar ile ilgili müjdeler verdi. Batur yılın son meclisinde müjdeler verdi

  • Ege Postası
  • 02.12.2016 - 17:41

Narlıdere Belediyesi’nin 2016 yılının son meclisi toplantısı olan Aralık ayı meclisine başkanlık eden Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur müjdeler verdi. Yakın zaman içerisinde başlayacak ve hizmete girecek olan proje ve çalışmalar ile daha modern bir Narlıdere’yi vatandaşlarımıza kazandıracaklarını ifade etti.

Mutuoğlu adı Narlıdere’de ölümsüzleşti

Batur “Geçtiğimiz ay CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile açılışını gerçekleştirdiğimiz Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadimiz 1 Ocak itibari ile vatandaşın hizmetine giriyor. Son rötuşlar ve dekorasyon çalışmalarımızın devam ettiği Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadimiz yeni yılda hizmete girerek vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak” dedi. Başkan Batur ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yapılması planlanan Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı için hazırlanan yeni meydan projesini meclise sundu. Batur “ Narlıdere’mizin gelişen ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanan meydan projemizde amaç herkes için bir yaşam alanı oluşturmak olacak. Narlıdere Demokrasi Meydanı 2003 yılında yapıldı. Kent meydanından kentlinin daha çok yararlanması konusunda talepler vardı. Bizde böyle bir proje geliştirdik. Yeni projede alışveriş merkezi tamamen kalkacak, alta 90 araçlık otopark yapılacak ve kentlinin çay içebileceği, oturabileceği bir alan oluşacak. Narlıdere Demokrasi Meydanı ve yeraltı otoparkı projesi için 2017 yılının başında yapım ihalesine çıkacağız. Şu anda kullanılan demokrasi meydanı alanının 2 katı bir alan elde edilecek. Demokrasi meydanı toplam alanı 4 bin metrekare olacak. Yeni meydanımızı ise 2017 yılının sonunda tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

Kentsel dönüşümde plan aşamasına gelindi

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Aralık ayı meclis toplantısında Kentsel dönüşüm konusunda planlama safhasına gelindiğini ifade etti. Başkan Batur Çatalkaya, Atatürk ve İkinci İnönü mahallelerinde devam eden kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bilgi verdi.  Öneri planlarını hazırlayan firmanın alternatif 3 önerinin sunumunu yapan belediye başkanı bu önerilerde bazı eksiklerin olduğunu ve bu öneri projelerinin belediye teknik ekipleri tarafından revize edileceğini söyledi. Batur hazırlanan öneri planlarında özellikle mahalleden geçen dere yatağının göz ardı edildiğini belirtti. Revize sürecinin ardından hazırlanan planlar çevre ve şehircilik bakanlığına gönderilecek. Başkan Batur ocak ayı içerisinde hazırlanan planları bakanlığa göndermeyi planladıklarını, bakanlığın 1 ay içerisinde planları onaylamasını beklediklerini ifade etti. Bakanlığın planları kabul etmesinin ardından hak sahipleri ile sözleşme yapılacak. Hafta içinde mahalle temsilcilerini başkanlık makamında ağırlayarak taslak imar planları konusunda tüm detayları anlatan Başkan Batur, Aralık ayı meclisinde ise meclis üyelerine bir sunum gerçekleştirdi. 3 alternatifli olarak hazırlanan planları harita üzerinde anlatan Batur  “Her planın içinde kentsel dönüşüm mahallerimizin ihtiyacına uygun olan ve olmayan bazı detaylar var. Sosyal alan, ticari alan ve binalar için ayrılmış alanların her mahalleye eşit oranda hizmet verebilmesi için yeniden bazı düzenlemelere ihtiyaç var. Zaten bu planları bu yüzden mahalle temsilcileri ve sizlerle görüşüyoruz. Asıl planların hazırlanmasından önce eksiklikleri bu şekilde tespit edeceğiz. Ocak ayının 15’ine kadar bu tespit çalışmalarının eksik kısımlarını tamamlayarak tek öneri olarak yeniden sizlere sunacağız. O planlarda da yapacağımız görüşmeler ile ortaya çıkacak teknik bazda bazı düzeltmeler olabilir. Bunlarında düzenlemesinin ardından bakanlık onayına sunulacak ve sözleşme aşamasına gelinmiş olacak” dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.