Dolar 32,4964
%0.26
Euro 34,5846
%0.26
Altın 2.477,150
%-0.24
Bist-100 9.578,00
%-1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batur oy tahminini açıkladı

Batur oy tahminini açıkladı

CHP Konak Belediyesi Başkan Adayı Abdül Batur, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmir Medya Platformu üyesi gazeteci ve yazarlar ile bir araya geldi. Batur, “En az yüzde 60-65 civarında oy alacağımızı tahmin ediyorum” dedi. Projelerini gazetecilere anlattı

  • Ege Postası
  • 04.03.2019 - 16:17

Sahada çalışmaları kapsamında sivil inisiyatiflerle bir araya geldiklerini dile getiren Batur, “Konak’ta yapacağımız çalışmaları ve tespitlerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde projelerimizi açıklayacağız. Rahmetli Aydın Erten’in mezarını ziyaret ederek seçim çalışmalarına başlamıştık. Gültepe, Toros ve Levent gibi yerlerde oturan vatandaşlarımızın büyük beklentisi var. Birinci önceliğimiz dönüşüm olacak. Oradaki binalardan ziyade çevredeki yaşam standartlarının değişmesi için gerekiyor. Kentsel dönüşüm sadece bina yapmak değildir. O bölgelerde park yapılacak 1 metrekare alan bile yok. Bölgede yaşayan insanların sosyal ihtiyaçlarını karşılamak adına çalışmalar yapacağız. İlk işin ne olacak diye soranlar oluyor. Öncelikle Konak halkını ilk 2 ay dinleyeceğim. Sivil toplum örgütlerini, muhtarları, hemşeri derneklerini ve halkı dinleyip fikir alacağız. Bilgi birikimi edindikten sonra çalışmalarımıza başlayacağız. Kemeraltı, Agora, Basmane ve Kadifekale gibi tarihin fışkırdığı bölgelerde çalışmalarımız olacak. Bu kenti kalkındıracaksak turistin gelmesini sağlamalıyız. Roman mahallerindeki ana sıkıntılara el atacağız. Eğitim, iş ve aş başta olmak üzere elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

YÜKSEK YAPILARA İZİN VERMEYECEĞİZ

Konak’ta, kentin tarihsel görüntüsünü bozacak yüksek yapılara müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Batur,“Şehrin dokusuna zarar vermeyecek şekilde olan planlama anlayışımız devam edecek. Biz Narlıdere’de vatandaş ile müteahhidi hiç karşı karşıya getirmedik. Vatandaşın güveneceği kurum belediyedir. Bu anlayış ile vatandaş ile ortak olduk. Oradaki kentsel dönüşüm modelinde başarılı sonuçlar elde ettik. Aynı modeli de Konak’ta uygulayacağız. Konak’ta girmediğimiz, adım atmadığımız yer kalmayacak. Artık dijital bir dünyada yaşıyoruz. Elinde telefonu olan her vatandaşımıza ulaşıp belediye bilgilerini aktaracağız. Çevre değerlerine önem veren çalışmalarımız olacak. Sokaktaki çöplerin toplanmasından ayrıştırılmasına kadar pek çok konuda yeni reformların yapılması lazım” şeklinde konuştu.

Narlıdere’deki başarılarından bahseden Batur,“ En önemli başarımız, vatandaşlarımızın belediyeye geldiklerinde kendilerini evlerinde gibi hissetmeleridir.Herkesi kapıda güler yüzlü karşıladık.Sosyal belediyecilikte bu çok önemlidir. Konak’ta da aynı şekilde belediye başkanı olarak vatandaşlarımızla iletişimimizi doğrudan sağlayacağız. Hesap verebilir bir kent olacağız. 3 ayda bir alacak verecek tablosunu açık bir şekilde internet sitemizde yayınlayacağız. Konak’a değer katan çalışmalarımız olacak. Özellikle kadınlara, engellilere ve gençlerimize yönelik projelerimiz var.Konak’ta bir engelli masası dahi yok. Bunu ilk 1 ay içinde kuracağız. Her kesimden vatandaşımızın bize ulaşabilme noktasındaki organizasyonu oluşturacağız. Konak’a hakimiz. Her gün farklı mahalledeyiz. Günde en az 10 bin atmadan eve dönmüyoruz. En az yüzde 60-65 civarında oy alacağımızı tahmin ediyorum” dedi.

İMAR KONUSUNDA TÜM YETKİ BELEDİYELERDE OLMALI

99 yılından bu yana belediye başkanı olduğunu ifade eden Batur, “99 yılında belediye başkanına verilen yetkiler arasında şimdiki yetkiler arasında o güne göre büyük farklar var. Belediyelerin ayakta durabilmesi için yasaların yeniden düzenlenmesi ve bazı yetkilerinde büyükşehir belediyesinden alınarak ilçe belediyelerine verilmesi taraftarıyım. Son yıllarda imar konularına bakanlıklar karar verebiliyor. Bu konuda belediyelerin yetkili olması şarttır” diye konuştu.

Batur,“Narlıdere’de Çarşamba günleri belediyeye gitmezdim. Mahallerimizi ve esnaflarımızı gezerdik. Bunu gelenek haline getirdik. Aynı durumu Konak’ta da yapmayı planlıyoruz. Dar gelirli ve sosyal sıkıntısı olan bölgelerdeki kadınlarımızın sorunlarının çözülmesi anlamında 2004 yılında Narlıdere’de kadın danışma merkezi kurduk. Konak’ta da Sema başkan bu konuda iyi çalışmalar yapmış. Bizde bu çalışmaların üzerine yeni çalışmalar ekleyeceğiz. Trafiğin düzenlenmesi konusunda da büyükşehir belediyesi ile birlikte yürütülen olarak çalışmalarımız olacak. Trafiğe çıkan araç sayısı her gün artıyor. Bununla ilgili olarak merkezi otoparklar ile bu işin çözüleceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

SPOR KULÜPLERİ OLMAZSA OLMAZIMIZ

Gençlerin belediye ile olan ilişkisini güçlendirmek amacıyla projeler üreteceğini ifade eden Batur, “Gençlerimizin spor yapabilmeleri için, kültürel ve sosyal çalışmalara yönelmeleri için projeler oluşturacağız.Vatandaşın ilk arayacağı kişi olmak önemli. Biz Narlıdere’de bunu başardık. Vatandaşımız saat fark etmeksizin bizimle iletişime geçebildi. Yerel medyanın kalkındığı ülkelerde demokrasi noktasında çok daha olumlu adımlar atılır diye düşünüyorum. Bu konudaki duruşumuz da aynı olacak. Spor kulüpleri olmazsa olmazımız. Amatör sporun ayakta durabilmesi için elimizden geleni yapacağız. Göztepe ve Altay stadyumlarının tamamlandıktan sonra beraberinde başarıyı getireceğine inanıyorum. Tesis, sporun kalkınmasında en önemli etkenlerden biridir. Önümüzdeki hafta spor kulüplerini ziyaret edeceğim. Tesisler ile ilgili yapılacak çalışmalarda beraber olacağız” dedi.

İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ise, seçim sürecinde her partiden adaylar ile buluşarak projelerini dinlemeye devam edeceklerini kaydederek, CHP Konak Belediye Başkanı Abdul Batur'a 31 Mart yerel seçimlerinde başarılar diledi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.