Dolar 32,5596
%0.14
Euro 34,8740
%0.61
Altın 2.426,900
%-0.24
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batur: Önceliğimiz kentsel dönüşüm

Batur: Önceliğimiz kentsel dönüşüm

Konak’tan aday gösterilen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, TV 35’in Seçime Doğru programının konuğu oldu. Konak’ta önceliklerinin kentsel dönüşüm olacağını belirten Abdül Batur, Konak’ta Narlıdere modelini uygulayacakları sözünü verdi. Batur, Konaklıların her zaman yanında gördükleri bir başkan olacağını belirterek, "Roman vatandaşlarımıza yönelik bir proje var. Onu hemen hayata geçireceğiz. Bir Roman Kültür Merkezi yapacağız. Gençlerle ve çocuklarla ilgili çocuk ve gençlik tiyatrolarını kuracağız" dedi. Batur Konak projelerini TV 35'te anlattı

  • Ege Postası
  • 13.02.2019 - 10:21

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Partisinin 20 yıl Narlıdere Belediye Başkanlığı görevini yürüten Konak Belediye  Başkan Adayı Abdül Batur, Alev Olgay’ın sorularını yanıtladı. Yaptığı hizmetleri anlatan Abdül Batur, Konak’ta hayata geçireceği projelerin neler olacağının başlıklarını sıraladı.

NEREDE NE YAPACAĞIMIZI 15 GÜN SONRA AÇIKLAYACAĞIZ

Birlikte Konak sloganıyla yola çıktıklarını, vatandaşlar, stk’lar, demokratik kitle örgütleri, muhtarla ortak akılla hareket ederek Konak’ı daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışacağı sözünü veren CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, 15 gün sonra Konak’ta nerede ne yapacaklarına dair projelerini kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

NARLIDERE’YE DEĞER KATTIK, KONAK’A DA KATACAĞIZ

Konak’ta kentsel dönüşümü başlatmak ve tarihsel dokunun ortaya çıkarılması ile e-belediyecilik sisteminin ilk öncelikleri olduğunu kaydeden CHP Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, “Narlıdere’ye değer kattık. Emlak değeri en yüksek ilçelerden birisi oldu. İnsanların yaşama noktasında tercih ettiği bir ilçe haline geldi. Şimdi daha yaşanabilir Konak diyoruz, değer katacağız Konak’a. Amacımız bu” dedi.

KONAK’TA NARLIDERE MODELİNİ UYGULAYACAĞIZ

Hizmetin daha az gittiği bölgelerin önceliği olacağını vurgulayan Başkan Abdül Batur, “Memnuniyetsizlikleri had safhaya gelmiş. Serzeniş var. Daha kaliteli binalarda oturmak istiyorlar. Değişim ve dönüşüme bu bölgelerde ihtiyaç var. Sosyal donatı alanı bile olmayan alanlarda yaşıyor vatandaşlar. Bir tane park yok, okul-sağlık ocağı ihtiyaçları var. Bunları sağlarsanız huzur kendiliğinden gelir. Narlıdere’de gecekondular boşaltıldı, belli bölgeye taşındılar. Ama yaptığımız konutların yanısıra sosyal tesis alanları da yaptık. Narlıdere’de başka bir mahalleye ve yere sürgün edilmeden aynı mahallede yaşamalarını sağladık. Yani yerinde dönüşümü ilk yapan belediyeyiz. Komşusu değişmedi binası değişti. Neticede başarılı olduk. Vatandaşlarımız değer kattığımız o mahallelerde paylaştık. Hiç kimsenin hakkını hukukunu yemeden o mahallede vatandaşlarımız modern binalarda oturuyorlar. Konak’ta da aynısını yapacağız. Narlıdere modelini uygulayacağız” şeklinde bilgi verdi.

Konaklıların her zaman yanında gördükleri bir başkan olacağız. Roman vatandaşlarımıza yönelik bir proje var. Onu hemen hayata geçireceğiz. Bir Roman Kültür Merkezi yapacağız. Gençlerle ve çocuklarla ilgili çocuk ve gençlik tiyatrolarını kuracağız. Engellilere dönük projelerimiz olacak. Kültür-sanat anlamında bir şehir tiyatrosu kurulması noktasında çalışmalara hemen başlayacağız. En önemlisi de kısa film yarışmaları yapacağız. Geriatri merkezi kuracağız.

İŞTE PROGRAMIN SATIRBAŞLARI:

İlk 1999 yılında Narlıdere Belediye Başkanı olarak bu onurlu göreve getirildim. 20 yıl doğdumuz büyüdüğümüz ilçemize hizmet edtme şerefini yaşadık. Narlıdereli hemşehrilerimize yüzde 30’lardan yüzde 70 oy oranlarına çıkardıkları ve güvenleri için çok teşekkür ederim. Herkese nasip olmaz. Başkan olduğumuzda kasaba ve ilçe arasında gidip gelen bir noktadaydı Narlıdere.öncelikli projelerimiz imasaya yatırdık. Daha yaşanılır bir Narlıdere sloganıyla yola çıkmıştık. Yaptığımız ilk çalışma kentte kentin içinde çürük diş gibi kalmış eski mahallelerin yeniden planlama noktasına getirmekti. Yenikale, Ilıca ve Narlı mahallesindeki eski yapıların dönüşümünü sağlama konusunda acil kararlar aldık. Özelilkle kentin bir noktası gelişirken o mahalleler çürük diş gibi kalmıştı. Kentsel dönüşüme başladık öncelikle. 2001 yılından itibaren de kentsel dönüşümü başlattık.

KENTSEL DÖNÜŞÜM DEYİNCE BASİT SANILIYOR AMA ÇOK UĞRAŞTIK VE..

Kentsel dönüşüm deyince basit gibi geliyor ama çok uğraştık. İnsanları ikna ettik. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla olaylara baktık. Başka bir mahalleye ve yere sürgün edilmeden aynı mahallede yaşamalarını sağladık. Yani yerinde dönüşümü ilk yapan belediyeyiz. Komşusu değişmedi binası değişti. Neticede başarılı olduk. Vatandaşlarımız değer kattığımız o mahallelerde paylaştık. Hiç kimsenin hakkını hukukunu yemeden o mahallede vatandaşlarımız modern binalarda oturuyorlar. Sosyal donatı alanlarını da yaptık. En az 4-5 park var şimdi o mahallelerde. Birinci önceliğimiz ve başarılı olduğumuz en önemli proje buydu.

KÜLTÜR-SANAT-SPOR YATIRIMLARI YAPTIK

İkincisi kültür sanatla ilgili vatandaşlarımızın biraraya gelebileceği mekansal düzenlemeler yaptık kültür merkezimizi bitirdik. Gençlerin spor yapacağı alanlar yarattık. Fiziki yapıları yapmazsanız herhangi birşey olmaz. Bütün bu çalışmalarımızı iki yıl içinde tamamladık. Daha sonraki süreçlerde de Narlıdere’de özellikle pozitif ayrımcılık yapılması gereken kesimlerle ilgili de çalışma yürüttük. Özellikle engellilerle ilgili. En önemli projelerden bir tanesidir. 2004 yılında başladığımız bu çalışma saha taraması yaparak, engelli haritası çıkardık. En fazla engellinin olduğu bölümlere baktık. Onlarla ilgili bir düzenleme yaptık belediyemizin altında. 750 metrekarelik alanı tanzim ettik. Bugün çocuklarımızı evlerinden alıyoruz, bireysel eğitime tabi tutuyoruz. Birebir eğitimcilerimiz var. Fizyoterapistler de yardımcı oluyor. 125’e yakın çocuğumuz şu anda Narlıdere’de bu hizmetten yararlanıyor. Engelli ailelerin sorunlarını dinliyoruz, dinledikçe önemli bir proje yaptık İZKA ile birlikte.

ENGELLİLER VE AİLELERİ İÇİN ÖNEMLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK

Engelli ailesi bütün gününü çocuğuna ayırıyor. Hiçbir sosyal aktivitesi yoktur. Bunu gözönüne alarak Nar taneleri akşam bakım merkezi yaptık. Çocuklarını bırakıyorlar, 11’e doğru alıyorlar. Bu ödül kazanan bir proje oldu. Bu yetmedi, daha da büyütüyoruz. Eko çiftlik projesi hazırladık. Daha geniş alanda 4 bin metrekarelik alanda yeni bir engelli merkezi hazırladık. Artık benden sonra gelen Ali Engin kardeşim devam ettirir. İhale süreci başlayacak. Ses getirecek bir proje olacak.

MODERN BİR MEYDAN KAZANDIRDIK

Onun dışında stk’larla yan yana ve omuz omuza çalıştık. Hemşehri dernekleriyle de ortak akılla projeler hayata geçirdik. Muhtar arkadaşlarımızın bize getiridği önerileri aldık. Onların bütün mekansal sorunlarını çözdük. Modern muhtarlık binaları yaptık onlara. Muhtarlığa gelen vatandaşımız bir kamu binasına geldiğini hissediyor artık. Bunun dışında pazaryeri yaptık. İzmir’in ilk kapalı Pazar yerini 6 bin 500 metrekare alan içinde yaptık. Narlıdere modern bir kent olacaksa hemen neşter vurduğumuz olaylardan biriydi. Pazar olarak kullanılan alanı rahmetli Ahmet Piriştina’nın adını verdik. Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı. Geçtiğimiz yıl içinde tadil ettik. Trafik yoğunluğuyla ilgili alternatif ürettik, meydanın altını otopark yaptık. İçinde kafeteryası olan, vatandaşlarımızın yan yana gelebileceği bir buluşma noktası haline getirdik, onu da hizmete sunduk. Sadece kafeteryası hizmete girecek. Modern bir meydan kazandı.

ALİ ENGİN BAŞKANIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kendisine yardımcı olacağız. Narlıdere benim çocuğum gibi. 20 yıl emek vermişiz. Narlıdere’de oturmaya devam edeceğiz. Elimizden ne geliyorsa hem proje bazında hem diğer konularda Ali Engin başkanın yanında olmaya devam edeceğiz. İnsanın en güzel miraslardan birisi başkanlık serüvenimiz.

MUTLU BİR BELEDİYE BAŞKANIYIM

Zevkle yaptım bir kere. İnsan yaptığı işten zevk alırsa, huzurla çalışırsa zaten mutlu olursunuz. Ben mutlu bir belediye başkanıydım. Her zaman iyi günde kötü günde, vatandaşın yanında olan ve kapısı açık olan bir belediye başkanıyım. Başta kentsel dönüşümde sıkıntı yaşadık. İcraata dönüştükten sonra çok mutlu oluyorsunuz. Narlıdere’nin her sokağında emeğimiz var. Çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.

SAYIN SOYER’İN YANINDA OLACAĞIZ, BAŞKA İZMİR YOK

Aday adaylığı süreci uzun soluklu oldu. Yaklaşık 3 ay. Aday adayı olan arkadaşların hepsi birbirinden kaliteli değerli arkadaşlarımız. Seferihisar başkanımız Tunç Soyer’i bu göreve atadılar. Kendisine başarılar diliyorum. Her zaman yanında olacağız. Bu bir yarıştı. Bu yarıştan kim önde çıkarsa onun yanında yer alacağız demiştim. Aynı noktadayız. Değişen birşey yok. Kırgınlık küskünlük olmaz, olmaması lazım. Biz de katkımızı sayın başkanımıza sunacağız. Başka İzmir yok. Yan yana olmamız lazım.

KONAK’IN HER TARAFINI İYİ BİLİRİM

Konak benim için de sürpriz oldu. Akşam öğrendik. Genel başkanımızın takdiri. Kentseldönüşümün olacağı bir Konak anlayışıyla bizi görevlendirdi. Tayinimiz çıktı yani. Narlıdere’den Konak’a. Konak tanımadığımız bir ilçe değil. Herkesin Konak’ta bir işi vardır. 350 bin nüfusu var. Gündüz bir milyona kadar çıkabiliyor. Konak’ı iyi tanıyoruz biz. 1994-99 yılları arasında da İZBETON genel müdürlüğü yaptım. Bu kente değer katan bir şirketin genel müdürüydüm. Kentin 9 ilçesi vardı o zaman. Konak da aktif çalıştığımız bir bölgeydi. Her noktasını biliriz. Sahaya indik, vatandaşın tanıma oranı da yüksek. Geçmişten bu yana tanıdığım muhtarlar da var. Onlara da huzur gelmiş. Birlikte çalışacağız.

KONAK ÖRGÜTÜNE VE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Pazartesi günü seçim startını verdik. Öncelikle adaylığımın açıklandığı günden itibaren bana destek olan ilçe başkanımız sayın Çağrı Gruşcu’ya, kadın ve gençlik kollarımıza, Konak örgütümüze teşekkür ediyorum. Beni bağırlarına bastılar. Hiç problem çıkmadı. Ben zaten örgütle beraberim geçmişten bu yana. Bütün örgütlerle aram iyidir. Elimizden geldiğince birlikte oluruz. Bir emeğimiz var örgüte. Bu emeğin karşılığı zaten kendilğinden ortaya çıkıyor. Başkanımız Sema Pekdaş’a da teşekkür ediyorum. İncinme gücenme hissetmeden açıklamalar yaptı, destek verdi. Bunlar sahaya çıkarken moralli ve hep birlikte çıkmanın avantajıyla çıkıyoruz.

HEP SOKAKTA OLACAĞIZ, ÇOK İYİ ÇALIŞACAĞIZ

Kampanyamızda vatandaşımıza ulaşmak istiyorum. Elini sıkarak. Bize oy veren kesimler dışında oy vermeyen kesimlerde yoğunlaşacağız. Dertlerini dinleyeceğiz. Yerel seçim projelerin ortaya çıktığı bir seçim. Konak sınırları içindeki tüm seçmenlerin oyuna talibim. Narlıdere’yi nasıl marka haline getirdiysek, Konak zaten İzmir’in kalbi, önemli bir marka, daha iyi bir noktaya getirmek için çalışacağız. Çok iyi çalışacağız ekibimizle birlikte. Hep sokakta olacağız. Şu ana kadar Gültepe, Toros, Hatay, Mersinli, Yeni Mahalle, dün Kahramanlar’daydık. Günde on bin adım atmadan eve gitmek yasak.

SLOGANIMIZ BİRLİKTE KONAK VE...

Sokaktaki vatandaş seni gördüğünde derdini anlatırsa, çok daha problemler hızlı şekilde çözülebiliyor. Bunu sağlamaya çalıştık. Konak’ta kaliteli bir yaşam hayata geçireceğiz. Kültürel ve ekonomik gelişme modeliyel gelişen Konak’ı sağlayacağız. Birlikte Konak sloganımız. Her noktada muhtarlarla, demokratik kitle örgütleriyle, sendikalarla ortak akılla yönetilen bir Konak için birlikte çalışacağız. Katılımcı bir Konak olacak. Bir mahallede proje yaptığınızda onların katılımını sağlamak,. Bilgilendirmek önemli. Bilgi sahibi olduğunda bakış açısı farklı olur insanların.

KONAK’TA YÜKSEK YAPILAR GÖRMEYECEKSİNİZ

Konak’ın yenilenmesine ihtiyaç var. Gültepe, Gürçeşme, Toros, Levent’in kesinlikle yenilenmesine ihtiyacı var. Vatandaşlar da bunu istiyor. Gültepe ile ilgili başkanımdan henüz bilgi almadım. İZSU’nun görüşü olmadığı için iptal edilmiş deniyor. Mecliste değildim. Ne yapılması gerekiyor diye bakılır, kurumlardan da görüş alınarak yeniden hayata geçirilir. Silueti bozacak, kentin merkezinde, -Alsancak, Kemeraltı, Hatay Caddesi, Güzelyalı-yüksek yapı yapılmayacak bir kere benim dönemimde. Yüksek yapı yapılacak bir alan tespit edildi 2001-2002 döneminde, rahmetli Piriştina döneminde. Bayraklı bölgesi olarak tespit edildi. Bu bölgede zaten yüksek yapılar yapılıyor. Kentin içinde çürük diş gibi yüksek yapı görmeyeceksiniz. Şehrin dokusuna zarar vermeyeceğizin anlamı bu.

KONAK’TA KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HIZLA BAŞLATACAĞIZ, VATANDAŞI ÜZMEYECEĞİZ

Konak’ın yeniden planlamaya ihtiyacı var. Kentseldönüşüm için süratle başlayacağız. Genel başkan da Konak’ta dönüşümü sağlayacak olan sensin dedi. Biz de ona göre Konakın dönüşümünü sağlayacağız. Vatandaşları üzmeden, yine aynı mahallede kalmalarını sağlayacağız. Narlıdere modelini Konak’ta da uygulayacağız.

AGORA-KADİFEKALE-BASMANE-KEMERALTI’NDA TARİHİ DOKUYU BÜYÜKŞEHİRLE ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

Agora, kadifekale, basmane, Kemeraltı tarih fışkıran bir bölge. Bu bölgede tarihi dokuyu ortaya çıkaracağız. Bu bölgede Bergama’dan başlayıp Kemeraltı, Agora, Teos ve Selçuk doğrultusunda tarihi dokunun en yüksek olduğu bölgeler var. İzmir için tarih turizmini ayağa kaldırmak ve kente kimlik kazandırmak bizim birinci önceliğimiz. Büyükşehir belediyesi ile beraber yürüyeceğiz. En fazla uğraşacağım bu dönemde tarihi dokuyu ortaya çıkarmak. Tarihi yapıların restorasyonu önemli. Agora’da bir amfi tiyatro var, kazılar başladı, 16-20 bin kişilik olabileceği söyleniyor. Ortaya çıkarılması önemli. Olmazsa olmazımız bu tarihi yapılar.

KONAK BELEDİYESİ’Nİ CEP TELEFONUNDAN TAKİP EDEBİLECEKLER

Bilgi çağındayız. Konak Belediyesi teknolojiden de faydalanan, vatandaşın her şikayetini-talebini aktarabileceği, teknolojiyle vatandaşa ulaşabileceği yapılanmaya hemen başlayacağız. Anında şikayet ve taleplerini alan bir sistem kuracağız, belediyeye gelmesine gerek kalmayacak. Şeffaf bir belediye olacak. Konak belediyesini cep telefonundan takip edebilecekler.

KONAK ÇEVRECİ BİR KENT OLACAK

Çevre bilincinin oluşması, belediye hizmetlerinin yürütülmesi konusunda da çok önemli çalışmalarımız var. Zaten 15 gün sonra nerede ne yapacağımızı da vatandaşlarımızla kamuoyuyla paylaşacağız. Çevreci bir kent, Konak Belediyesi imajını tüm kentliye aşılamaya çalışacağız.

ROMAN KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ VE...

Konaklıların her zaman yanında gördükleri bir başkan olacağız. Roman vatandaşlarımıza yönelik bir proje var. Onu hemen hayata geçireceğiz. Bir Roman Kültür Merkezi yapacağız. Gençlerle ve çocuklarla ilgili çocuk ve gençlik tiyatrolarını kuracağız. Engellilere dönük projelerimiz olacak. Kültür-sanat anlamında bir şehir tiyatrosu kurulması noktasında çalışmalara hemen başlayacağız. En önemlisi de kısa film yarışmaları yapacağız. Geriatri merkezi kuracağız.

YÜZDE 60-65 CİVARINDA OY ALACAĞIMIZI TAHMİN EDİYORUM

Melek Hanımı yakından tanırım. Eşini de iyi tanırım. Değerli bir insan. Seçim noktasında baktığımızda, iki kutuplu seçim görüyorum. İtitfaklar değil de hayır ve evet cephesi görüyorum. İki cephenin yarışı şeklinde geçecek. Yüzde 60-65 civarında oy alacağımı tahmin ediyorum. Vatandaşlarımıza güveniyorum. İzmir’de hayır bileşeni ağır basıyor. Konak sınırları içindeki seçmenlerin tümünün oyuna talibim. O partili bu partili değil. Ben hizmet ve proe üreteceğim. Bunda iddialıyım. Geçmişte yaptıklarım gelecekte yapacaklarımın teminatıdır.

İZMİR’İN KALBİNE MİMAR GELİYOR

Projeleri hayata geçiren belediyeciliği Konak’ta hayata geçireceğim. Gültepe ve Toros’ta başlayacak olan kentsel dönüşüm, tarihi yapıların restorasyonuna başlanmış bir Konak hayal ediyorum. Kemeraltı’ndaki sorunların azaldığı bir Konak hayal ediyorum. Oradaki tarihi dokunun, çarışınnın daha hareketli olduğu bir Konak hayal ediyorum. İzmir’in kalibne mimar geliyor, yeni bir anlayış geliyor. Birlikte yöneteceğimiz huzurlu bir Konak diyorum. Özgür bir Konak’ta buluşmak dileğiyle. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.