Dolar 32,5616
%0.07
Euro 34,9857
%0.45
Altın 2.430,820
%0.32
Bist-100 9.745,00
%0.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batur'dan TV35'te çarpıcı mesajlar

Batur'dan TV35'te çarpıcı mesajlar

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP'li Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasına destek olmak için İstanbul’a gitti. Bağcılar seçim bölgesinde Ekrem İmamoğlu’na oy isteyen Başkan Batur, İmamoğlu’nun seçimi daha yüksek bir farkla kazanacağını ifade etti. Başkan Batur, Gültepe imar planlarını revize ettiklerini ve 3 ay içinde tamamlayacaklarını da açıkladı. Kemeraltı’nın İzmir’in kalbi olduğunu vurgulayan Batur, “Kemeraltı İzmir’in kalbi ancak kalp tekliyor. Kemeraltı’nı canlandıracak adımlar atacağız” dedi. İstanbul mesaisi, Gültepe imar planları ve Kemeraltı açıklaması

  • Ege Postası
  • 14.06.2019 - 10:26

EGEPOSTASI- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, TV35 ekranlarında yayınlanan Senem Gökdağ ile Uyandırma Servisi programına katıldı. Canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Batur, İstanbul seçim sürecini değerlendirirken, Bağcılar’da yaptığı saha çalışmasını anlattı. Başkan Batur, Gültepe imarplanlarını revize ettiğini belirtirken, planları 3 ay içinde tamamlayacağını ifade etti. 

“AK PARTİ’NİN YÜKSEK OY ALDIĞI BÖLGEDE ÇALIŞTIK”

Başkan Batur, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasına destek olmak için İstanbul’da saha çalışması yaptı. Bağcılar seçim bölgesinde alanda çalışan Başkan Batur,  İstanbul seçiminin Türkiye’nin seçimi olduğunu vurgularken, “İstanbul seçimi Türkiye’nin seçimi oldu. Tüm Türkiye orada. Sadece İstanbul’da değil İstanbul dışındaki tüm STK’larda orada. Bizde 3 gün önce İstanbul’daydık. Bizi bağcılar’da görevlendirdiler. Özellikle AK Parti’nin yüksek oy aldığı bir bölge. Yüzde 60-65 civarında oy alıyor. Halkla buluştuk, ilçe yöneticileri ve İYİ Partili arkadaşlarımızla birlikte sahada çalıştık. Gördük ki sahada Ekrem İmamoğlu rüzgarı esiyor. İmamoğlu’nun halka kendisini sevdirmiş bunu sahada çok net görebiliyoruz. Sadece CHP’nin değil tüm kesimlerin adayı olmayı başarmış. İlçe mitinglerine baktığımızda arkasına aldığı rüzgar çok farklı. Yüzde olarak bakarsak en az yüzde 3-4 olarak farkla kazanacağına inanıyorum” dedi. 

“AK PARTİLİ SEÇMEN İMAMOĞLU’NA YÖNELİYOR”

AK Partili seçmenin Ekrem İmamoğlu’na yöneldiğini savunan Başkan Batur, “Daha önce AK Parti’ye oy vermiş, özellikle genç kesimde İmamoğlu’na doğru bir yöneliş var. İmamoğlu’nun 6 Mayıs’ta mazbatası geri alındı, halkın verdiği bir görevi YSK, İmamoğlu’nun elinden aldı. İstanbul’dahaksızlığa karşı bir direniş var. Vicdanı olan vatandaşlar tarafından İmamoğlu’na bir sevgi seli var. Halk arasında böyle bir sevgi oluştuğunda sonucun ne olacağı az çok belli zaten. Alanda gördük şahit olduk. 18 gün başkanlık yaptı neler yaptığını herkes gördü. Vatandaş çok iyi gözlemci. İsraf düzeniyle yapılan bir belediyeciliğin önüne geçmek istiyor” diye konuştu. 

“SEÇİM GÜNÜ İSTANBUL’DA OLACAĞIZ”

Başkan Batur 23 Haziran seçim günü İstanbul’da olacağını belirtirken, “21’inden sonra seçimi tamamlayıp öyle döneceğiz hem Türkiye hem İstanbul adına her şey güzel olacak. Demokrasiden yana olan hak, hukuk diyen vatandaşlarımızın heyecanla beklediği bir seçim. Zaten seçilmişti ikinci kez seçilecek ve yine mazbatasını alacak” ifadelerini kulllandı. 

“HALKIN DESTEĞİ İLE SÖKE SÖKE ALINACAK”

YSK’nın verdiği 250 sayfalık gerekçeli kararın baştan sona düzmece ve mantık hatalarıyla dolu oldğunu dile getiren Başkan Batur, “Sandık güvenliği açısında hem CHP hem Millet İttifakı olarak herkes çok kararlı. İstanbul şu an seçime hazır her sandıkbaşına bir avukat olacak. YSK’nın verdiği 250 sayfalık gerekçeli kararı okuduğunuzda hiçbir noktada haklı olmadıklarını ve mazbatayı haksızlıkla elinden alındığını görüyorsunuz. Seçimin iptal gerekçesi olan sandık görevlilerini yine atadılar. İnsanlar zarfın içine 4 pusula koydu 3’ü doğru büyükşehir için yanlış. Tamamen mantık hatası. Vatandaşı ikna edemezler. Seçim bir oy yahut iki oyla da kazanılır. Baştan sona düzmece. Halkın desteği ile söke söke alınacak” dedi. 

“ORTAK YAYINDAN İMAMOĞLU KARLI ÇIKAR”

İstanbul seçimi için gerçekleşecek ortak yayınında Ekrem İmamoğlu’nun karlı çıkacağını savunan Başkan Batur, “Ortak yayında çok fazla bir şey değişeceğini zannetmiyorum. Ekrem beyin çok karlı çıkacağını düşünüyorum. Ekrem bey İstanbul hakkında ürettiği projelere baktığımızda aradaki farkı görüyorsunuz zaten. Neticede 17 yıl sonra ilk defa adaylar bir masada bir araya gelecek. Bu tablo özlediğimiz bir şey” diye konuştu. 

“GÜLTEPE’DEKİ İMAR PLANLARI REVİZE EDİYORUZ 3 AY İÇİNDE TAMAMLARIZ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde reddedilen Gültepe imar planlarını revize ettiklerini ifade eden Başkan Batur, yenilenen planların 3 ay içinde tamamlanacağını belirtti. Başkan Batur, 300 hektar alanı parçalara böldüğünü dile getirirken, “Adaylık sürecinde biz önce Konak’ı dinledik. Herkesin fikrini aldık. Özellikle iki ana konu var. Birincisi kentsel dönüşüm ve yenilemeye ihtiyacı var. Gültepe, Toros ve Levent bu alanlarla iligli imar planı çalışması yapılmış, fakat büyükşehir mecliste reddetti. Belki hayrına olur bize imar planlarını revize etme şansımız doğar. Bir beton yığınından farklı bir beton yığınına geçiş var. Biz istiyoruz ki insanlar nefes alsınlar, vatandaşın isteklerini ihtiyaçlarını göz önüne almak lazım. Biz planları revize edeceğiz. 3 ay sonra revize ettiğimiz planlar tamamlanmış olur. Şu an ki beton yığınandan nefes aldıracak alanlara dönüştüreğiz. 300 hektar alan çok falza parça parça ilerleyeceğiz. O alanın daha çok yeşillenmesi ve sosyal donatı alanlarının arttırılması gerek” dedi. 

“KEMERALTI İZMİR’İN KALBİ ANCAK KALP TEKLİYOR” 

Tarihi Kemeraltı bölgesinin İzmir’İn kalbi olduğunu vurgulayan Başkan Batur, “Kemeraltı bizim ikinci konumuz. Kemeraltı özellikle sadece Konak’ın değil İzmir’İn kalbi. Bu kalp biraz teklemeye başlamış. Kemeraltı’nın daha yaşanabilir cazibe merkezi haline getirmek bizim görevimiz. Bazen su basıyor orada sıkıntılı konular var büyükşehir bu konuyla ilgili adımlar attı yağmur suyu özellikle çalışmalar başlayacak. Burada görev sadece Konak’ın değil, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, TARKEM hepsi bir arada el birliğiyle altından kalkabiliriz. Kemeraltı geceleri yaşasın istiyoruz. Bunu hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu. 

TEPECİK’TE ZİHİNSEL ENGELLİ MERKEZİ 

Zihinsel engelli çocukların eğitimleri ve bakımları için bir merkez kuracaklarını açıklayan Başkan Batur, “Zihinsel engelli merkezi yapılması konusunda çalışmalarımızı yürüttük. Konak Zihinsel engelleri vakfı ile birlikte teppecik bölgesinde binası hazır restore ediliyor. Zihinsel engelli çocuklarımızın bakımını eğitimini sağlayacağı bir merkez haline getiriyoruz. Kompleks halinde hayata geçireceğiz. Çocuklarımıza ve velilerimize hizmet vereceğiz” dedi. 

ESNAF MASASI 

Esnaflarlailişkileri güçlendirmek ve işleri daha hızlı çözülmesi için ‘Esnaf Masası’ kuracaklarını bildiren Başkan Batur, “Esnaflarla olan iletişimizi kurabilmek için, en fazla esnaf Konak’ta esnaf masası kuruyoruz. Esnaflarımız bize direk ulaşacak, işlerini daha pratik çözeceğiz. Daha hızlı ruhsat alabilmeleri için adımlar atıyoruz” diye konuştu. 

KONAK-SELANİK SEFERLERİ EKİM’DE 

Başkan Batur Konak- Selanik seferlerinin Ekim ayında başlayacağını dile getirirken, “Konak- Selanik arası seferler Ekim ayında başlıyor. Selanik bizim için çok önemli, Atamızın doğdu ev, doğduğu kent. Yunanistan ile ticari çalışmalara da katkı sağlayacak çok doğru bir proje olarak görüyoruz. Ekim ayında bu işin startı verilecek” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.