Dolar 32,5493
%0.01
Euro 34,8483
%-0.05
Altın 2.428,630
%-0.06
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batur'dan TV35'te çarpıcı mesajlar! İl Kongresi öncesi tavrını açıkladı

Batur'dan TV35'te çarpıcı mesajlar! İl Kongresi öncesi tavrını açıkladı

Beyaz Masa programının konuğu olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak’ta Narlıdere modelini uygulayarak ilk etapta Gültepe, Toros olmak üzere ilçenin ihtiyacı olan kentsel dönüşüm ve değişim çalışmaları için aralıksız çalıştıklarını söyledi. Öte yandan kongre öncesi tavrını açıklayan Başkan Batur, ilçe kongresinde yeniden seçilen Çağrı Gruşçu’yu desteklediğini, şubat başında gerçekleşecek olan il kongresinde ise mevcut il başkanı Deniz Yücel’i destekleyeceğini vurguladı. Batur, “İl kongresinde de baştan beri tavrımı koydum. Sayın Deniz Yücel’in ikinci dönemi olacak artık. Tecrübelendi" dedi. Batur'dan TV35'te çarpıcı mesajlar

  • Ege Postası
  • 24.01.2020 - 14:50

EGEPOSTASI- TV 35 ekranlarında yayınlanan Beyaz Masa programında Kutluhan Nesil'in sorularını yanıtlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 9 aylık görev süresini değerlendirdi. Konak için gece gündüz çalıştıklarını, Konak’ta en büyük talep ve ihtiyaç olan değişim ve dönüşümü gerçekleştirmek için harekete geçtiklerini belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kadınlar, çocuklar, gençler, Romanlar, engelliler öncelikli çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gültepe planlarını bitirdiklerini onay için büyükşehire gönderdiklerini, Toros’ta da aynı sürecin hızla sürdüğünü belirten Konak Belediye Başkanı Batur, Konak’ı Narlıdere gibi çekim merkezi haline getirecekleri sözünü verdi.

"En büyük hayalim"

Batur, "Konak her köşesinden tarih fışkıran bir ilçe. Bu tarihi değerleri yeniden ortaya çıkarmamız lazım. Bu tarihi misyonu, Kemeraltı, Basmane, Agora altın üçgenini harekete geçirip, restorasyon ve sokak sağlıklaştırmasını yapmak en büyük hayalim. Kente neden turist gelsin. Sadece Kemeraltı ve Selçuk için geliyor turist." dedi.

Konak için 7/24 çalışıyoruz

Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Başkan Batur, “Konak hinterlandı çok büyük. Gerçekten yapılacak işin çok fazla olduğu, hizmetin özellikle sırt bölgelerde fazla olduğu bir yer Konak. Hizmetlerin üretilmesi noktasında çalışmak gereken bir ilçe. Geldiğimizden bu yana çok çalışıyoruz. Cumartesi ve pazarımız yok, 7/24 çalışıyoruz. Tüm sorunlara hakimiz şu anda. İleriki görüşmelerde neler yaptığımızı anlatacağız. Konak bana büyük bir enerji verdi. Konak halkına özellikle kampanya döneminde çok önemli çalışmalar yapacağımızı söyledik. Güvenlerini sahada hissettik. Sandığa yansıttılar zaten güvenlerini. En yüksek oy oranıyla bizi bu onurlu göreve getirdiler. Biz de buna layık olmaya çalışacağız” dedi.

Biz Deniz Başkanı destekliyoruz

İlçe kongresinde yeniden seçilen Çağrı Gruşçu’yu desteklediğini, şubat başında gerçekleşecek olan il kongresinde ise mevcut il başkanı Deniz Yücel’i destekleyeceğini vurgulayan Başkan Abdül Batur, “İl kongresinde de baştan beri tavrımı koydum. Sayın Deniz Yücel’in ikinci dönemi olacak artık. Tecrübelendi. Genç siyasetçiler olsun. Çağrı Gruşçu, Deniz Yücel isimlerini duyacağımız isimler. Deniz Başkan da zorlu bir süreci geçirdi. 30 ilçe var. On aday olsa, 300 belediye başkan adayı. Meclis üyeleri. Bu süreci genel başkanımız ve genel merkezimizle çok iyi diyalog sürecinde yaşadı. Bundan sonra partimizi en iyi şekilde temsil edeceğine ben inanıyorum. Biz Deniz Başkanı destekliyoruz. Kendisine çıktığı yolda başarılar diliyoruz” diye konuştu.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Narlıdere’de 20 yıl başkanlık yaptıktan sonra Konak Belediye Başkanlığı benim için ayrı bir heyecan oldu. Ayrı bir serüveni var benim için. O süreci kampanya sürecini ve sonraki süreci Konak’ı özellikle tanımak, önceliklerini, yapılacak hizmet ve projeleri belli takvime göre programlama .. geçti. Kodnak’ın her noktası şu an rahatlıkla bilen, hangi bölgede hangi sorunun olduğunu söyleyebilecek noktadayız., bir yol haritası çıkardık.

Yol haritamız hazır

İzlenecek yol haritasını şu anda hazırladık. Özellikle de STK’ların, demokratik kitle örgütlerinin, muhtarların, esnaflarımızın, engellilerimizin bizimle diyaloğunu belli noktaya getirdik. Şikayetlerin alınması, sıkıntıların belli noktada toplanıp bunlara çözüm üretilmesi noktasındaki organizasyonları da tamamladık. Esnaf masası kurduk. Şu an Konak ilçesi en fazla ruhsat kesilen, en fazla esnafın olduğu ilçe. Onlarla diyaloğun sağlanması, masada karşılanması, sorunlarının orada çözülmesi noktasında bir masa kurduk. Başına da Doğan Kılıç’ı getirdik, meclis üyemiz.

Konak bana büyük bir enerji verdi

Konak hinterlandı çok büyük. Gerçekten yapılacak işin çok fazla olduğu, hizmetin özellikle sırt bölgelerde fazla olduğu bir yer Konak. Hizmetlerin üretilmesi noktasında çalışmak gereken bir ilçe. Geldiğimizden bu yana çok çalışıyoruz. Cumartesi ve pazarımız yok, 7 24 çalışıyoruz. Tüm sorunlara hakimiz şu anda. İleriki görüşmelerde neler yaptığımızı anlatacağız. Konak bana büyük bir enerji verdi. Konak halkına özellikle kampanya döneminde çok önemli çalışmalar yapacağımızı söyledik. Güvenlerini sahada hissettik. Sandığa yansıttılar zaten güvenlerini. En yüksek oy oranıyla bizi bu onurlu göreve getirdiler. Biz de buna layık olmaya çalışacağız. STK masası, esnaf masası, engellilerle ilgili derneklerin bize ulaşacağı masayı hayata geçirdik. Önce iletişim. Bunu sağladık.

Konak, Narlıdere gibi çekim merkezi olacak

Konak’ta en büyük problem, değişim ve dönüşüm istiyor Konak. Narlıdere’de bu anlamda yaptığımız çalışmalar genel merkez ve genel başkan tarafından takdirle karşılanmıştır. Konak’ta tercih edilmemizin nedeni de değişim ve dönüşüm. İki gündür depremle sallanıyoruz. Konak’ta değişim ve dönüşüm o kadar önemli ki. Değişimle ilgili planlamanın yapılması noktasında Konak’ın büyük beklentisi var. Vatandaşın da yıllara özgü beklentisi var. Bunların çözümüne ilişkin çalışmaları yürütüyoruz. Mimar gözüyle bakıyoruz kente. Narlıdere’de de problemler çoktu. Ama şimdi bir çekim merkezi. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla, imar planlarına sadık kalarak yüksek bina olmayan anlayışıyla Narlıdere bugün çekim merkezi oldu.

Gültepe planları bitti, 300 hektarda yerinde dönüşüm başlayacak

Gültepe ve diğer bölgelerde dolaşırken Narlıdere gibi yapacak mısın diyordu vatandaşlar. Kafamızdaki Narlıdere modelini Konak’a uygulayacağız. İlk yaptığımız çalışmalardan bir tanesi değişim ve dönüşümle ilgili. Gültepe’de 15 mahalleyi kapsayan, 300 hektarlık bir alan var. Bu alanın planlamasını kentsel dönüşümle ilgili bitirdik. Bu planlamayı yaparken yerinde dönüşüm modeli uygulayacağız. Vatandaşın aynı mahallede oturmasını sağlayacak, komşusu değişmeden, oturduğu binanın yenilenmesini sağlayacak bir planlama anlayışı. Narlıdere modeli. Yeşil alan, sosyal donatı, rekreasyon alanı şeklindeki destekleyici unsurları da göz önüne alarak, vatandaşın yaşam kalitesini de yükseltmek için yapılan kentsel dönüşüm planı oldu. Güzel bir plan oldu. Şu anda 0,86 metrekare kişi başına düşen yeşil alan miktarı. Her taraf bina. Çocukların oynayacağı yer yok. Yeni planda kişi başına 9 metrekare yeşil alan düşecek. Sosyal donatı alanı 45’ten 95 hektara çıkmış. Sadece bina dikmek değil vatandaşın yaşam kalitesini arttıracağız.

Gültepe planlarını tasdik için Büyükşehir'e gönderdik

Planlarımızı tasdik için Büyükşehir'e gönderdik. Tahmin ediyorum mart ayında büyükşehir gündemine gelecek. İyi bir çalışma yaptığımıza inanıyorum. Vatandaşın inanmadığı, içinde olmadığı hiçbir kentsel dönüşüm başarılı olmaz. Narlıdere’de vatandaşı işin içine soktuk. Kapalı kapılar ardında bir şey yapmadık. Muhtarlıklara astık planları. Mayıs ayına doğru pilot bölge seçerek artık sözleşmelere başlayacağız. Dört bölgeye ayıracağız alana. Ayrı noktalardan çalışmaya başlayacağız dört bölgede. 300 hektarlık alan büyük bir alan. Alanın hepsine birden aynı anda başlamak mümkün değil ama başlamak işin yarısı.

Gültepe ve Toros’ta planlama bitecek, kentsel dönüşüm başlayacak

Sadece bu bölge değil Gültepe bölgesi dediğimiz 15 mahalle bitti. Bununla ilgili yine Beştepeler bölgesinde 17 mahalleyi ilgilendiren o bölgeler de aynı Gültepe ve çevresindeki Toros’taki gibi aynı noktada planlanacak. Planlama çalışmasına başladık, temmuz ayında o mahalleleri de bitireceğiz. 200 hektarlık bir alan. Planlamayı doğru yaparsak, Narlıdere’de olduğu gibi, önce planlama sonra uygulama. Sonra Yenişehir, Hilal alanlarının planlamasına başlayacağız. Kentsel dönüşüme hazır bir Konak olacak böylece. Baştan doğru ilkelerle doğru çalışmalarla planlama anlayışıyla yola çıktık. Bizden beklenti değişim ve dönüşüm. Bunu en iyi şekilde yapacağız.

Halkın yüzde 85’i o gökdelene karşı, gereğini yapacağız

Gökdelen meselesi, belli ilkeleri baştan koymazsanız, bparsel bazında yapılan çalışmalar, Konak kentin kalbi, kalbine bıçak saplanmış gibi bir bina. Kamuoyuna gerekli açıklamaları yaptık zaten. biz yatırımcıya karşı değiliz ama kentin bir silüeti var. Bunu bozacak Hilton Oteli’nin yarısını koyun öyle bir binanın olduğunu düşün. Emsal gösterilmesi doğru değil. 2008 yılından beri başlayan süreçte şehir plancıları odasının davaları var. 3 kez kazanmışlar. Devam eden bir dava da var. Bu davaya rağmen ruhsat kesilmiş. Kentin eski bölgelerine yüksek yapı yapılmaması için hassasiyetimiz var demiştik. Aynı noktadayız. Biz makama geçince farklı bir şey söylemiyoruz. Etik kurul oluşturduk. Bu kurul binanın yüksekliğiyle ilgili kararları verecek. Kente yakışan, silüeti bozmayacak. Konak’ın her tarafında kazılar var. Kadifekale’de amfi tiyatro kazısı başladı, 20 bin kişilik. Bu binaların yeri belli. Bu kent karar vermiş 2004 yılında. Rahmetli Piriştina döneminde büyükşehir, ilgili belediyeler, odalar, stk’lar yüksek yapılaşmanın liman arkası ve Bayraklı bölgesinde yapılmasına karar vermiş. Orada yapılmasına biz bir şey demiyoruz. Kentin verdiği bir karar bu çünkü. Ama kentin ortasına parsel bazında iki kat ya da 160 kat yaparım anlayışına bu kent de biz de karşı çıkarız. Halk bize yüzde 64 oranında oy verdi. Ne için getird? Bu kente sahip çıkın diye bize destek verdi. Biz bu konuda duyarsız olamayız. Anket de yaptırdık belediye olarak. Halkın yüzde 85’i bu binanın yüksekliğine karşı. Bakın yüzde 85. Biz halk ne diyorsa onu yapacağız. Halkın istemediğini bizim istememiz mümkün değil. Mimar gözüyle de baktığımda kente fayda sağlayacak bir bina değil. Estetik kurulun kararına uyacağız ve yeni bir imar planı ile olayı düzelteceğiz.

Altın üçgeni harekete geçirmek en büyük hayalim

Konak’ta yapılacak çok iş var. Özellikle sırtlardaki kesimlerde dönüşüm ve değişimin muhakkak olması gerekiyor. Çalışmalarımızı az önce özetledik. Konak her köşesinden tarih fışkıran bir ilçe. Bu tarihi değerleri yeniden ortaya çıkarmamız lazım. Bu tarihi misyonu, Kemeraltı, Basmane, Agora altın üçgenini harekete geçirip, restorasyon ve sokak sağlıklaştırmasını yapmak en büyük hayalim. Kente neden turist gelsin. Sadece Kemeraltı ve Selçuk için geliyor turist. Ama Tunç Başkan ile hayalimiz şu, Konak Pier’den çıkıp Kemeraltı içinden geçip Agora’yı gezecek. Agora bizim altın üçgenin en önemli noktalarından bir tanesi. Orada yapılan kazılar ve ortaya çıkan eserler tarih turizmine gönül verenlerin ilgisini çekiyor. Havra sokağına girecek, oradan amfi tiyatroyu gezecek. Hayalimizdeki Konak bu tür yapıların restore edilmesi, gece yaşayan bir Kemeraltı’nın yaşatılması. 2023’ü hedef aldık. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında bu aksı hayata geçirmek en büyük hedefimiz. Ayda bir toplanıyoruz. Herkesin görev tanımını yaptık. Anafartalar Caddesinde Kıllıoğlu Hamamı’nın restorasyonuna başlıyoruz. İkiçeşmelik ismi yokuşun başladığı Cici Park'ın yanında iki çeşme var, ama üstünde gecekondular var. Tarihi bir değer olan bu tarihi eser unutulmuş. Hemen onun kamulaştırmasına başladık, o binaları yıkıp o çeşmeyi dışarı çıkaracağız. Tarihi değerleri ortaya çıkarılmış Konak hayalimiz var.

Hilal’de tarihi bina gençlik merkezi olacak

Eski İstiklal Okulu’nu gençlik merkezi yapacağız. Yenişehir Hilal’de tarihi bir binayı restore ediyoruz. Orayı oradaki çocukların yetişmesi, gençlerin yeteneklerinin ortaya çıkarılması için gençlik merkezine dönüştüreceğiz, Ağustos ayında biter.

Toros, Gültepe, Kadriye mahallelerinde…

İki önemli proje bitti. Toros’ta kapalı Pazar yeri çalışmamız var. İçinde semt merkezleri, düğün salonu, gençlik, kreş merkezi, kreş olacak. Bütün o bölgenin sosyal yaşamanı belli noktaya getirecek, ay sonunda açılışını yapacağız. Yine Gültepe’de spor tesisimiz var, 26 Şubat’ta teslim alacağız. Sırt bölgesinde sosyal yaşamı değiştirecek tesisleri bitiriyoruz. Birinci Kadriye Mahallesi’de Toros’taki komplike tesisin küçük modelini yapacağız. İhalesi bugün olacak. Bir buçuk ay sonra temelini atmış olacağız.

Madde bağımlılığıyla mücadele edip, engellilere yönelik

Engellilere çok önem veriyoruz. Zihinsel engelli çocukların evlerinden alınıp merkeze getirilip eğitimlerinin yapılması, psikolojik danışmanlık, fizik tedavilerinin yapılmasını yapmıştık Narlıdere’de. Bunun çok büyük modelini Konak’ta yapacağız. Eşrefpaşa Hastanesi’nin tam arkasında atıl durumda olan binaların hepsini restore ettik. Şimdi 3 6 yaş arası zihinsel engelli çocukların müracaatlarını aldık, geçtiğimiz pazartesi çalışmaya başladı artık. Hizmet vermeye başladık. 17 yaş üzerindekilerin otistik ve zihinsel engellilerin eğitimini alacağı binaları da tamamladık. Bir de akşam bakım merkezi yapacağız. Engelli çocukların velileri hakikaten zor durumda. Onların yaşamlarına kalite getirmek istiyoruz. O alan içinde beş tane İZKA desteğiyle yaptığımız ahşap evler yapıyoruz. Bu evlerde de 17 yaş üzeri çocukların yeteneklerini geliştirecek kurslarının olduğu binalar yapılıyor, ay sonunda tamamlanacak. Bir de o çocukların işlettiği kafeterya olacak. Bir de engelli köyü olacak. Ne kadar güzel bir çalışma olduğunu herkes görecek. Herkese dokunmaya çalışıyoruz. Birlikte Konak dedik. Sosyal çalışmalarımız, evde bakım hizmetleri başladı. Bir ekip kurduk. Arkadaşlarımız ihtiyacı olan yaşlılarımıza anında müdahale ediyor.

Roman vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız artacak

Alan içinde ihtiyacı olan tüm mahallelerde özellikle kimseye reklam etmeden bu tür sosyal çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önemli bir çalışma daha var. Pozitif ayrımcılık yapılması gereken Roman vatandaşlarımız Konak’ta 50 bine yakın oranda. BİR İlçede yaşayan en yüksek Roman nüfusu rakamı var. Onların oturduğu mahalledeki sorunları yerinde gözlemledik. Özellikle 4 sıkıntılı nokta var. Çocuklarının eğitimi. Maalesef eğitimle ilgili, sorun var, çocuklarını okula göndermiyorlar. Teşvik gerekiyor. İkincisi, oturdukları binaların muhakkak ve muhakkak değişmesi gerekiyor. İnsan onuruna yakışan binalarda oturmaları lazım o insanların da. Üçüncüsü madde bağımlılığıyla ilgili en fazla sıkıntı yaşanan bölgeler Roman vatandaşların oturduğu bölgeler. Konak Belediyesi olarak ilk meclis toplantısında, ülkede ilk kez madde bağımlılığıyla mücadele komisyon kurduk. Sahada çalışma yapıyorlar. Bununla ilgili mekânsal düzenleme yapma gereksinimi ortaya çıktı. DDY Bölge Müdürü Selim Beye teşekkür ediyoruz. Kemer binası var, müthiş bir bina. Bu binayı bize tahsis ettiler. Şimdi o binayı bu madde bağımlılığıyla mücadele komisyonunun kullanacağı, gençlerin eğitileceği bir yere dönüştüreceğiz. Bağımlı olmadan önce yapılacak çalışma ve projelerin üretileceği bir merkez olacak. İki ay sonra açmış olacağız. Bir de iş ve aş konuları var. Eğitimle ilgili Yenişehir’de Hilal’de iki tane kreş açacağız. Ücret almadan, 3 6 yaş çocukları eğiteceğiz. Bir temel alacaklar. Tüm fiziki yapıyı hazırladık. Bu alanlarda gördüğümüz bize terk edilen mahallelerde her mahallede bir kreş açmaya çalışacağız. Çalışan kadın için de kreş çok önemli.

Kadınların ürettiği ürünler kooperatif aracılıyla…

Pozitif ayrımcılık yaptığımız bir diğer alan da kadınlarımız. Şu anda 14 tane semt merkezimiz var. Fiziki yapılarını düzenliyoruz. Çeşitli kurslarımız var, ürünler üretiliyor. Kadın kooperatifi kurduk bununla ilgili. Ürettiklerini toplayıp Konak içinde açtığımız reyonlarda satışını gerçekleştireceğiz. Önemli çalışmalardan bir tanesi de bu.

Konak’ta işler iyi gidiyor

Çocuklar ve gençler de önemli. Spor aktiviteleri konusunda hassasız. Tesis sıkıntısı var. Kapalı salonumuz, yüzme havuzumuz yok. Pazartesi günü bütün Konak’ı dolaştık. Tespitler yaptık. Öncelikle fiziki yapıları yapmamız lazım. Derme çatma okul bahçelerinde yaz spor okulları açıyoruz. Bunu düzelteceğiz. İlk bir yılda bundan sonraki ikinci yılda bu tesislerin tamamını bitirmeye çalışacağız. Çocukların satranç, halk oyunları organizasyonuyla biraraya gelmesi noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kurs merkezimiz üniversiteye hazırlık noktasında olacak. Toros’ta ilkini hayata geçireceğiz Nisan ayından itibaren. Herkes para verip kursa dershaneye gidemiyor. Takviye edeceğiz onları. Konak’ta işler şimdilik iyi gidiyor. Gece gündüz Konak için uğraşacağız. Konak kent için bir değer. Konak’ı çok sevdim, bana enerji veriyor. Yeni bir hikaye yazma fırsatı veriyor. Bizi bu göreve layık gören Konaklılara teşekkür ediyorum.

Çağrı başkandan yana tavır koyduk

Konak ilçe kongremiz tam bir demokrasi şöleni şeklinde geçti. Eskiden kavgalar olurmuş, şimdi herkes birbirini dinliyor, eleştirileri belli sınırlar içinde gerçekleştiriyor. Ahmet Karadağ ve Çağrı Gruşçu arkadaşımız var. Baştan beri taraf olduğumu söylerim. Çağrı arkadaşımız özellikle kampanya sürecinde, adaylığımız açıklandığında duruşuyla bize sahip çıkışıyla Konak örgütünün bize sahip çıkışıyla başarıyı en üst noktaya taşıdık. İlçe yönetimi ve yerel yönetim dayanışma içinde olduğunda neler yapılabileceğini gösterdi. Bu yüksek oy oranı CHP örgütünün ve halkındır. Kampanya ve sonraki sürecinde Çağrı başkandan yana tavır koyduk. Karadağ arkadaşım. Ona da teşekkür ediyorum. Bundan sora el ele kol kola partimizi iktidar yapma çalışmaları yapacağız. Diğer ilçelerde de çatlak ses olmadı. İzmir’e yakışır şekilde kongrelerimiz bitti.

Biz Deniz başkanı destekliyoruz

İl kongresinde de baştan beri tavrımı koydum. Sayın Deniz Yücel’in ikinci dönemi olacak artık. Tecrübelendiğini, genç siyasetçiler olsun. Çağrı Gruşçu, Deniz Yücel isimlerini duyacağımız isimler. Deniz Başkan da zorlu bir süreci geçirdi. 30 ilçe var. On aday olsa, 300 belediye başkan adayı. Meclis üyeleri. Bu süreci genel başkanımız ve genel merkezimizle çok iyi diyalog sürecinde yaşadı. Bundan sonra partimizi en iyi şekilde temsil edeceğine ben inanıyorum. Biz Deniz Başkanı destekliyoruz. Kendisine çıktığı yolda başarılar diliyoruz. Artık biz kurultay sürecini de atlattıktan sonra iktidarın en büyük adayı CHP. Kendi içimizdeki iktidar savaşını bırakalım. Artık MEB Bakanı, Sağlık Bakanı kim olacak, bunları düşünmemiz gerekiyor. İktidarın en büyük namzediyiz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ittifak partileriyle olan diyaloğu, aday tespitlerindeki doğru tespitleri, ülkeyi ittifak noktasında getirdiği nokta önemli. Bugün 11 büyükşehir belediye başkanımız var. 250 belediye başkanımız var. Türkiye’nin yüzde 65’ini yerel olarak idare ediyoruz. Hata yapma lüksümüz yok. Vatandaşla iyi diyalogla, projelerimizi hayata geçirerek iktidarın bir numaralı namzedi olan partimizi iktidar yapmak için elimizden geleni yapmalıyız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.