Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Basmane'nin 'Mülteci' yüzü sergide

Basmane'nin 'Mülteci' yüzü sergide

Mülteci aileler üzerinden Basmane'nin değişen yüzünün fotoğraflarla anlatıldığı 'Basmane'de Yeni Yaşam' sergisi, 22 Şubat Çarşamba günü İzmir'in Alsancak semtindeki Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde açılacak.

  • Ege Postası
  • 20.02.2017 - 13:49

Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan, farklı kültürlerin ortak yaşam alanı Basmane; kimi için son durak kimi için ise bir geçiş noktası. Çalışmalarını Mahzen Photos çatısı altında sürdüren iki belgesel fotoğrafçısı Serkan Çolak ve Sinan Kılıç da bu noktadan hareketle yola çıktılar. Bir yıl önce başlattıkları Belgesel Fotoğraf Atölye Çalışması kapsamında İzmirli 12 fotoğrafçıyı projeye dahil ettiler. Belgesel fotoğrafçılık üzerine atölyeye katılan fotoğrafçılar, ilk üç ay 'Belgesel Fotoğraf Nedi? Belgesel Fotoğrafın Gücü Nedir' konularında aldıkları eğitim sonrasında Basmane'nin değişen yüzünü fotoğraflayarak kent belleğine not düştüler. 

MÜLTECİ YAŞAMLARA TANIKLIK
Bir Afgan ve iki Suriyeli ailenin yaşamlarına yakından tanık olarak çalışmalarını yürüten fotoğrafçılar, mülteci aileler üzerinden Basmane'nin değişen yüzünü anlatıyor. Ailelerin ve çocukların çalışma hayatları, okul hayatları ve ev hayatlarının belgelendiği bu çalışma mültecilikle birlikte kent kültürüne de bir bakış imkanı sunuyor. Sinan Kılıç ve Serkan Çolak'ın proje koordinatörlüğünü yaptığı 'Basmane'de Yeni Yaşam' Belgesel Fotoğraf Atölye Çalışması Sergisi'nde 12 fotoğrafçının eseri yer alıyor. 22 Şubat Çarşamba günü saat 18.00'da Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde açılışı yapılacak sergi, 21 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.

Sergide yer alan fotoğrafçıların isimleri şöyle: Aynur Ekiz, Gurbet Ergun, Meltem Oktay, Mefaret Yüce, Nilgün Yoldaş Atila, Nurten Gül, Özgür Bozkurt, Özgür Şenergin, Sema Öğünlü, Semih Tokkuzun, Serpil Gönüllü ve Yakup Alaluf. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.