Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Basmane Günleri de iptal! O manzaralar yüzünden...

Basmane Günleri de iptal! O manzaralar yüzünden...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve birçok resmi kurumun ortaklığında her yıl geleneksel olarak düzenlenen Basmane Günleri bu yıl Suriyeli mültecilerin engeline takıldı. Bu yıl beşincisi gerçekleşecek festival programı yaşanan mülteci dramı ve güvenlik gerekçesiyle süresiz olarak ertelendi. Basmane Günleri de iptal!

  • Ege Postası
  • 06.08.2015 - 15:22
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ülke çapında yaşan terör olayları ve Basmane’de yaşanan Suriyeli mülteci dramı kültür sanat etkinliklerini de iptal ettirdi. Konak Belediyesi’nin kapısına kadar dayanan mültecilere çare bulunmayınca Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri de ileri bir tarihe ertelendi.


SURİYELİ DRAMI YÜZÜNDEN PROGRAMLAR İPTAL

Konak Belediyesi başta olmak üzere yerel idarenin sıkça dile getirdiği ve tepki gösterdiği Suriyeli dramı kentin kültür sanat etkinliklerine de darbe vurdu. Adeta “Küçük Suriye”ye dönen ve yaşanan güvenlik zafiyetinin her gün farklı karelerle objektiflere yansıdığı Konak’ta kente can katan ve Türkiye çapından katılıma sahne olan Basmane Günleri bu yıl ortada kaldı. İzmir Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün asayişi sağlamakta güçlük çektiği ve kentin göbeğinde ayrı özerk bölge haline gelen Basmane’nin tanıtımında önemli role sahip festival programı alınan karar gereği güvenlik gerekçesiyle süresiz olarak ertelendi.

BASMANE’YE VE KENTE BÜYÜK DARBE

Organizasyonu ilçe belediyesi tarafından yapılan programla ilgili alınan erteleme kararını geçtiğimiz günlerde duyuran Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş duruma tepki gösterirken, etkinliğe gönül veren ve düzenleme komitesinde yer alan tarihçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşları önderleri de Basmane Günleri’nin ertelenmesinde görüş birliğine vardı. Buna göre, birçok sergi, etkinlik, panel ve kortej yürüyüşü ile açılışı gerçekleşen etkinlikler bu yıl yapılamayacak.



NE ZAMAN NORMALE DÖNECEK'

Yaşanan insanlık dramı ve kötü manzaralarla gündeme gelen Basmane’deki söz konusu iptal kararı esnaf ve vatandaşlar ile sivil toplum kuruluşlarından da büyük tepki topladı. Semtte bir an önce gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını isteyen halk ve İzmirliler resmi makamları göreve davet ederken, kent asayişinin sağlanması ve İzmir’in tarihi dokusu ile ön plana çıkan Basmane’nin eski günlerine dönmesini istediklerini diledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.