Dolar 32,5405
%0
Euro 35,0105
%0.52
Altın 2.426,120
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkonsolostan taziye ve veda ziyareti

Başkonsolostan taziye ve veda ziyareti

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı'yı ziyaret eden Polonya İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski, İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle hem başsağlığı diledi hem de Selçuk Belediyesi ve Polonyo İstanbul Başkonsolosluğu arasındaki ilişkilerin devam etmesini istediklerini belirtti.

  • Ege Postası
  • 13.12.2016 - 13:14

AK Partili Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı'yı makamında ziyaret eden Polonya İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski, Selçuk'un tarih açısından özellikle de dinler tarihi açısından çok önemli bir coğrafyada bulunduğunu söyleyerek Polonya'nın bir şehri ile Selçuk arasında kardeşlik protokolü imzalanmasının yıllık çalışma planları içerisinde bulunduğunu ifade etti. Ocak ayında görev süresinin dolacağını belirten Başkonsolos Michalski, "Terör olayları Türkiye'de bitecek. Selçuk'u ikinci kez ziyaret ediyorum. Projelerin devamını sağlamak istiyoruz. 15 Temmuz gibi kara bir geceyi yaşayan, zor günler atlatan Türklerle çeşitli kurumlarla işbirliğinin tam zamanı. 15 Temmuz gecesi Türk milletinin gücüne tanık olduk. Teröre verilecek en güzel cevabın da beraber çalışmak, beraber geleceğe olumlu şekilde bakmak olduğunu düşünüyorum" dedi. Michalski'nin ziyaretinden ve taziye dileklerinden duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Bakıcı; "Biz sizinle aynı yöne bakıyoruz. Biz dünya ülkelerinin kardeşliğini savunuyoruz. Dünya ülkeleri kardeş olmak ve birbirlerine karşı dayanışma içerisinde olmak zorundadır. Şu anda dünyanın belası olan teröre karşı da hep birlikte hareket etmeliyiz. Terörü ancak bu şekilde defedebiliriz" diye konuştu. Başkonsolos Michalski ile daha önceki görüşmelerinde iki ülke arasında oluşturulması planlanan ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliği çalışmalarının 15 Temmuz nedeniyle sekteye uğradığının altını çizen Başkan Bakıcı; "İki ülke arasında kardeş şehir ve çok yönlü işbirliği protokolü oluşturma gayretimiz var" dedi. 

Başkan Bakıcı ve Başkonsolos Michalski ziyaretin sonunda günün anısına hediye vererek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.