Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkanlardan Kılıçdaroğlu'na protesto

Başkanlardan Kılıçdaroğlu'na protesto

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin belediye başkan adaylarının tanıtımı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nın açılışı için İzmir’e geldi. Kılıçdaroğlu, Halkapınar Spor Salonu’ndaki  aday tanıtım töreninin ardından, burada partisinin yeniden aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanları ile basına kapalı toplantı yaptı. Aday gösterilmeyen mevcut başkanlar tören için salonda olmalarına karşın bir çoğunun Kılıçdaroğlu’nu protesto ettikleri için toplantıya katılmadıkları ileri sürüldü. Kılıçdaroğlu'na kritik toplantıda soğuk duş!

  • Ege Postası
  • 17.02.2019 - 14:58

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kemal Kılıçdaroğlu partisinin belediye başkan adaylarının tanıtımı için İzmir’e geldi.

Halkapınar Spor Salonu'nda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısının ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu, programda olmamasına karşın 31 Mart yerel seçimleri için yeniden aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Sürpriz toplantıya aday gösterilmeyen mevcut başkanlardan sadece Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ katıldı. Yeniden aday gösterilen başkanlar ise toplantıda eksiksiz yer aldı. Narlıdere Belediye Başkanı ve Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu toplantıda hazır bulundu. 

31 Mart yerel seçimleri için aday gösterilmeyen mevcut başkanlar tanıtım töreninde salonda olmalarına karşın çoğunun Kılıçdaroğlu’nu protesto ettikleri için toplantıya katılmadıkları ileri sürüldü.

Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmeyen belediye başkanlarının katılmamasına canının sıkıldığı ve yakın çevresine bunu ifade ettiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun, aday göstermedikleri başkanlara hitaben gönül alıcı sözler söylemekten kaçındığı, "İstanbul ve Ankara’yı kazanacaklarını, İzmir’de partinin durumunun iyi olduğunu ve daha iyiye gideceğini" söylediği öğrenildi. 

Yeniden atanan belediye başkanları da Kılıçdaroğlu’ndan meclis üyeleriyle ilgili yetkinin tamamen il başkanı ve ilçe başkanlarına verilmesini istedikleri aktarıldı.

Başkanların bu isteğinin arkasında ise genel merkez tarafından yapılabilecek müdahaleninin olumsuz yankı uyandıracağı ve bu nedenle bu kararın düzeltilmesi gerektiğini ifade ettikleri öğrenildi.

Bu istek üzerine Kılıçdaroğlu’nun “MYK’daki arkadaşlarla görüşelim. Duruma bakalım” dediği öğrenildi.

AÇILIŞA VAPURLA GİTTİ

Buradaki toplantının ardından Pasaport Vapur İskelesi’ne gelen Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, ilçe belediye başkan adayları ile birlikte kendilerini bekleyen 'Prof. Dr. Aziz Sancar' isimli vapura bindi. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’na geçen Kılıçdaroğlu, kaptan köşkünde Aziz Kocaoğlu ile sohbet etti, güvertede İzmir Körfezi’ni izledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.