Dolar 32,5883
%0.35
Euro 34,8412
%0.31
Altın 2.499,210
%0.59
Bist-100 9.662,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkanlardan canlı yayında flaş açıklamalar

Başkanlardan canlı yayında flaş açıklamalar

CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, 3 Aralık’ta yapılacak ilçe kongresi öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Katıldığı radyo programında konuşan Kavalar, ilçe başkanlığına “Doğal olarak” aday olduğunu belirtirken, il başkan adaylığını ise kesinlikle düşünmediğini ifade etti. Başkanlardan canlı yayında flaş açıklamalar

  • Ege Postası
  • 11.11.2017 - 12:13

EGEPOSTASI – CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, partisinin gelenekleri gereği, bugüne kadar “Adayım” diye ortaya çıkmasa da, 3 Aralık’ta yapılacak ilçe kongresinde aday olacağını ve partililerinin kendisine yeniden görev vereceğine inandığını söyledi.

Can Radyo’daki programda konuşan Kavalar, CHP’nin programı, yönetmelikleri, tüzüğünün yanı sıra bir de gelenekleri olduğunu, bu geleneklere göre bir ilçe başkanının, görevi devam ederken, kesinlikle “Ben ilçe başkan adayıyım diye ortalığa düşmediğini” söyledi. “Bizim geleneklerimizde böyle bir şey yok” diyen Kavalar, “Ancak aday olmayı düşünmüyorsa, bunu önceden açıklar. Ben bizim geleneklerimiz gereği doğal olarak adayım ve arkadaşlarımızın bize görev verip devam etmemizi isteyeceklerini düşünüyorum” diye konuştu. Kavalar, kongreyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

SONUNA KADAR ADAYIM

“3 Aralık’taki ilçe kongresinde adayım. Sonuna kadar adayım. Bir adım dahi beni kimse geri attıramaz. Sosyal medyada çok şeyler yazılıp çiziliyor, ‘Adaylığını açıklamadı’ diye. Başkan, aday değilim demediği sürece doğal olarak adaydır. Şunu herkes bilmeli ben adayım. Bugüne kadar başladığım hiçbir görevi yarıda bırakmadım. Arkadaşlarımızın da aday olmak gibi bir hakları var. Yarışırız. Parti içi demokrasinin işleyişi anlamında, partimize güzellik katan, büyümesine, yücelmesine destek olan yarışmalardır bunlar. Biz hasım değil hısımız. CHP’nin her bireyiyle, üyesiyle hısımım, akrabayım. Parti içi yarıştaki seçimde kazanan-kaybeden olmaz. Bu bir görev alma yarışıdır. Arkadaşlar görev verirse layıkıyla yapmak isterim. Kazananın kaybedenin olmadığı bir yarış, bir görevlendirme olacak. Aday arkadaşlar çıkarsa yarışacağız. Çıkmazsa da onore etmiş olurlar, minnettar kalırım. Arkadaşlarımız görevi bize verirlerse minnettar kalırız ve layık olmaya çalışırız.”

Kavalar, kongrede, “Dışarıdan müdahale olur mu” sorusuna “Daha önceki seçimde, ‘Bana görev verilirse, belediye başkanımızın işine karışmam, belediye başkanı da benim işime karışamaz demiştim. Bu süreçte de belediye başkanımızla müdahale etmemesi gerektiğini konuştum. Aday olmayı düşünen arkadaşlar varsa başarılar diliyorum. Çekil deme hakkını kendimde bulmam. Ben bir yola çıktım. O yolda sonuna kadar devam ederim” diye yanıtladı.

İL BAŞKANLIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Kavalar, bu süreçte il başkanlığını kesinlikle düşünmediğini de vurguladı. Son il kongresindeki gerginlikleri hatırlatan Kavalar, “O kongredeki konuşmamda, ‘Kocaman insanlar burada bir şeylerin yaşanmasına sebep olduk. Hiçbirinize bunu yakıştıramadım. Bu örgütün böyle tartışma ortamına girmesi ne kadar doğru. Tasvip etmiyorum. Asla olmamalı’ demiştim. Biz kendi ilçemizde 45 mahallemizde kırgınlığa sebebiyet vermeden delege seçimlerini bitirdik. İlçe kongresinde de problem olmaz. Görev almak isteyenler birlikte çalıştığımız, kol kola gezdiğimiz insanlarla mı tartışıp, kırıp dökeceğiz. Asla müsaade edilmemeli. Örgütümüz yarışır, dövüşmez.

Kavalar, delege seçimleri öncesi, ilçe örgütü ve belediyenin sandığa müdahalesi olup olmadığı yönündeki soruyu da “45 mahallemiz var. En ufak kırgınlık olmadan seçimi tamamladık. Bir tek kişiye bile ‘Git bu listeye oy ver’ demedim. Aramadım, kimseyi de aratmadım” diye yanıtladı.

2019 SEÇİMLERİ... 

2019 yılında cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği ve belediye başkanlığı olmak üzere Türkiye'nin üç önemli seçim yaşayacağını hatırlatan Nevzat Kavalar, şunları söyledi:

"Milletvekilliği seçimine iki yıl var. 16-17 ay sonra belediye başkanlığı seçimimiz var. Önce yerelde iktidarı ele geçirmek zorundayız. 30+1 olmalıyız. 30 ilçe CHP'li olmalı, büyükşehiri de asla bırakmamalıyız. Yerelde iktidar olamazsan, genelde iktidar sağlayamazsın. Hem siyasi hem toplumun ihtiyaçları anlamında, yerelin verdiği hizmetlerden dolayı, toplumun fikirleri şekilleniyor. Muhtarların da katıkısı oluyor bu yönelişe. Önce hedef yerel yönetimler. Sonra bileşenlerimizle birlikte cumhurbaşkanlığı seçimini almalıyız. Cumhlurbaşkanlığını kazandığımızda bir tek amacımız var. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi geldiğinde cumhurbaşkanı hükümeti kurup yönetecek. Hükümet cumhurbaşkanının emrinde olacak. Biz hayır cephesiyle birlikte kendi cumhurbaşkanımızı seçmek istiyoruz. Bir siyasi partinin cumhurbaşkanı değil tüm halkın cumhurbaşkanı olmalı. Tekrar parlamenter sisteme dönüşle birlikte gereken yapılacak. Demokrasiden asla vazgeçmemeliyiz." 

BU BİR YEREL DARBEDİR

Kavalar, AK Partili belediyelerin istifaları iin de "2019 gelmeden fiili durum zaten yaşanıyordu, cumhurbaşkanı gitti siyasi partinin genel başkanı oldu. Belediye başkanları istifa ettirildi. Halkın seçtiği bir kişiyi istifa ettiriyorsun. Bu bir yerel darbedir. Kabul etmemiz mümkün değil. 2019 seçimlerindeki yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimi ülkenin geleceğini belirleyecek seçimler olacak. Çünkü, cumhurbaşkanlığı seçimini kaybedersek, parlamentoda olup olmamanın anlamı kalmayacak. Milletvekili olsak ne olur, olmasak ne olur. Ülkenin kurtuluşu 2019 seçiminden geçiyor. Ülkenin geleceği 2019’da belirlenecek. Ülke ya karanlığa yönelecek ya da toplum aklını başına toplayacak. Atatürk’e en ağır eleştirileri yapanlar bugün Atatürk’e sahip çıkıyor. Bu takiyedir. Halk da aldatılmasın. Gereken cezayı versinler" dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.