Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkanlar, yeni Özkanlar Pazaryeri için buluştu! Tezgahlar adaletli dağıtılacak

Başkanlar, yeni Özkanlar Pazaryeri için buluştu! Tezgahlar adaletli dağıtılacak

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen’i ziyaret etti. Yeni Özkanlar Pazaryeri’nde tezgahların adaletli dağılımı için Pazarcılar Odası ile birlikte çalışacaklarını söyleyen İduğ, "Benim muhatabım İzmir Pazarcılar Odası’dır" dedi. Başkanlar, yeni Özkanlar Pazaryeri için buluştu

  • Ege Postası
  • 24.09.2019 - 10:23

Kapatılan Özkanlar Pazaryeri’nde tezgah sahibi olanların tamamının oda üyesi olmadığını belirten İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen de, "Farklı mesleklerle uğraşan ancak yatırım için birden fazla tezgah sahibi olan kişiler ayıklanmalı. Üreten ve Ziraat Odası üyesi olan çiftçi kardeşlerimizle kol kola tezgah açarız. Çiftçiler bizim kardeşimiz, dostumuz. Mağdur olmalarına gönlümüz razı olmaz ancak pazarcılıkla alakası olmayan yatırımcıların tekrar tezgah almaları doğru olmaz" dedi.

Pazarcının tek temsilcisi

İzmir Pazarcılar Odası’nın kentteki tüm pazarcı esnafını temsil edenresmitek kurum olduğunu hatırlatan Erişen, "Yasalar çerçevesinde faaliyet gösteren odamızın verdiği her evrak da resmidir. Bazı derneklerin ‘Bize kayıt yaptırmazsanız pazaryerinden tezgah alamazsınız’ şeklinde doğruları yansıtmayan beyanlarda bulunduğunu duyuyoruz. Böyle bir şey yok ve mümkün olamaz. Belediyelerin, kamu kurumlarının tek muhatabı yasaların emrettiği şekilde odamız olacaktır. Odamıza ve üyelerimize destek veren İESOB Başkanımız Zekeriya Mutlu’ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e, Bornova Belediye Başkanımız Mustafa İduğ’a ve emek veren herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

Tezgahların dağılımı

Sorununun çözümünde sona geldiklerini kaydeden Mustafa İduğ ise, "Tunç Soyer ve Hakan Beşyıldız’ın katkılarıyla hem halkın hem pazarcı esnafının büyük bir sorununu gideriyoruz. Amacımız adaletli bir şekilde, hak yemeden tezgahları gerçek sahiplerine teslim etmek olacaktır. Bunun için İzmir Pazarcılar Odası’nın desteğine ve işbirliğine ihtiyacımız var. Pazaryerinde kimin tezgah alacağını Pazarcılar Odası ile yapacağımız görüşmelerle belirleyeceğiz. Belediyemiz Yeni Bornova Özkanlar Pazarı’nın yanısıra, Naldöken, Merkez Mahalle ve Altındağ’da üç ayrı pazaryeri daha planlamakta. Sadece Özkanlar değil, bu üç pazaryerinin tezgahlarını kimlere teslim edeceğimizi İzmir Pazarcılar Odası ile belirleyeceğiz. Bizim muhatabımız İzmir Pazarcılar Esnaf Odası’dır. Esnafı kesinlikle mağdur etmeyeceğiz, haklarını geri vereceğiz, mağdurların listesini oda ile birlikte yapacağız. Sizler de ürününüzü ekonomik ve kaliteli şekilde halka sunacaksınız" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.