Dolar 32,3658
%0.15
Euro 35,0442
%-0.06
Altın 2.325,090
%0.2
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkanlar ve siyasetçilerden 9 Eylül mesajları!

Başkanlar ve siyasetçilerden 9 Eylül mesajları!

İzmir’in kurtuluş yıldönümü nedeniyle siyasetçiler mesaj yayınladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Sağanak gibi yağan şehit haberleri yüzünden, kurtuluşun coşkusunu yaşayamıyoruz. Çünkü içimiz yanıyor. Çünkü yüreğimiz kanıyor. Artık tek bir dileğimiz var: Ülkemizin içinde bulunduğu terör belasından bir an önce kurtulması; masum evlatların, fedakar anne ve eşlerin, can yoldaşı kardeşlerin gözyaşı ve feryadının bir an önce durması.. Herhalde bizim için ikinci kurtuluş da o gün olacak” dedi. Başkanlar ve siyasetçilerden

  • Ege Postası
  • 09.09.2015 - 09:24
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in kurtuluşunun 93. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Kocaoğlu, işgal edildiği gün bir ulusun Kurtuluş Savaşı’nı başlatan ve kurtulduğu gün o ulusun ve ülkenin doğuşunu müjdeleyen İzmir’in, bu büyük şerefi göğsünde tıpkı bir “onur madalyası” gibi taşıdığını söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, 9 Eylül mesajında şu duyguları paylaştı:
“Bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına duyduğumuz sonsuz minnet ve hayranlığı anlatacak kelimeleri bulmakta gerçekten zorlanıyoruz. Çünkü 9 Eylül zaferinin; yani sadece bir kentin değil, koskoca bir ülkenin, bir milletin kurtuluşunun hangi güç koşullarda kazanıldığını iyi biliyoruz. Mustafa Kemal’in, İsmet Paşa’nın, Fevzi Çakmak’ın;
Mürsel Paşa, Fahrettin Paşa ve Yarbay Zeki’nin; Binbaşı Salih Bozok, Yüzbaşı Şerafettin, Üsteğmen Arif, Yedeksubay Besim Efendi ve adını buradan sayamadığım tüm kahraman komutanlarımız ve onların korkusuz askerlerinin, inançla ve azimle yoğurup kanla ve terle yazdığı bu olağanüstü destanı asla unutmuyoruz. Unutmayacağız.
Çünkü 9 Eylül zaferi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşıdır. Özgürlüğümüzün harcı, tam bağımsız Türkiye’nin haykırışıdır.
İşgal edildiği gün, bir ulusun Kurtuluş Savaşı’nı başlatan ve kurtulduğu gün o ulusun ve ülkenin doğuşunu müjdeleyen kent olarak; geleceğe doğru yürürken, 9 Eylülleri göğsümüzde tıpkı bir onur madalyası gibi taşıyoruz. Cumhuriyetimize ve geleceğimize inançla sahip çıkıyoruz. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerliyor; kurduğu Cumhuriyet değerlerini ödün vermeksizin koruyor ve savunuyoruz.
 
En büyük dilek
Ama gelin görün ki, adeta sağanak gibi yağan şehit haberleri yüzünden, kurtuluşun coşkusunu yaşayamıyoruz. Çünkü içimiz yanıyor.  Çünkü yüreğimiz kanıyor.
Biz bu Kurtuluş Savaşı’nı hep birlikte kazanmadık m? Etnik kökenimiz ne olursa olsun, bu özgürlük zaferinde herkesin payı yok m? Köylüsü, kentlisi, erkeği, kadını, kızı, kızanı, efesi, milisi, zengini, borçlusu, ipeklisi, yamalısı bu vatan için beraber can vermedik mi'
Öyleyse bu kavga, bu kin, bu nefret niye'
Artık tek bir dileğimiz var: Ülkemizin içinde bulunduğu terör belasından bir an önce kurtulması ve şehitler listesine yeni isimlerin eklenmemesi. Diliyoruz beklenen o günler bir an önce gelir.  Masum evlatların, fedakar anne ve eşlerin, can yoldaşı kardeşlerin gözyaşı ve feryadı bir an önce biter.
Herhalde bizim için ikinci kurtuluş da o gün olacak.”


9 EYLÜL 1 KASIMIN ŞAFAĞIDIR
İzmirli hemşerilerine açık bir mektup yayınlayan Çıray, bu yıl 9 Eylül’ü çok karanlık koşullarda karşıladığımızı ve terör örgütünün her geçen gün katliamlarının ivmesini arttığını vurguladı.  AKP’nin 13 yıllık başarısız yönetimi sonucunda şiddet ve ölüm çıtasının bir olaydan diğerine yükseldiğini anlatan CHP İzmir Milletvekili Çıray, “Öyle ki basılı medyada Dağlıca’da 16 vatan evladının ölümünü haber veren acı dolu manşetleri okurken, televizyonlarımıza düşen başka bir kitlesel şehit haberleriyle sarsılıyoruz. İnternet medyası teyakkuz halinde sürekli sayfa yeniliyor: ‘Dün Dağlıca Bugün Iğdır...’  İçimiz büyük çoğunluğu genç yaşta biçilmiş ‘ekinler’ için kavruluyor,” dedi.
Çıray İzmirlilere açık mektubunda şöyle devam etti:
İZMİR ÖDEDİĞİ BEDELLERE RAĞMEN TESLİM OLMADI
“Biz İzmirliler, dünyaya açık, yüksek medeni değerlere bağlı insanlar olarak bu şiddet, kan, acı ve gözyaşı sarmalına kimin tarafından, nasıl sokulduğumuzu herkesten iyi biliyoruz. Bizler kötülüğü herkesten önce teşhis ettik, ödediğimiz bütün bedellere rağmen ona teslim olmadık. Bununla ne kadar gurur duysak azdır. 7 Haziran 2015 seçimlerinde Türkiye seçmenlerinin azımsanmayacak bir bölümü verdikleri oylarla bir bakıma haklılığımızı tescil etti. Kötülüğe Türkiye’de mutlak hâkimiyet kurmasını sağlayacak gücü vermedi.”
BOYNUKALIN ATATÜRK HEYKELLERİNİ YIKMAK İÇİN BAŞKANLIK İSTİYOR
“Ancak kötülük, fıtratı gereği millî iradenin sonucuna rıza göstermedi, on üç yıldır yöneldiği hedeften vazgeçmedi. Bu hedefin ne olduğunu Hürriyet Gazetesini basan güruhu yönlendiren ve  Twitinde PKK’ya seslenerek 'Hızınızı alamayıp bütün Atatürk heykellerini yıksanız ne hoş olur, pek hoş olur…' diyen  AKP milletvekili Abdurrahim Boynukalın kendinden geçerek haykırdı:  ‘Saray sakinini 1 Kasım Seçimlerinde sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın ‘Başkan’ yaptıracağız.’ Çünkü Boynukalın böylece Atatürk heykellerinin topyekun yıkımını PKK’ya havale etmeden kendi elleriyle gerçekleştirebilirdi. Bu da onun için çok daha büyük bir haz ve mutluluk kaynağı olurdu.”
9 EYLÜL’ÜN TÜRKİYE CUMHURİYETİ ‘NİN ASIL DOĞUM TARİHİDİR
“Gururla ne kadar tekrarlasak az: Biz İzmirliler bu kötülüğün hangi karanlık hedefe yöneldiğini herkesten önce gördük. Bir İzmirli olarak bu erken teşhiste en büyük etkenin 9 Eylül olduğuna inanıyorum.                          
9 Eylül gün olarak biz İzmirliler için başından beri sadece tarihin en soylu savaşlarından birine vurulan nihai zafer mührünü simgelemiyor.  9 Eylül bizler için yeni büyük yolculuğun, yükselen yeni medeni dünyanın ve bu dünyayı oluşturan hayat tarzının asla kararmayacak deniz feneridir.                                  
Bunu İzmirlilerin saf ve samimi vefayla bağlı olduğu Mustafa Kemal  Atatürk de görmüştü. Atatürk’ün CHP’nin kuruluşunu  İzmir’in Kurtuluşunun tam birinci yılında yani 9 Eylül 1923’te ilan etmesi onun bütün kararlarında olduğu hiç de tesadüf değildir.  9 Eylül’ün Türkiye Cumhuriyeti ‘nin asıl doğum tarihi ve asli manevi anlam ve güç kaynağı olmasıdır.”
KÖTÜLÜĞÜN KURBANLARI OLAN BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM
“Şimdi on üç yıllık AKP iktidarından sonra kan, gözyaşı ve acı sarmalına girmiş durumdayız.  Bu ancak IŞİD’in ruh kardeşi olarak konumlandırabilecek bir kötülük zihniyetinin doğal ve kaçınılmaz sonucudur. Ancak biz bu korkunç sarmala mahkûm değiliz. 9 Eylül bize bunun en anlamlı kanıtını veriyor. Umut ışığı oluyor, en çıkışsız görünen durumlarda bile çıkışın iyilik dolu yolunu gösteriyor.                                                           
9 Eylül bize 1 Kasım şafağını haber veriyor. 9 Eylül bir milletin iyilik ruhunun zaferidir. İyilik, aynı güç ve kararlılıkla 1 Kasım’da zafer kazanacaktır. Bu vesileyle kötülüğün sonsuz ihtirasının ve kendini hukukunu emniyete alma arzusunun kurbanları olan bütün şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Bütün bu acılar cumhuriyetçi yurttaş kardeşliğini ve dayanışma anlayışını hayata geçirecek olan CHP iktidarında geride kalacaktır. 
Çünkü hiç şüphe yok: 9 Eylül’ün özgürlük ışığı kötülüğün zorbalığını, istibdadını ve karanlığını mutlaka ama mutlaka boğacak… İlga edilen millet iradesinin şafağı bu kez karartılamayacak şekilde 1 Kasım’da doğacaktır..                                                           
Bu şafağı ben değil İzmir’in Kurtuluş ve CHP’nin kuruluş günü olarak 9 Eylül müjdeliyor…” 

SERTER: TÜM ŞEHİTLERİMİZİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM
Bir ulusun, “yok oldu” denildiği yerden küllerinden yeniden doğuşu, sadece düşmanla değil yoklukla ve ihanetle savaşarak yeniden dirilişiyle yazılan destanın noktasının koyulduğu yerdir İzmir.
O gün İzmir’e verilen bu büyük paye İzmir’in ve İzmirlinin bugüne kadar gelen karakteri olmuştur.  İzmirlinin ihanete, yobazlığa, adaletsizliğe, baskıya esarete boyun eğmeyişi ve özgürlüğüne el uzatana bugün bile verdiği tepki o günlerden kalma alışkanlığıdır. 93 yıl önce düşman işgalinden kurtarılan İzmir, bugünde ihtiyaç halinde vatan hainlerine ve işbirlikçilerine, 93 yıl önce attığı tokatı atmaya hazırdır.
En doğusundan, en batısına kadar bir milletin uyanışının ve başkaldırışının başarıya ulaştığı, verilen şehitlerin ruhlarının şad olduğu yer olmuştur İzmir.  Mustafa Kemal Atatürk ve onun askerlerinin, son düşman kovuluncaya kadar verdikleri emsalsiz savaşın ve büyük zaferin taçlandırıldığı yerdir burası.
Türk İstiklal Harbinin İzmir’de zaferle sonlandırılmasıyla, Türk milleti bir kez daha göstermiştir ki, Türk insanı bağımsızlığına ve toprağına el uzatan kim olursa olsun, birlik içinde mücadele etmeyi, kenetlenmeyi ve vatanında gözü olanları derdest edip, geldikleri gibi göndermeyi çok iyi bilir. 
İzmir bölücüye, teröriste ve kandan beslenenlere de her zaman tokat gibi cevap vermeyi de bilmiştir. Son günlerde içimizi yakan, hepimizi derin ve tarifsiz acılara boğan terör olaylarında kaybettiğimiz şehitlerimiz, tıpkı Kurtuluş savaşında, Çanakkale, Dumlupınar da verdiğimiz şehitler gibi, İzmir'in ve tüm milletimizin kalbinde ölümsüzleşmiştir. 
Hem Cumhuriyetimizin kurulması, vatan topraklarımızın ve İzmir'imizin düşman işgalinden kurtulması  adına başlatılan istiklal ve kurtuluş savaşında, hem de  vatanımızın  bölünmez bütünlüğü, terörün ve ona uşaklık eden vatan hainlerinin kurutulması  için ,günümüzde şehit olan tüm asker ve polislerimizi, Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, Aziz hatıraları önünde eğiliyorum.



DELİCAN:TÜRKİYE İÇİN GURUR VERİCİ BİR GÜN
İBaşkan Delican mesajında şu ifadelere yer verdi; " Büyük milletimizin, aziz vatanın bağımsızlığı için başlattığı ve tarihin akışını değiştirdiği destansı kurtuluş mücadelesi, Dumlupınar ve Sakarya’da elde edilen büyük zaferlerin sonrasında, 9 Eylül 1922’de güzel İzmir’in düşman işgalinden kurtarılmasıyla son bulmuştur.9 Eylül sadece İzmir'in kurtuluşu değil aynı zamanda Kurtuluş Savaşının noktalanıp Cumhuriyetimizin kuruluşunun başlangıç tarihi olmuştur. Ülke menfaatleri için her zaman tek yürek olduk bundan sonrada olmaya devam etmeliyiz. 9 Eylül sadece İzmir’in değil tüm Türkiye’nin kurtuluş günüdür.

Son günlerde ülkemizde yaşanan, yüreğimizi yakan terör olaylarını tarihimizdeki aynı birlik ve beraberlik inancımızla sonlandıracağız. Bu düşüncelerle, güzel İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm İzmirli hemşerilerimizi sevgiyle selamlıyorum.”


YILDIRIM:BUGÜN GÜZEL İZMİR’İMİZİN BAYRAMI... 
9 Eylül 1922’de İzmir’imizi düşman işgalinden kurtaran gazilerimizi, bu uğurda şehit olan ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum.
Bu vesileyle hatırlatmak istiyorum ki, onlar Anadolu’nun ve Balkanların dört bir yanından gelmişlerdi. Farklı giyimleri, âdetleri, lehçeleri, hatta dilleri vardı. Ama İzmir’in acısını kendi acıları biliyorlardı. Esir olmamak, vatanı ve İzmir’imizi kurtarmak için tek bir yürek olmuşlardı.
Onlar, kararlılıklarıyla ve kahramanlıklarıyla bütün mazlum milletlere ilham kaynağı oldular. 
Bizler onların torunlarıyız. 
Hepimiz birbirimize benziyor değiliz. Farklı düşüncelerimiz, duygularımız, önceliklerimiz olabilir. Ama içimizden herhangi birine kasteden herkes bilmeli ki, ecdadımızdan daha geri değiliz. Onların bize bıraktığı bu güzel ülkeyi, her nesilde biraz daha mamur, biraz daha zengin kılmayı bildik. Gerektiğinde, korumak için tek bir yürek olmayı da biliriz. Herkes bilmeli ki, vakarımızı kaybetmeden acı çekmeyi bildiğimiz gibi, acıların üstesinden gelmeyi de biliriz. 15 Mayısları, er veya geç, 9 Eylüllere bağlamayı biliriz.
Türkiye’nin herhangi bir yerine düşen acı hepimizin acısıdır. Bunun en iyi delili 15 Mayıs 1919’dur. Türkiye’nin herhangi bir yerinde yaşanan sevinç de de hepimizin. Bunun en iyi delili de 9 Eylüllerdir.  
Sevgili hemşerilerim, bayramımız kutlu olsun. Kurtuluş günün, bu ülkenin her karışının kurtuluş günüdür.

BAŞKAN PEKDAŞ’TAN 9 EYLÜL MESAJI
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş İzmir’in düşman işgalinden kurutuluşunun 93’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 9 Eylül'ün Milli Mücadele’nin zaferle son bulduğu gün olduğunu belirten Başkan Pekdaş mesajında şunları dile getirdi: 
“Bu yıl İzmir’in Kurtuluşu’nun 93’üncü yıldönümünü gururla kutluyoruz. Bu anlamlı günde Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesinde yer almış başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükranla anıyorum. 9 Eylül 1922 sadece bir kentin düşman işgalinden kurtulduğu gün değil, dünyanın ilk antiemperyalist savaşı olarak nitelendirilen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlandığı gündür. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluşunda önemli bir yer tutan bu anlamlı günde Anadolu halkı bağımsızlığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Bugün bu zaferin haklı gururunu ve coşkusunu yaşamamız gerekirken ne yazık ki ülkemizin içinde bulunduğu terör, şiddet ve savaş sarmalının sebep olduğu büyük acıların üzüntüsünü yaşıyoruz. Ülkemiz son birkaç aydır büyük bir tehdit ve saldırı altındadır. Hemen her gün gencecik vatan evlatlarımız, polislerimiz ve yurttaşlarımız şehit olmakta, her şehrimizde kaos ortamı yaratılmak istenmektedir. 93 yıl önce işgalin sona ermesiyle sevinç gözyaşları döken Anadolu halkı bugün ne acıdır ki gelen şehit haberlerinin ardından gözyaşı dökmektedir. Kaybettiğimiz her can ile birlikte yüreğimiz yanıyor, içimiz kan ağlıyor, yok oluyoruz. Oysa bugün 93 yıl önce kazanılan zaferin ardından temelleri atılan umudun başarıya ulaşmasını sağlayacak mücadelenin verilmesi gereken günleri yaşıyoruz. Bu günler demokrasi ve adalet mücadelemizi sürdüreceğimiz, kardeşliğimizi daha da güçlendireceğimiz günler olmalıdır. İnanıyorum ki tarihinde çok daha büyük zorlukları birlik ve beraberlikle aşan Anadolu halkı bugün de bu sorunları aynı inanç, birliktelik ve gayretle çözecek güce sahiptir. Tarihimiz bu gücün en iyi göstergesidir. Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi işgalden zafere ulaşan ve bunu yeni bir devlet kurarak taçlandıran ülkemiz, bu kaos ve şiddet ortamından da kurtulacaktır. 93’üncü yılını gururla kutladığımız bu anlamlı günün bu mücadelenin başladığı gün olmasını diliyorum. 9 Eylül aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna imza atan Cumhuriyet Halk Partisi’nin de kuruluş yıldönümüdür. 9 Eylül 1923’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’ne 92 yıldır olduğu gibi bugün de ülkemizin ihtiyacı vardır. Antiemperyalist savaşın kazanılmasında öncülük eden Kuva-yi Milliye ruhunun devamı olarak kurulan Cumhuriyet Halk Partisi 92 yıldır çağdaşlığın, yeniliğin ve demokrasinin mimarı olmuş, Türkiye’nin laik bir hukuk devleti olarak yaşam bulmasını sağlamıştır. Dün olduğu gibi gelecekte de köklerinden aldığı güçle Türkiye’nin yeniden aydınlık yarınları için, ülkenin barış ve güvenliği için, bağımsız ve güçlü bir ekonomi için, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet kazanımlarını korumak için çalışmaya devam edecektir. Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’nin 92 yıl önceki kuruluş heyecanına ihtiyacı vardır. Bunu başaracak güce olan inancımız ve geleceğe dönük umutlarımız hiçbir zaman yok olmayacaktır. Yeter ki laik cumhuriyetimizin eksiksiz bir demokrasi olması ülküsünden hiç vazgeçmeyelim. Bu hakkımızı korumak, geleceğimize sahip çıkmak için mücadelemizi sonuna kadar sürdürelim. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı için mücadele vermiş başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyor, İzmir’in kurtuluşunun 93’üncü, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 92’nci yıldönümünü kutluyorum.” 


PİRİŞTTİNA: BU ÜLKE HEPİMİZİNDİR 

Üzerinde yaşadığımız coğrafya yüzyıllar boyunca acıyla yoğruldu. İçinden geçmekte olduğumuz dönemde yine acı bir sınav veriyoruz. Birbiri ardına gelen şehit haberlerinin tarifsiz acısını anlatacak söz kalmadı artık.
Böylesi zor bir dönemde, bu topraklar üzerinde verilen büyük kurtuluş mücadelesinin zaferle noktalandığı İzmirimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümünü kutluyoruz. 
Dünya nice savaşlar yaşadı; diktatörlerin dünyaya hükmetme hırslarının kara lekelerinden, güç savaşlarına kadar…

Ancak, hiç biri emperyalizme karşı verdiği mücadele ile tutsaklığının zincirlerini kırmayı başaran Anadolu insanının bağımsızlık zaferi kadar onurlu olmadı. 

Eşi benzeri görülmemiş Bağımsızlık Zaferi’nin mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal ve ona inanan isimsiz milyonlarca kahraman kanlarıyla yazdıkları destanla 600 yıllık imparatorluğun yıkıntıları üstüne genç, dinamik ve güçlü bir devlet kurdu. 

Cumhuriyetimiz tutsaklığından kurtuluşunu destansı bir zafere dönüştüren Anadolu insanının çağdaşlaşma ve güçlü bir devlet kurma sürecinin eseridir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz dehasının öngörüsüyle şekillenen bu yeni rejimin bu topraklar üzerinde gerçekleştirilip, sürdürülebilmesi çok büyük bir iştir. 

Ve Türkiye bunu başarmıştır.

Bu süreç elbette ki çok kolay olmamıştır. 92 yıllık tarihinde Türkiye Cumhuriyeti rejim değişikliği isteyen her türlü baskıyla yüz yüze gelmiştir. Ancak, genç Cumhuriyetimiz bütün bu baskı ve karanlık oyunları kararlılıkla aşmıştır.

Bugün gelinen nokta da ne yazıktır ki; Cumhuriyetimiz her zamankinden çok daha fazla sahiplenilmeye ihtiyaç duymaktadır. 

Unutulmamalıdır ki; 
93 yıl önce o büyük zafere imza atan isimsiz milyonlarca kahraman, omuz omuza mücadele verdiği arkadaşının etnik kimliğini, dinini sorgulamadan, sadece ve sadece bu toprakları bizler için vatan yapmak için canlarını verdi. 93 yıl boyunca şehit verdiğimiz on binlerce evladımız da tek yürek olup, canlarını bu vatan uğruna ortaya koydu.
Bugün geldiğimiz noktada; bu birlik ve beraberlik duygumuz örselenmeye, hatta yok edilmeye çalışılıyor. 
Gün; 
Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler karşısında tek yürek, tek yumruk olma günüdür.
Gün;
Acıda bir olma, el ele vererek yaşanan bu acılara son verme günüdür.
Bu ülke hepimizindir.
Buca Belediyesi olarak, acıyla yoğrulduğumuz böylesi bir dönemde, ülkemizin birlik ve bütünlüğü karşısında taşıdığımız sorumluluk gereği ve şehitlerimizin aziz hatırası için tüm açılış ve etkinliklerimizi ileri bir tarihe erteleme kararı almış bulunuyoruz. 
Yaşanan süreç karşısındaki hassasiyetimizin Bucalı hemşerilerimiz tarafından da anlayışla karşılanacağına inanıyoruz. 




AKPINAR: “ÇARE, 9 EYLÜL RUHU”

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Yaşadığımız olumsuzlukları aşmanın birinci yolu, 9 Eylül ruhunu oluşturan birlik, dayanışma ve yurtseverlik bilincini unutmamak, unutturmamaktır” dedi.
 
Kurtuluşun ve 9 Eylül’ün ‘onurumuz’ olduğunu dile getiren Başkan Akpınar açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
KARŞIYAKA ÖZEL BİR KENT
“İzmir, işgaliyle ulusal uyanışı, kurtuluşuyla yepyeni bir ülkenin doğuşunu muştulayan çok özel bir kenttir. Karşıyaka, bu süreci yoğun biçimde yaşamış, kurtuluştan sonra Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarına ev sahipliği yapmış, Büyük Önderin değerli annesi Zübeyde Hanım’ı sonsuzluk uykusunda bağrına basmıştır.
 
Öte yandan Karşıyaka, Türkiye Cumhuriyeti’nin vazgeçilemez çağdaşlık, demokrasi ve laiklik ilkelerini, yaşama ve yaşatma konusunda da örnek insanların kentidir.
 
“9 EYLÜL RUHUNU YAŞATMALIYIZ”
Yaşadığımız olumsuzlukları aşmanın birinci yolu, 9 Eylül ruhunu oluşturan birlik, dayanışma ve yurtseverlik bilincini unutmamak, unutturmamaktır. Bu duygularla, 9 Eylül’ün 93. yılını coşkuyla ve umutla kutluyor, bize bırakılmış büyük mirası koruma kararlılığımızı tekrarlayarak, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizi bu günlere ulaştıran tüm değerlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.