Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yücel'in bugünkü durağı HDP oldu... Ziyarette hangi mesajlar verildi'

Başkan Yücel'in bugünkü durağı HDP oldu... Ziyarette hangi mesajlar verildi'

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve yönetimi siyasi parti ziyaretlerini sürdürürken bugünkü durağı HDP İzmir İl Başkanlığı oldu. Başkan Yücel, HDP İzmir İl Eş Başkanı Abdülkadir Baydur ve Besriye Tekgür’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette 31 Mart ve İstanbul seçimi değerlendirilirken Başkan Baydur en kısa zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret edeceklerini İzmir ile ilgili fikirlerini sunacaklarını ifade etti. Başkan Yücel'in bugünkü durağı HDP oldu

  • Ege Postası
  • 16.07.2019 - 11:26

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel siyasi parti ziyaretlerini hız kesmeden devam ediyor. Başkan Yücel ve yönetimi, AK Parti, Saadet Partisi, MHP’ye gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından HDP İzmir İl Örgütü’nü de ziyaret etti. HDP İzmir İl Eş Başkanı Abdülkadir Baydur ve Besriye Tekgür ile bir araya geldi. 

“ÇOĞULCU BİR ANLAYIŞ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Ziyarette konuşan Başkan Yücel, “31 Mart Yerel seçimlerinde İzmir’de ve ülkemizde demokrasinin tecelli atması adına önemli bir mücadele verdiğimizi dülünüyoruz. HDP’de bu mücadelenin bir parçası olarak görüyoruz. 31 Mart’ın ardından İstanbul seçiminin yenilenmesi ile halkın iradesinin temsil edilmesi adına önemli bir aşama katettik. HDP bu demokrasi yolunda, hukukun, adaletin yanında olan tavrını da çok önemsiyoruz.Halk bize hangi görevi verirse versin bunu hakkıyla ve layıkıyla demokrasi çercevesinde yerine getirmektir. Farklı ideolojiler bizim için zenginliktir. Bu farklılıkları kucaklayarak görevlerimizi yapmak zorundayız. Tüm yöneticiler bu bakış açısıyla hareket ederse ülkemiz daha yaşanabilir bir yer olur. Biz CHP olarak hangi görüşten olursa olsun tüm kesimleri kucaklayan bir partiyiz. Elbette kırmızı çizgilerimiz var şiddetin karşısındayız, vatanımızın birliği bizim için kırmızı çizgimizdir. Ancak her görüşe saygımız var, çoğunlukcu değil çoğulcu bir anlayış için mücadele ediyoruz.Bu kenti birlikte yönetmeye hazırız. Sizin eleştirileriniz ve önerileriniz bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı. 

“DİYALOG KAPISI AÇIK OLMALI” 

Yücel’in ardından konuşan Başkan Baydur, “Biz bu ziyareti çok anlamlı buluyoruz. Hem 31 Mart hem de İstanbul seçiminde bu ülkde tek adam rejimine hayır diyen, demokrasiyi savunan büyük bir çoğunluğun olduğunun göstergesi oldu. Bundan sonra demokrasi zemininde buluşmamız için diyalog kapılarının açılması için bir başlangıtır bu buluşma. Bütün farklılıklarımıza rağmen ortak payda da buluşlabiliriz. Demokratik siyasetin önünün açılması için mücadele veriyoruz. Demokratik bir anayasa olmazsa olmazı, gelecekte barış içinde yaşamamız için bu şart. Demokratik siyaset zemininde, birlikte mücadele etmek istiyoruz. Karşılıklı düşüncelerimiz paylaşmaya her zaman hazırız. Bu diyalog kapısının açılması çok önemli. Kaygılarla korkularla hükümete karşı sesimizi yükseltmeyerek bir şeyin değişmeyeceğini gördük. Farklılıkları kabul etmeyen iktidara karşı güçlü bir ses yükseldi. HDP’nin stratejisinin hedefine ulaşması Türkiye’nin önünü açacağını düşünüyoruz. 31 Mart’tan önce asıl mücadeleinin 1 Nisan’da başlayacağını söyledik. Diyaloglar ve bu ziyaretler bizim için çok çok önemli” diye konuştu. 

“HDP’NİN STRATEJİSİ HEDEFİNE ULAŞTI”

Besriye Tekgür, 31 Mart yerel seçimlerinin HDP’nin gösterdiği stratejinin çok önemli olduğunu ifade etmeliyim. Çok zor bir sürecin so nunda Türkiye halklarının önüne nefes açacak bir yol açmış bulunduk. İzmir’de yerel seçimi kazanan CHP’nin, tüm halkların, hayvanların, ekolojinin ötekileştirilmiş herkesin haklarını savunacağını düşünüyorum. 

“BAŞKAN SOYER’E ZİYARETE GİDECEĞİZ VE FİKİRLERİMİZİ SUNACAĞIZ”

Başkan Baydur, ilerleyen süreçte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret edeceklerini ifade ederken, “Tunç Soyer’e destek verdiğimizi seçim öncesi söyledik bir kenti birlikte yönetmek belediye içinde olmak ya da istihdam yaratmak meselesi değil fikirleri tartışmak İzmir’e nasıl hizmet edeceğimizi düşünmektir. Tüm kesimleri düşünerek hizmet edilmeli. İzmir’de kadınlar, Kürtler, ekolojistler her kesim var. Tüm belediyelere destek vermek görüş sunmak isteriz. Bu diyalog kapısı açık olduğu sürece Tunç Başkanı da ziyaret edeceğiz ve fikirlerimizi sunacağız. Sadece HDP’nin değil tüm kesimlerin yaşayabileceği bir İzmir için bunu yapacağız” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.