Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yılmazlar'dan TV35'e özel açıklamalar! Soyer'e destek teşekkürü

Başkan Yılmazlar'dan TV35'e özel açıklamalar! Soyer'e destek teşekkürü

Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, TV 35’in konuğu olarak göreve geldiği günden bugüne yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in birçok projede kendisine tam destek vermesinden memnuniyet duyduğunu belirten Beydağ Belediye Başkanı CHP'li Feridun Yılmazlar, yeniliklere her zaman açık olduğunu ve Beydağ’ı İzmir’in yeni yükselen yıldızı ilçeler arasına sokmak için çalıştıklarını söyledi. Başkan Yılmazlar'dan TV35'e özel açıklamalar

  • Ege Postası
  • 17.11.2019 - 13:57

EGEPOSTASI- TV 35’te yayınlanan program konuğu Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in desteğiyle birlikte seçim beyannammesinde de yer alan projeleri teker teker hayata geçireceklerini, Beydağ’ın göç vermekten kurtulması için iç turizmi canlandırılması başta olmak üzere birçok projeleri olduğunu belirtti. Başkan Yılmazlar, "Halkımızla kuracağım gönül bağı en büyük gücümüz olacak" dedi. 

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

İhale aşamasında. Biz bu projeye destek veremeyiz. Dördüncü gidişimde büyükşehir belediye başkanımıza Sayın Tunç Soyer’i aradık. Bu proje bizim için çok önemliydi. Geçmişimize, kültürümüze sahip çıkmak önemliydi. Sayın Soyer kabul etti. Bu projeyi biz sayın Tunç Soyer’e devir ettik. Kalan 2 milyonu biz İBB ile ortaklaşa yapıyoruz.  

Kapalı alan olan eski tarihi binayı aynı şekilde canlandıracağız. Şu anda yüzde 30 çalışma yapıldı. Bu kapalı alanı Beydağ müzesi yapacağız. Yanındaki 4,5 hektarlık alan var. Açık hava müzesi olacak. Vatandaşlar elinde ne varsa tarihi alacağız. Yanında yine Beydağlılara çok büyük bir sürprizim var. Sinemayı kurup vatandaşlarımıza sinema günleri yapacağız.

Yüzüncü gün dolmadan halk toplantısı yaptık

Seçim beyannamemde de vardı. En geç 3 ay içinde köy, 6 ay içinde de halk toplantısı yapacağım demiştim. Dolmadan halk toplantısı yapmaya başladık. Herkes özgürce görüşlerini anlatıyor. Diğer başkanlarımızla görüştüğümde hiçbir arkadaşımız yüzüncü gününde halkın karşısına çıkmadı. Biz Beydağ’da şeffaf, özgür, rahat bir ortam yarattık. İhtiyaç ve istekleri olanlar bu toplantılarda sorularını sorabiliyor. Altıncı ayda bunun tekrar düşünüyorum. Halka yapamadıklarımızı ve yaptıklarımızı anlatacağız. Halk genelde isteklerini yerine getirdiğimizi düşünüyor. Bu da bizi memnun ediyor.

Tunç Başkan kapalı Pazar yeri, düğün salonu otopark yapımını üstlendi

İBB başkanımıza huzurlarınızda Sayın Soyer’e teşekkür ediyorum. Projemizin mali kısmını üstlenmesi bizim için büyük mutluluk. Yüzde 13’lik dilimde, bizim bir pazaryerimiz var. 1400 metrekare bir yerimiz var. Bunu da kendisinden talep etmiştik. Beydağ’da 520 koyun lazım 130 aileye. Küçükbaş hayvan dağıttı. Burada kendisine geldiğinde hem pazarı hem pazaryerini göstermiştik. 1972 yılında yapılmış bir pazaryerimize 86’da bir güçlendirme yapılmış. Ama düğünlerimizin yapılamadığı bir hale dönüşmüş. Başkan olmadan önce bunu düşünmüştüm. Altı Pazar yeri üstü düğün yeri olan yeri yıkıp yapmayı da kabul etti. Kendisine bunun için de teşekkür ediyorum. Bin 200 metrekare bir yerdi, bin 400 metrekare bir alan yarattık. Zemin altı otopark olacak. 174 araçlık. Üstü Pazar yeri. Zemin üstünde iki tane modern düğün salonu. Büyükşehir belediye başkanımızın katkısıyla yapılacak. Konferans salonları eğitim alanları çocuk eğitim alanları da yapılacak. Sayın başkanıma bunu anlattığımda olur dedi. Güneş enerji sistemini de yapacağız. Biraz beklememizi istedi. AB fonlarından yararlanıp kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz.

Soğuk hava deposunu Bakanlık yapacak

Soğuk hava deposu da istiyoruz. Projelerimiz arasında. Soğuk havayı artık Küçük Menderes havzasında düşünüyoruz. Elektrik maliyetleri yüksek. Ödemiş, Beydağ, Kiraz’ı içine alan bir soğuk hava deposu düşünüyoruz. Bir ay önce Tarım ve Orman Bakanımız gelmişti. Beydağ’daki sorunları anlattım, kendisine bir dosya vermiştim. Kendisi soğuk hava deposu ile ilgili dönüş yaptılar yardımcı olacaklar.

Arıtma için de Tunç Başkan 25 milyon TL kaynak aktaracak

Arıtmayı ilk toplantımızda Tunç Başkana sunmuştuk. 22 bin metrekare alana arıtma tesisi yapılacak. Fakat mülk sahibi istememişti. Yeni yer arayışımız sürüyor. 25 milyon TL kaynak aktaracak büyükşehir belediye başkanımız. Büyükşehir başkanımız inşallah arıtma tesisini de yapacak.

Eski mezarlık alanına hayvan barınağı yapacağız

Hayvan barınağımız yoktu. 15 yıllık meclis üyesiyim aynı zamanda. İlçe başkanlığı vemecls üyeliklerim nedeniyle ilçemizin sorunlarını zaten biliyordum. Sayın Tunç Soyer bizi topladığında projelerinizi getirin dediğinde ben hemen götürdüm. Hem soğuk hava hem paketleme,  hem festivallerle ilgili projelerimi sundum. Hazırdım. Hayvan severler bizi arardı. En son orman il müdürlüğünden izin aldım. Şu anda eski mezarlık alanımız var, 1400 metrelik yer hazır. Çalışmasını yakında başlatacağım. Hayvanseverleri sevindireceğiz.

İç turizmi canlandıracağız

Ben göreve gelirken ilçede acaba bir üniversite olur mu, bir askeri tesis gelir mi diye düşünmüştüm. Askeri birlik gelmesi için iktidar desteği gerekiyor. Geçen dönem şansımızı denedik, alamadık destek. Buradaki vatandaşlarımızın yaşam standartlarını neden yükseltmiyoru? Beydağ’ı nasıl geliştiririz dediğimde ilk aklıma gelen iç turizmi canlandırmak oldu. Baraj ve kuzey yamaçları, yeşiliyle tertemiz bir ilçe. Turizm ağırlıklı davranmalıyız. Baraja gelip güzel bir kahvaltı yapacak. Baraj gölet alanımızda tekneye bindirip kaya mezarlarını vatandaşa gezdireceğiz. İki tane Lidyalılardan kalan eserleri göstereceğiz. Yöremizde meşhur olan keşkek ve ev yemekleriyle tanıştıracağız İzmirlileri. Bizanslılardan kalan kaleyi gezdirip Beyköy meydanına götüreceğiz. 53 yaşındayım, Beyköy meydanının sadece kaldırımları değişti. İnşallah bir hafta içinde Beyköy Meydanı’nı düzenleyeceğiz.  Tur firmalarıyla görüştük. Büyükşehir belediyemizin de organizasyonu var.

Her köye bir Atatürk büstü projemiz var; 8’incisini kuracağız

Bizim her köye bir Atatürk büstü projemiz var. Şu anda yedincisini kurduk. Bu ülkenin kuruluşunda ve kurtuluşunda Atatürk ve silah arkadaşlarının önemi büyük. Şimdi sekizincisini hazırlıyoruz. Artık Atamız herkesin gözünün önünde olacak. Onun bize armağan ettiği ülkemizin korunsa ve Atamızın saygısını koruyacağız.

Kestanenin membası asıl burası, kestane festivali düzenliyoruz

Kestane festivalimiz var. İncir Beydağ’dan toplanır Nazilli’ye gönderilirdi. Bu benim çok zoruma giderdi. Kestane potansiyeli bölgede en yoğun olarak bizim ilçemizde. Membası burası. Önümüzdeki akşam Ege İlleri Tanıtım Festivali’ne gidiyoruz. Ayvası, narı, kestane, inciri, zeytinyağı önemli. Büyükşehir belediye başkanıma burada katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin isimlerini uygun bulunan yerlere veriyoruz.

Her zaman işçilerimizin yanındayız

80’e yakın işçimiz var. Bugüne kadar hiçbiri sendika görmemiş. İlk işim sendikasız işçileri sendikaya kaydetmek ve onlarla 1 Mayıs’a katıldık. Sosyal haklarının hepsini kendilerine teslim edeceğiz. Okul öncesi kurumu açmak da projelerimiz arasında. Beydağ standına uçurtma şenliği düzenledik. Yeniliklere her zaman açık olacağız.

İlçe başkanı kim olursa olsun onunla uyumlu çalışmayı arzuluyorum

İlçe halkımız çok samimidir. Yörük kökenliyiz. Bu ilçeyi büyüteceğiz. Yapacağımız projelerle gençlerimizi dışarıya gitmekten kurtaracağız. Sayın Soyer’in dağıttığı küçük baş hayvanlar var sayısı bini geçti. Amacımız gençleri ve ilçe sakinlerinin yaşam standardını yükseltmek.  31 Mart’ta tüm ilçenin başkanı oldum. Örgütten geldim ama artık herkesin belediye başkanıyım. İlçede kim olursa, hangi ilçe başkanı gelirse onunla uyumla çalışmayı arzuluyorum. Kongrelere müdahalem yok. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.