Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1391
%0.05
Altın 2.292,930
%0.68
Bist-100 9,07
%2.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yıldırım’dan hekim uyarısı: İstifalar artacak

Başkan Yıldırım’dan hekim uyarısı: İstifalar artacak

Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, son dönemlerde sağlık çalışanları arasında artan istifaları Egepostası’na değerlendirdi. Yıldırım, “Hekimler emeklerinin karşılığını almak istiyorlar ve bu nedenle devletteki görevlerinden istifa ediyorlar” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 04.09.2020 - 12:14

EGEPOSTASI- Koronavirüsle mücadelede en ön saflarda yer alan ve mücadelenin temel taşlarından sağlık çalışanları arasında istifa edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Tedbirsizlik ve uygulanan yanlış politikalar nedeniyle kritik düzeyde artan vaka sayıları, uzun süren mesai saatleri ve ek ödemelerin beklentileri karşılamaması sağlıkçıların çalışma koşullarını oldukça zorlaştırdı.

Pandemide mücadelede büyük rol oynayan sağlık çalışanları salgın yükünün artması ve emeklerinin karşılığını alamadıkları gerekçesiyle görevlerinden istifa etmeye başladılar. İstifa eden sağlık çalışanı sayısının hızla artmasını Egepostası’na değerlendiren Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, “Hekimler emeklerinin karşılığını almak istiyorlar ve bu nedenle devletteki görevlerinden istifa ediyorlar. Her 10 hekimden biri istifa ediyor” dedi.

“HER 10 HEKİMDEN BİRİ İSTİFA EDİYOR”

Pandemini döneminde sağlık çalışanlarının istifa etmesi ve sağlıkçıları işten çıkartılması yasaklandığını hatırlatan Yıldırım, “1 Haziran ile birlikte getirilen bu yasak kaldırıldı. Pandemi koşulları ve ek ödemedeki sıkıntılar nedeniyle birçok hekim devlet kurumlarından ayrılmaya ve özel hastanelerde çalışmaya başladı. Pandemi döneminde ek ödemelerin tavandan yapılması konuşuldu fakat burada da bazı adaletsizlikler oldu. Bunun sonucunda da sağlık çalışanları arasında istifalar artmaya başladı. Hekimler emeklerinin karşılığını almak istiyorlar ve bu nedenle devletteki görevlerinden istifa ediyorlar. Elimizde net bir sayı yok ama her 10 hekimden birinin görevinden istifa ettiğini söyleyebiliriz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan son açıklamada da ek ödemelerin sadece Covid servislerinde, acil servislerde ve 112’de çalışan kişilere tavandan yapılacağını söyledi. Bu da ister istemez tepkilere neden oldu. Çünkü hastanenin bahçesinden girildiği anda herkes risk altında. Bu yüzden sağlık çalışanları ek ödeme üzerinden risk ayrımının yapılmasını istemiyorlar. Bakanlığın sadece korona üzerinden hesap yapması hoş bir tutum olmadı” diye konuştu.

 “İSTİFALAR ARTACAK”

Yıldırım, sağlıkçılara yönelik tutum değişmedikçe istifaların arkasının geleceğini söyledi ve “Koronavirüs yükünün artması, sağlıkçıların verdikleri emeklerin karşılığını alamamaları ve alınan tedbirlerin yetersiz olması gibi durumları göz önünde bulundurunca ilerleyen dönemlerde sağlık çalışanları arasında istifaların artacağını düşünüyorum. Süreç sıkıntılı bir süreç. Ve Bakanlığın sadece çıkıp vaka bilgilerini aktarması bir sağlıkçı olarak beni tatmin etmiyor. Daha büyük tedbirler alınmalı ve sağlık çalışanlarına moral verilmeli” şeklinde konuştu.

“KAYIRMACA USULÜ GÖREVLENDİRMELER VAR”

Temmuz ayında yapılan atamaların etkilerine de değinen Yıldırım, “Ayrıca pandemiyle mücadele sürerken temmuz ayının ortasında yeni atamaların ve görev değişikliklerinin yapılması sürece zarar verdi. Zaten bu hareketin sonuçları da birkaç hafta içerisinde patlak verdi. Şu anda sağlık çalışanları mutsuz. Bunun nedeni de yapılan yer değişiklikleri, keyfi uygulamalar ve yeni gelen sağlık bakım hizmetleri müdürlerinin kayırmaca usulü görevlendirme yapmaları” dedi.

“ENGELLER KALDIRILSIN İSTİYORUZ”

Türkiye genelinde sağlık çalışanlarının eylem yapmaları yasak değilken haklarını savunmak isteyen sağlıkçıların İzmir’de eylem yapmasının yasak olmasına da tepki gösteren Yıldırım, “Geçtiğimiz günlerde Dokuz Eylül Hastanesi’nde bir eylem yapıldı ve hemen ardından Valilik salgını gerekçe göstererek eylemleri yasakladı. Türkiye’nin herhangi bir ilinde eylemler yasak değilken İzmir’de koronavirüs nedeniyle eylemlere getirilen yasaklar neden devam ediyo? Biz de sorunlarımıza ilişkin yapacağımız basın açıklamalarının önündeki engeller kaldırılsın istiyoruz. Valiliğin bu konuda bir adım atmasını bekliyoruz. Sorunlarımızı duyurmak bizim en doğal hakkımız. Bu konuyla ilgilenilmeli” diyerek hakları konusunda Valiliğe çağrıda bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.