Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Yetişkin tablet dağıttı

Başkan Yetişkin tablet dağıttı

Seferihisar Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Bir Tablet Bir Gelecek” kampanyası kapsamında toplanan tabletler ilçedeki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılıyor.

  • Ege Postası
  • 16.10.2020 - 11:03

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in çağrısı ile başlatılan kampanya kapsamında toplanan tabletler belediye tarafından ilçedeki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılıyor. Koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla, okullarda başlatılan uzaktan eğitim EBA sistemine erişim sağlayamayan çocuklar için başlatılan kampanyada ilk tablet dağıtımını Başkan Yetişkin gerçekleştirdi. Seferihisar Belediyesi Yeni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen dağıtımda toplam 300 ihtiyaç sahibi çocuk tabletlerine kavuştu.

Başkan Yetişkin “Seferihisar Belediyesi olarak eğitimde fırsat eşitliğinin tüm çocukların hakkı olduğu düşüncemizle başlattığımız “Bir Tablet Bir Gelecek” isimli dijital kampanyamızı hayata geçirdik. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda başlatılan uzaktan eğitimlere katılamayan öğrencilerin sorunlarını çözmek ve eğitimlerine aksatmadan devam etmelerini sağlamak amacıyla hem belediyemiz tarafından hem de bağış olarak topladığımız 300 tableti öğrencilerimiz ile buluşturduk” dedi.

Kampanyadan yararlanan bir aile “Evde bir bilgisayarımız vardı. Ancak üç çocuğumuz olduğu için yalnızca bir tanesi eğitimine devam edebiliyordu. Başkanımıza böyle bir kampanya başlattığı için teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

İnternet erişimi belediyeden

700 tabletin daha öğrencilere ulaştırılacağını söyleyen Başkan Yetişkin “Köy muhtarlarımızla ortak bir projeye başladık. Muhtarlık bölgelerinde bize uygun alanı sağlayan köylerde alt yapı ve internet sistemini kurarak öğrenciler için dijital çalışma ortamı oluşturacağız. İmkanı olmayan köylerde ise çocukların internet sıkıntısı yaşamadan online derslere katılabilmesi için bir sistem inşa ediyoruz. Aynı zamanda bu sistemi kuracağımız binalar dijital kütüphane olarak hizmet verecek” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.