Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Vekili Karakurt’tan çağrı: Doğru olan seçimin yenilenmesi

Başkan Vekili Karakurt’tan çağrı: Doğru olan seçimin yenilenmesi

İzmir Valiliği geçtiğimiz günlerde Menemen Belediyesi Başkan Vekili seçimlerinde kura kısmının yenileneceği tarihi duyurdu. Valilik kararını değerlendiren Menemen Belediye Başkan Vekili Deniz Karakurt, dava devam ederken Valiliğin böyle bir karar verme yetkisinin olmadığını söyledi. Yaşanan sürecin Menemen’de kaosa neden olduğunu ifade eden Karakurt, “Seçimin tüm ilçede yenilenmesi için yedekler dahil herkesin istifa etmesi gerekiyor. Bu da ortak mutabakata varılırsa mümkün olur. Meclis içerisinden de tabii ki de ortak kararla yeniden seçim yapılması mümkün. Ben bu seçeneklerin çok daha doğru olduğuna inanıyorum" dedi.

  • Ege Postası
  • 03.01.2021 - 16:38

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanan Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından 1 Aralık tarihinde Belediye Başkan Vekili seçimleri yapılmıştı. İlk 4 turda başkan vekilinin belirlenmediği seçimde, kura yoluna gidilmiş ve kuradan ismi çıkan aday Deniz Karakurt olmuştu.
Seçimin ardından Cumhur İttifakı Başkan adayı Aydın Pehlivan idare mahkemesine resmi başvuruyu yapıp seçimin kura kısmının yürütmesinin durdurulması talep etmiş ve İzmir 2. İdare Mahkemesi, Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçiminde kura çekiminin "usule aykırı şekilde gerçekleştirildiği" gerekçesiyle yapılan başvuru üzerine yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Mahkeme kararının ardından İzmir Valiliği, 31 Aralık’ta kura çekiminin 4 Ocak tarihinde yapılması için belediyeye yazı göndermişti.

“UMARIM FARKLI BİR ÇÖZÜM BULUNUR”

Valilik kararını yorumlayan Karakurt, sürecin Menemen’de bir kaosa neden olduğunu ifade etti ve “Dava devam ederken Valiliğin böyle bir karar verme yetkisi yok ama böyle bir karar verdi. Karar meclis gündemine de konuldu. Eğer kuradan AK Parti adayı çıkarsa biz de itiraz haklarımızı kullanacağız. Ama ben Menemen’i bu kadar çok kaosa sürüklemenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bir ay geçti ve biz hala başkan vekili seçimleriyle uğraşıyoruz. Zaman geçiyor ve Menemen bundan zarar görüyor. Umarım çok daha farklı bir çözüm bulunur” diye konuştu.

“KAOS BİR AN ÖNCE SONA ERMELİ”

Seçimin yenilenmesi opsiyonunun da düşünülmesi gerektiğini söyleyen Karakurt, “Seçimin tüm ilçede yenilenmesi için yedekler dahil herkesin istifa etmesi gerekiyor. Bu da ortak mutabakata varılırsa mümkün olur. Meclis içerisinden de tabii ki de ortak kararla yeniden seçim yapılması mümkün. Ben bu seçeneklerin çok daha doğru olduğuna inanıyorum. Çünkü bu başkan vekilliği seçimi. Üç ay sonra faaliyet raporu oylanacak. Bu kadar çok askıda kalması ve itirazlarla bu sürecin boğulması çok doğru bir tutum değil. Bir ilçenin kaderini sürekli askıda bırakıyorsunuz. Bu kaos çok uzun sürdü ve bir an önce ortak bir kararla sona ermesi gerekiyor. İstiyorum ki bir an önce bu sıkıntı sona ersin” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.