Dolar 32,5437
%0.01
Euro 34,9217
%0.27
Altın 2.427,060
%0.16
Bist-100 9.675,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Uygur'dan çarpıcı açıklamalar: Cumhurbaşkanına da tuzak kurdular

Başkan Uygur'dan çarpıcı açıklamalar: Cumhurbaşkanına da tuzak kurdular

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur bir İnternet sitesine verdiği röportajda yerel seçimlerden sonra belediye önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldığı iddia edilen konuşması ile ilgili  “Cumhurbaşkanı'na hakaret etmemiz mümkün değil, konuşmada da herhangi bir hakaret yok. Hakaret içeren tek kelime kullanılmadı. Kaldı ki muhatabımız Sayın Cumhurbaşkanımız değildi” dedi. 'Bana kumpas, Cumhurbaşkanına da tuzak kurdular'

  • Ege Postası
  • 07.10.2019 - 10:55

EGEPOSTASI- 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin hemen ardından Torbalı'da yeniden belediye başkanlığı koltuğuna oturan İsmail Uygur’un yaptığı açıklamalar nedeniyle başı derde girmişti.  Günlerce kamuoyunda tartışma konusu olan konularla ile ilgili bir internet sitesine açıklama yapan Başkan Uygur, “Bu bana yapılan bir hukuk kumpası. Bu aynı zamanda Cumhurbaşkanımıza da bir tuzak” dedi.

Başkan Uygur sözlerine şöyle devam etti;

“Bizim burada siyasi muhataplarımız var. Daha önce burada ilçe başkanlığı yapmış, bana karşı iki defa aday olup seçimi kaybeden hasbelkader milletvekili olan Atilla Kaya ile eski belediye başkanı Adnan Yaşar Görmez kapı kapı gezdiler, olmadık hakaretler ettiler bizim ve destekçilerimiz için. ‘Terörist’ dediler, ‘ Terör işbirlikçisi’ dediler. Seçimi kazandık, bir konuşma yaptık bu arkadaşlara bir yanıt verdik. Milleti tehdit ettiklerini, terörist dediklerini dile getirdik. ‘Bu milleti tehdit etmeyin, onları teröristlikle itham etmeyin’ dedik.

MUHATABIMIZ CUMHURBAŞKANIMIZ DEĞİLDİ

Sayın Cumhurbaşkanımızın ne adı anıldı ne unvanı. Cumhurbaşkanımız ile bir ilgisi kesinlikle yok. Bu arkadaşlarımız seçim başarısızlıklarını örtmek adına kendileri için dediklerimizi, buralara kadar çekip, şikayet dilekçesi verdiler. Bizim Sayın Cumhurbaşkanına hakaret etmemiz mümkün değil, konuşmada da herhangi bir hakaret yok. Hakaret içeren tek kelime kullanılmadı. Kaldı ki muhatabımız Sayın Cumhurbaşkanımız değildi."

CUMHURBAŞKANINA DA TUZAK KURDULAR

Kendisine komplo kurulduğunu öne süren Uygur, " 'Acaba Cumhurbaşkanına hakaretten ceza aldırabilir miyiz, başkanlığını düşürebilir miyiz' düşüncesindeler" ifadelerini kullandı.

Bu kişilerin Cumhurbaşkanına da tuzak kurduğunu ifade eden Başkan Uygur, “Bu bana yapılan bir hukuk kumpası. Bu aynı zamanda Cumhurbaşkanımıza da bir tuzak. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ülkemiz hakkında batıda özellikle oluşturulmaya çalışılan bir algı var. ‘Siyasette muhalefet bırakmıyor’ gibi iddialar var. Bu her şeye Sayın Cumhurbaşkanı adında şikayette bulunmaları Cumhurbaşkanımıza oluşturmaya çalışılan algıyı güçlendirmeye neden oluyor.” dedi.

SİYASİ TERBİYEM BUNA MÜSAADE ETMEZ

Cumhurbaşkanlığı makamının ne olduğunu iyi bildiğini belirten Uygur, “Ben 30 yıldır, 1. Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partide siyaset yapıyorum. Cumhurbaşkanlığının ne olduğunu, makamının ne olduğunu iyi bilirim. Gerek partimizde edindiğimiz siyasi tecrübe, gerekse de edindiğimiz devlet tecrübesi böyle bir şeye müsaade etmez. Biz böyle bir şey yapamayız. Çünkü sayın Cumhurbaşkanı bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün oturduğu koltukta oturuyor. Onun görevini sürdürüyor. Nasıl 15 Temmuz’da herkes birlik oldu. Biz devletimizin çıkarları, milletimizin çıkarları için sayın Cumhurbaşkanımızın yanında oluruz her zaman. Siyaseten farklı düşünebiliriz, eleştirebiliriz ancak bunlar bir hakaret ve tehdit boyutuna ulaşamaz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.