Dolar 32,6139
%0.43
Euro 34,7867
%0.16
Altın 2.500,620
%0.65
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Uğurlu'dan Kemalpaşa mesajları

Başkan Uğurlu'dan Kemalpaşa mesajları

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu TV 35'te Alev Olgay’ın sorularını yanıtladı. Partisi tarafından yeniden aday gösterilen Uğurlu, önceliklerinin kentsel dönüşüm projelerini tamamlamak olduğunu söyledi, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Başkan Uğurlu'dan Kemalpaşa mesajları

  • Ege Postası
  • 12.02.2019 - 12:06

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- TV 35'te Seçime Doğru programına katılan AK Parti Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı ve mevcut başkanı Arif Uğurlu, projelerini anlattıktan sonra ilçenin altyapı, trafik ve otopark sıkıntısı için de çalışacakları sözünü verdi.

Başkan Arif Uğurlu, “Biz mütevazı bütçemizle çalışıyoruz. Yatırım konusunda da pik belediyelerden birisiyiz. Varsa bizim kadar mütevazı bütçe ve geniş sınırları olmasına karşın bizim kadar proje yapan, buyursunlar gelsin. Biz yatırımlarımızla Türkiye’nin en fazla yatırım yapan ilçelerindeniz” dedi.

BİZİM YAPTIKLARIMIZ CHP VE SAADET ADAYLARININ EN AZ ON KATIDIR

AK Parti ve CHP adaylarını eleştiren Uğurlu, “CHP ve Saadet adayları benden önce başkanlık yapmış. Her başkan kendi yaptıklarını alıp dosyaya koysun, biz de koyalım. Milletin önüne koyalım. Biri 60 biri 70’in üstünde. İkisine de çiçeği alıp gittim. Ama bizim yaptıklarımız onların yaptıklarının en az on katıdır. Eğer bu dönem sadece hizmetler üzerinden gideceksek bizim yaptıklarımızın hepsi ortada” diye konuştu.

TAKDİR NE OLURSA OLSUN, ‘ALLAH KEMALPAŞALILARDAN RAZI OLSUN’ DERİM

Kazanamasa da Kemalpaşalılardan Allah razı olsun diyeceğini dile getiren Başkan Arif Uğurlu, “Beş yılımı dolduruyorum. Her gün hangi projeye koşturacağımdan başka birşey düşünmedim. Şu 5 yılda sırtımızda hançer saplanacak yer kalmadı. Kim siyaseten hangi hesabı yaparsa yapsın biz samimiyetle hizmet ettik. Kemalpaşalıların takdiri ne olursa olsun Allah onlardan razı olsun derim. Ama hiçbirinin başını öne eğdirecek yanlışların içinde olmadım. Biz bu şehrin 30 yılına hizmetlerimizi yaptık” ifadelerini kullandı.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Bugün sanki birşeyleri eksik bıraktık diyorum akşam. Gündüzleri her sokakta her mahallede her köydeyiz. 120 bin insana ulaşmaya çalışıyoruz. Herkese kulak vermeye çalışıyoruz. Herkese artık biz derdimizi anlatıyoruz. Biz gidip hem yaptıklarımızı anlatıyoruz hem de derdimizi anlatıyoruz. Akşamları da sokak sokak mahalle mahalle toplantı yaparak ne yaptığımızı yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

VATANDAŞ GECE ÜÇTE ARAYIP...

Elbette belediyecilikte doğru tek değil. Bir vatandaşın talep ettiği öteki vatandaşın tam tersini talep edebiliyor. Sizin gayet doğru diye yaptığınız bir hamleyi bir  başka vatandaş doğru bulmayabiliyor. En ilginç talep gece üçte telefonum çaldığında açtım, başkanım uyumuyordun değil mi dedi. Yok bekliyorum dedim. Vatandaş, ‘inek veriyor musunu? ‘dedi. Tarım Bakanlığının hibelerini duymuş, bunun için aramış. E başkanım ben inekleri bulsam bana ahır yapar mısınız dedi. Sokağın ilginç talepleri olabiliyor.

ALTYAPI, TRAFİK VE OTOPARK SIKINTISI VAR

İki organize sanayi ve beş sanayi bölgesi var. 50 bin insan istihdam ediliyor. İlk kiraz hasadının yapıldığı bir tarım ilçesi aynı zamanda. Halilbeyle bölgemizin hayvancılık kimliği var. 30 ilçede adeta sıçrama yaptırıyor bu da. Kemalpaşa’nın ciddi konut stoğu sıkıntısı var. Konutlaşma yapılacak imarlı adalar çok az. Eski beş beldenin birleşiminden oluşuyoruz. Merkezde en büyük sıkıntımız konut yapılabilecek arsa stok alanımız yok. Bu nedenle trafik ve otopark sıkıntısı var. Kemalpaşa’nın ciddi bir altyapı ve kanalizasyon sorunu var. Beş beldemizin kanalizasyon sistemi yok. Köylerin çoğunun kanalizasyonu foseptiklere ve derelere akıyor.

VARSA BİZİM KADAR MÜTEVAZİ BÜTÇESİ OLUP DA BİZİM KADAR PROJE YAPAN, BUYURSUN GELSİN

Kemalpaşa’da bir taraftan gecekondulaşma ile mücadele ederken bir taraftan da otopark, trafik ve altyapı sorunuyla uğraşıyoruz. Çözüm üretme iradesi büyükşehirde. İnşallah Zeybekçi’nin ifadesiyel çisil çisil hizmetlerimizi İzmirlilere hissettireceğiz. Büyükşehir belediyesi de inşallah Zeybekçi’nin yönetimine geçtiğinde bu sorunların çözüleceğine inanıyorum. Biz mütevazi bütçemizle çalışıyoruz. Yatırım konusunda da pik belediyelerden birisiyiz. Varsa bizim kadar mütevazi bütçe ve geniş sınırları olmasına karşın bizim kadar proje yapan, buyursunlar gelsin. Biz yatırımlarımızla Türkiye’nin en fazla yatırım yapan ilçelerindeniz.

HİÇBİR ŞEYİ BAHANE YAPMADIK

Bu kadar hizmetin karşısında borç ne kadar dediler. Biz belediyeyi milletin emaneti olarak kabul ediyoruz. Geçen ayki mecliste de ifade ettim. 40 trilyona yakın bir borçla devralmıştım belediyeyi. 8 ocak 2019 tarihiyle de belediyemizin borcu 50 milyon. Kasamızda da 5 milyon var. Belediyeyi devraldığımız günden bugüne borcumuz sadece 5 milyon artmış. Hiçbir özel bankaya borcumuz yok. Mali açıdan izmir’in en sağlam belediyeyiz. Araçlarına mazot alma noktasında 15 günlük mazot stoku kalmış bir belediye vardı. Bugün geldiğimiz noktayı muhakeme etmek için söylüyorum bunları. Hiçbir şeyi bahane yapmadık, eser ve proje siyaseti yaptık.

ÇOCUKLARIMIZ KENTE GİTMEDEN BURADA SİNEMADA FİLM İZLİYOR

115 bin nüfuslu ilçemizde sinemaya gitmek için İzmir’e giderdi çocuklarımız. İlk sinema salonunu yaptık, kültür merkezini inşaa ettik. 3 yıldır hizmet veriyor. 50 liraya değil 7-12 liraya sinemada film izliyorlar. En nitelikli sevgi yolunu yaptık. Dükkan tabelalarına kadar değiştirdik. Pırıl pırıl Kemalpaşa’ya yakışır bir Sevgi Yolu yaptık. 3 kapalı ısıtmalı yüzme havuzu var. Bunlardan birisi bizim ilçemizde, kapalı ısıtmalı yarı olimpik yüzme havuzu var. Beş yıldızlı otelin spa’sından daha nitelikli. Armutlu ve Bağyurdu merkezlerimize de düğün salonları yaptık. Bu yüzme havuzları aynı zamanda o bölgenin sosyal buluşma merkezi hailne geldi.

4 YIL ÖNCE KAYIKLARLA GEZECEKSİNİZ DESEYDİK...

Kemalpaşa’da denizimiz yoktur. Ama müthiş bir doğal güzelliğimiz var. 4 yıl öcne deseydik ki kayıklarla gezeceğiz, çayımızı kahvemizi içeceğiz diye. Millet gülerdi. Allaha hamd olsun. Bugün gölde kayıklarla geziyor, amfi tiyatroda konser dinliyorlar. Sahil yaptık. Yürüyüş parkı yaptık. Yapay dere yaptık ki çocuklarımız ayaklarını suya sokabilsinler. Kafeleriyle restoranlarıyla beraber İzmir’imizin en güzel bahçelerinden biri haline getirdik. Yanına en güzel camilerimizden birini yaptık. Park orman yaptık. İçinde el sanatları çarşısı, şelaleri var. 3 tane kapalı Pazar yeri, 6 tane bilgi evi yaptık. 4 köyün meydanını komple yeniledik. Spor tesisleri yaptık.

3 YILDIR SOSYAL MARKETİMİZ ÇALIŞIYOR

Garip gurebamız için ülkenin en büyük sosyal marketini kurduk. Her ay 2 binin üzerinde insan isitfade ediyor. Seçime iki ay kala değil 3 yıldır her ay 2 bin insan gelip bu marketten istifade ediyor. Araç filomuzu komple yeniledik. 700  bin metrekare yol döşeme işlemleri yaptık. Bunların tamamını da kendi öz kaynaklarımızla yaptık.

CHP VE SAADET ADAYI BAŞKANLARIN YAPTIKLARINI DA BİZİ YAPTIKLARIMIZI DA ORTAYA KOYALIM

CHP ve Saadet adayları benden önce başkanlık yapmış. Her başkan kendi yaptıklarını alıp dosyaya koysun, biz de koyalım. Milletin önüne koyalım. Biri 60 biri 70’in üstünde. İkisine de çiçeği alıp gittim. Ama bizim yaptıklarımız onların yaptıklarının en az on katıdır. Eğer bu dönem sadece hizmetler üzerinden gideceksek bizim yaptıklarımızın hepsi ortada.

SOSYAL MARKETLE HER AY 2 BİN 500 KİŞİ YARDIM ALIYOR

Kemalpaşa’nın kurucu Kızılay başkanıyım. İlçenin her sokağına giriyorsunu. Palet koymuş üzerine halı koymuşlar, yağmur suyu altında kalan evler gördük. Başkan olduktan sonra Kemalpaşa’nın şefkat elinden sadece bazıları yararlanmasın. Gücümüz yettiğince onlara ulaşmaya çalıştık. 3 yıl önce sosyal marketi kurduk. Bugün 2 bin 500 insan buradan istifade ediyor. Beş kişiyi içinden ya tanırım ya tanımam. Evde ekmek bekleyen çocuğun siyaseti olmaz.dinine, diline, partisine bakmadım. İhtiyaç sahibi ise verdim. Bu milletin ekmeğini yiyip bayrağıma ve ezanıma yan gözle bakana vermeyeceksiniz dedim.  100 bin nüfuslu ilçede aylık 2 bin 500 kişiye ulaşmak başlı başına ciddi bir başarıdır. Benden önce sosyal market vardı. Eski resmini de bittikten sonraki resmini de çektirirdim. 50 metrekarelik alanda eski eşyalarla doluydu, onları da bit basmıştı, yaktık. Her gıda ihtiyacını alabiliyor, giyim puanıyla da ayakkabısını, gömleğini, montunu alabilir. Ya da puanlarını biriktirip buzdolabı, ütü alabilir. Özel bir sistem oluşturduk. Bağışçılar geldiğinde hangi tarihde, hangi ailelere gitmiş sistemden görebiliyor. 3 yıldır faaliyette, 4-5 kez gittim, hamd olsun tıkır tıkır ve şeffaf bir şekilde işliyor.

2020’DE ÜNİVERSİTE İNŞAATINA BAŞLIYORUZ VE...

İKÇÜ’ye devrettik. Dev bir kongre merkezi inşa ettik. Mart ayında tamamlıyoruz, bitiyor. Hemen arkasına mülkiyeti belediyemize ait olan bir alan içerisinde bir üniversite plan notu yaptık. İKÇÜ’ye veriyoruz burayı. Buranın kaba inşaatını 2020’de başlayacağız, İKÇÜ’ye teslim edeceğiz. Onlar da mimarlık, makine kimya ve mekatronik fakültelerini burada açacaklar. Bu üniversite Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin de dibinde olacak. Butik bir üniversite olacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BANA 4 TANE ELLE TUTULUR HİZMETİNİ GÖSTERSİNLER

Merkezi hükümetimizin yaptığı yatırımlar da var. 675 konutun kaba inşaatı bitti. Yiğitler Barajı başlandı, 2020 başında bitecek. İzmir İstanbul otoban yoluna merkezden bağlantı yapıldı, 33 milyon dolara mal oldu. Lojistik merkezin yapımı sürüyor. Yaklaşık 400 milyonluk para bu üç dört projeye harcanmış. Saymadığım daha onlarca proje var. Bana Kemalpaşa’da 50 milyonla yapılan projelerin yanısıra 6-7 katrilyonluk büyükşehirin yaptığı elle tutulur proje göstersinler. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bana 4 tane elle tutulur hizmetini göstersinler. Benden önceki şu anda yine aday olan başkanın yaptıklarına bakın. Bizim yaptıklarımız onların yaptığının on katı değilse biz sükut ederiz.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 4,5 YILDIR ANAMDAN EMDİĞİM SÜT BURNUMDAN GELDİ ANCAK..

Kentsel dönüşüm önemli. 4,5 yıldır anamdan emdiğim süt burnumdan geldi. Karakayalı çıkıp gecekondu yaptım, ben severim diyor. Kentsel dönüşümle ilgili karar sayın Karakayalı döneminde alındı. Biz sınırlarını genişlettik. Kimsenin evini yıkmadan önce kendi konutlarımızı yapacağız. Bittikten sonra Ali Amcayı, Ayşe ablayı çağıracağız. Senin gecekonduna karşılık sana konut vereceğiz deyip herkesin gönlünü alacağız. Belediye ile anlaşma yapıp mağdur olan varsa ben istifa edeceğim. Yok. Örnek yok. İlk konutları bitirdikten sonra ilçe sakinlerinin hepsi bu süreci kendi mahallerine taşımak için kendileri gelecek. Altındağ Belediyesi 47 bin konut yıkıp yaktı.

BEN GELİRSEM DURDURACAĞIM DİYORLAR, DURDURAMAZLAR ÇÜNKÜ..

Ben gelirsem durduracağım diyorlar. Durdurumazlar baranlar kurulu kararı var. Yasa ortaya konulmuş. Şimdilik en iyi yasa bu. Bu yasaya göre bu süreci yöneteceğiz. Kemalpaşalılar rahat olsun. En kısa sürede temelimizi atacağız. İzmir’e örnek bir dönüşüm modeli ortaya koyacağız.

NAMERTLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

MHP ve AK Parti taban olarak birbirine yakındır. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Batı dünyasının Türkiye ile ilgili bir hesabı var. Bu ülke yarım asırdır Kürt-Türk kavgasını çıkarmak isteyen PKK ile mücadele halinde. 15 Temmuz’da muvaffak olamayanların hayallerinden vazgeçtikleri yok. Acaba 31 Martta ittifakı geriletme hülyalarını taşıdıklarını biliyoruz. Biz Türkiye’yi baba evine benzetiyoruz. İğne deliğinden çıkmış bir devlet değiliz. Genetik kodlarımız 780 bin kilometreyi kabul etmiyor. Biz hala Ortadoğu ve Asya’da dolaşıyoruz. İttifakımızı geriletmek isteyen namertlere fırsat vermeyeceğiz. Ülkücü hareket de bizimle aynı hissiyatta. Diğer partilerden de oy alarak bu süreci götüreceğiz.

YENİ DÖNEM PROJELERİNİ AÇIKLADI

Gecekondu bölgelerimizin olduğu bölgelerde kent içi Millet Bahçesi yapacağız. Trafik sorunuyla alakalı büyükşehirde birikmiş paramız var. Bununla rekreasyon alanının altına 30 bin metrekarelik otopark alanı yapacağız. İnsanımıza, kadınımıza, çocuğumuza dokunan sosyal projelerimizi devam ettireceğiz. Küçük köylerimizde hayvan, fidan, arıcılık desteği vereceğiz. Onlarca projemiz var. Geçmişte hizmetlerimiz neyse aynısını devam ettireceğiz. Kemalpaşalılar bunu anlar.

BAŞKAN UĞURLU, KAZANIRSA, NASIL BİR KEMALPAŞA HAYAL ETTİĞİNİ ANLATTI

Yeni inşa edilmiş bir Kemalpaşa hayal ediyorum. Köy ve beldelerinin kanalizasyonlarının derelere değil arıtma tesislerine aktığı, derelerinde balıkların yüzdüğü bir ilçe hayal ediyorum. Sanayi dumanlarıyla değil pırıl pırıl havası olan bir ilçe hayal ediyorum. Sanayicisi, akademesiyle entelektüel birikimin yükseldiği, İZBAN’a daha yaklaşmış bir Kemalpaşa hayal ediyorum. Pırıl pırıl en yeşil, en yaşanabilir Kemalpaşa’yı hayal ediyorum.  

YÜZDE 50’NİN ÜZERİNDE OY ALACAĞIZ ANCAK 20 PUAN GERİDEYMİŞİZ GİBİ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kürt kökenli kardeşlerimizin de hizmetten, Arif Uğurlu’dan yana olacağını düşünüyorum. İnşallah yüzde 50’nin üzerinde oy alacağız. Biz çalışacağız, gayret edeceğiz. Rutin anketlerde hamd olsun durumumuz iyi. 20 puan gerideymişiz gibi çalışmaya devam edeceğiz. Oy alıp almadığımıza bakmadan nerenin hizmet ihtiyacı varsa yapacağız. Bu süreçte derdimiz şu ülkeyle hesabı olanlarla fırsat vermemek. Elimizden geleni yapacağız. 31 Mart akşamı Allah ne nasip ederse başımız gözümüz üstüne.

İZMİR BENİM AŞIK OLDUĞUM ŞEHİR

İzmir tılsımlı bir şehirdir. İzmir insanı kendine aşık eder. Nereye giderse gitsin asla huzur bulamaz. Körfez eskiden kokarken o kokuyu duyduğumda bile beni müthiş bir huzur kaplardı. Kimi gelinlik kıza, kimi şuna buna benzetir. İzmir benim aşık olduğum şehir. Kışın zeytin yazın kiraz toplamayı seviyorum. Yaptıklarımız önümüzdeki projeler için en iyi örnektir. Ayinesi iştir kişinin lafa söze bakılma. Belediyeden şu kadar adam atıp şu kadar adam alacağız demem asla. Biz vaat değil. 110 bin insanın duasını desteğini bekliyorum. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.