Dolar 32,4935
%0.06
Euro 34,6725
%-0.17
Altın 2.495,790
%0.46
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Uğurlu’dan 5 yıl değerlendirmesi: Emdiğim süt burnumdan geldi

Başkan Uğurlu’dan 5 yıl değerlendirmesi: Emdiğim süt burnumdan geldi

Görev süresinin 4,5 yılını değerlendiren AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu söz verdikleri her vaadi yerine getirmenin rahatlığı ve huzuru içinde olduklarını söyledi. Başkan Uğurlu’dan 5 yıl değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 13.12.2018 - 08:47

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Egepostası ve TV 35’in ortak yayınına katılan ve Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtlayan AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kemalpaşa’ya 30 yılda yapılmayan hizmet yaptıklarını söyleyerek, 31 Mart akşamı partisinin yine ipi göğüsleyeceğini söyledi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in ‘Kemalpaşa çözülürse AK Parti İzmir’de çözülür ‘sözleriyle en fazla önem verdiği ilçe olan Kemalpaşa’da kendilerinin başarılı olacağını savunan Başkan Uğurlu, iddiasını, "

“Kemalpaşa çözülürse İzmir’de AK Parti çözülürmüş. Biz sonuçla ilgilenmeyiz. Sonucu, zaferi takdir edecek olan Allah’tır. Bizim 4,5 yılda yaptıklarımızla Şubat ayında start verildikten sonra meydanlara çıkıldığında halka hem bakılacak sözümüz, bakacak yüzümüz, hem ortaya koyacağımız eserlerimiz var. Onların milletin karşısına nasıl çıkacaklarını göreceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, çok farklı bir oy oranıyla inşallah biz 31 Mart akşamında da Kemalpaşa’da AK Parti olarak ipi göğüsleyeceğiz” sözleriyle dile getirdi.

EN BÜYÜK HAYALİM KENTSEL DÖNÜŞÜMDÜ

En büyük hayalinin Kemalpaşa’da kentsel dönüşümü başlatmak olduğunu belirterek, ilk kazmayı Şubat ayında vurmanın heyecanını yaşadığını kaydeden Başkan Arif Uğurlu, “Bu ayın 26’sında ihalesini yapıp Şubat ayında temelini atacağımız şey kentsel dönüşüm. Bir siyasetçi için en sorunlu alanlardan birisidir. Bir buçuk senemizi darbe girişimiyle yememiş olsalardı, ilk temel atan ilçe belediyesi de biz olacaktık. Benim haricimde 29 belediye başkanı daha var. En sorunlusu kentsel dönüşümdür. Benim hayalim buydu. Tertemiz, yeşillikler içinde çocukların oyun oynayabileceği, alt yapısının dört dörtlük olduğu bir Kemalpaşa hayalimiz var” diye konuştu.

DAHA AZ OY ALDIĞIMIZ YERLERDE DAHA FAZLA İTİBAR GÖRÜYORUZ

Yaptıkları hizmetlerle farklı siyasi partilere mensup olan ilçe sakinlerinin takdirini topladıklarını vurgulayan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “Çok daha az oy aldığım yerlerde çok daha büyük iltifatlara mazhar oluyoruz. Sana oy vermedim ama sen yine de hizmet ediyorsun. Allah razı olsun diyor. Sana oy verdik, sen de gereğini yaptın, hizmet ediyorsun diyor. Daha az oy aldığımız yerlerde daha fazla itibar görüyoruz. Allah’a hamd olsun” dedi.

30 YILDA YAPILACAK HİZMETİ 4,5 YILDA YAPTIK

Kemalpaşa’ya 30 yılda yapılacak hizmeti 4,5 yılda yaptığını anlatan Başkan Arif Uğurlu, “Beş yıldır bana muhalefet olmamıştır mecliste. 30 yıldaki hizmeti 4,5 yılda yaptık. Ama ayağımızdaki çizmeyi hiç çıkarmadık. Çocuğuma hasret kaldım gece yarılarına kadar şantiyelerdeydim” ifadelerini kullandı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

AK Parti iktidara gelinceye kadar 1,5 yılda bir seçime gidiliyordu. 4,5 yılı bıraktık, şu an yedince seçime doğru gidiyoruz. Arada 15 Temmuz hain darbe girişimini yaşadık. Bir taraftan hemşehrilerimizin hizmet beklentisi var diğer taraftan Türkiye’nin her an değişebilen gündemi var. En yoğun ve sıkıntılı dönemde tüm belediye başkanları görev yaptı. Nüfusuna ve bütçesine göre en mütevazi belediyelerden birisiyiz. Ne söz verdiysek sözlerimizin tümü yerine gelmiştir. Merkezi hükümet adına verdiğimiz sözlerden de 500 trilyonluk yatırım yapıldı. Merkezi hükümet adına verdiğimiz sözlerde de Kemalpaşa Belediyesi adına verdiğimiz sözlerde de hepsini yerine getirdik.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATMAK EN BÜYÜK HAYALİMDİ

Şehre hangi aşkla baktığınıza bağlı. Bir belediye başkanı hizmet süresi içinde acaba bir daha seçilebilir miyim kaygısını taşıyabilir. Hiçbir zaman bu kaygıyla hareket etmedik. Bu ayın 26’sında ihalesini yapıp Şubat ayında temelini atacağımız şey kentsel dönüşüm. Bir siyasetçi için en sorunlu alanlardan birisidir. Bir buçuk senemizi darbe girişimiyle yememiş olsalardı, ilk temel atan ilçe belediyesi de biz olacaktık. Benim haricimde 29 belediye başkanı daha var. En sorunlusu kentsel dönüşümdür. Benim hayalim buydu. Tertemiz, yeşillikler içinde çocukların oyun oynayabileceği, alt yapısının dört dörtlük olduğu bir Kemalpaşa hayalimiz var.

ANAMDAN EMDİĞİM SÜT BURNUMDAN GELDİ

Bu işe hiç bulaşma dediler. O girmesin ben girmeyeyim riske. İzmir insanı kendine aşık eder. Bu şehrin kahir ekseriyeti gecekondu, alt yapı sorunu var. Birileri dert etmezse İzmirlilerin kendisi bunu yapabilir mi. Bu sorunu çözmek için anamdan emdiğim süt burnumdan geldi.

RANTSAL DÖNÜŞÜM OLACAKMIŞ, HAYIR KARDEŞİM HERKES YERİNDE KALACAK

Kentsel dönüşüm yaptığımız alan AK Parti seçmeninin de olduğu bir yer. Kendi seçmenimi karşıma alma riskine karşı neden bu işe gireyi? İhaleye çıktığımız konutların tüm ihale sürecini belediye olarak biz yapıyoruz. 3 bin konut yıkıp 5 bin konut yapacağız. Emsal oranları yıktığımız alanın emsal oranının da bir tık altında. Hastamız oluyor ambulans sokamadığımız sokaklarımız var. İtfaiyenin giremediği, çöp kamyonunu sokamadığımız sokaklarımız var. Rantsal dönüşüm olacakmış. Rantsal dönüşüm deyip oradaki insanları kaderine mi terk edeceğiz. Yerinde kentsel dönüşüm yapacağız. Herkes de yerinde kalacak. Başkanım bizi buradan gönderecekmişsiniz dediler. 15 bin nüfus yaşıyor. Gönderip kimi yerine getireceğiz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MEMLEKET MESELESİDİR, SİYASET ÜSTÜ YAPALIM

Kentsel dönüşüm bir memleket meselesidir. Bunu siyaset üstü yapalım. Bitince kimse bana madalya takmayacak. Yeni bir Kemalpaşa inşaa etmiş olacağız. Tüm derdim Allah razı olsun’u duymak. İkinci dönem en büyük hedefim, projem; Kemalpaşa’yı İzmir’in en modern kenti haline getirmek için bu süreci bakanlık eliyle yürütmek. Karabağlar, Buca, Bayraklı, Çiğli’de de kentsel dönüşüm var. Her ilçe belediyesi siyasi zorluğu görünce geri vitese takmış.

MERKEZİ OLARAK DA YEREL OLARAK DA YUMURTA KÜFESİ BİZİM SIRTIMIZDA

Yumurta küfesi merkezi olarak da yerelde de bizim sırtımızda. Sizin yaptığınız işin doğru olduğuna bakmıyor muhalefet. Bir tane ekstra oy gelir mi gelmez m? Muhalefetin bu hastalıklı ve sakat anlayışını biz de benimsemiş olsak onlardan farkımız olmayacak. Onlar şahsi menfaatleri adına en hayati projelere dahi muhalefet ederken, doğru iş yaparsa onlar biz onlara muhalefet etmeyeceğiz. Biz doğru olanın yanında saf tutarız. Onlar ise doğru yanlışa bakmadan bir tane oyu nereden devşirirlerse öyle tutum alırlar.

KIBLESİZ, DURUŞU OLMAYAN,KAYPAK SİYASETÇİLERE TOPLUM SAYGI DUYMAZ

Bizim toplumlumuz solcu olsun sağcı olsun siyasetçilere saygı duyar. Ancak kaypak, kıblesiz, duruşu olmayan, istikameti olmayan, kendi siyasi görüşü adına hizmet etmek adına sadece kendi nefsine hizmet etmek isteyen siyasetçiye saygı duymaz. Kardeşim benim rengim bu. Bu renkle hizmet edeceğim dediğinizde renginize uyan ya da uymayan herkes size gönlünün kapısını size açar. Ancak her tarafa dönen, kaypak siyasetçilere yüzünü dönmez. Siyaseten savrulanların ne gittikleri yerde itibarları kalmışlardır. Kardeşim benim rengim bu. Ben bu renkle hizmetkar olmaya geldim dedim. Her sokağına da hizmet ettim. Bunu gören herkes bize gönül kapısını açtı.

DAHA AZ OY ALDIĞIMIZ YERLERDE DAHA FAZLA İTİBAR GÖRÜYORUZ

Çok daha az oy aldığım yerlerde çok daha büyük iltifatlara mazhar oluyoruz. Sana oy vermedim ama sen yine de hizmet ediyorsun. Allah razı olsun diyor. Sana oy verdik, sen de gereğini yaptın, hizmet ediyorsun diyor. Daha az oy aldığımız yerlerde daha fazla itibar görüyoruz.

KEMALPAŞA’DA 3-4 TANE HARİÇ GİRMEDİĞİMİZ KÖY KALMADI

Kemalpaşa’nın 29 köyü var. 3-4 tanesi hariç girmediğimiz köy kalmadı. Kapalı Pazar yerinden, düğün evine her projeyi hayata geçiriyoruz. Dört projeyi birden yaptığımız köyler var. Yolunu yapmadığımız, nakış nakış işlemediğimiz köy kalmadı neredeyse. Girmediğimiz 3-4 köye de yakında gireceğiz. Köylere gittiğimizde yıllar sonra bile geldiğinde bizimle çay içecek, sohbet edecek yüzünüz var, Allah razı olsun dediler.

30 YILDA YAPILACAK HİZMETİ 4,5 YILDA YAPTIK

700 bin metre taş yapıyoruz Kemalpaşa’da. İZSU çalışmalarını yerine bitirdi. O nedenle yeni başlıyoruz. Bu sürece 3 yıl önce girmiş olsaydık o yollar tekrar bozulmuş ve savaş alanına dönmüş olacaktı. Bütün ara sokaklara girdik nakış nakış işliyoruz. Ancak Pazar yerinin olduğu bölge savaş alanı gibi. Ne bizim yapmamızı sağlıyorlar ne kendileri yapıyor. İZSU ve TEDAŞ’ın kazılarıyla savaş alanı gibi. Şehrin en işlek iki caddesi var, ikisi de büyükşehirin sorumluluk alanında. Gelin bir benim sorumluluğumdaki ara sokaklara bakın, bir de o sokaklara. Kavgaya gerek yok. Hep uzlaşı noktasına gittim. Aman inanın artık benim de burama geldi. Beş yıldır bana muhalefet olmamıştır mecliste. 30 yıldaki hizmeti 4,5 yılda yaptık. Ama ayağımızdaki çizmeyi hiç çıkarmadık. Çocuğuma hasret kaldım gece yarılarına kadar şantiyelerdeydim.

31 MART AKŞAMI KEMALPAŞA’DA AK PARTİ İPİ GÖĞÜSLEYECEK

Kemalpaşa çözülürse İzmir’de AK Parti çözülürmüş. Biz sonuçla ilgilenmeyiz. Sonucu, zaferi takdir edecek olan Allah’tır. Bizim 4,5 yılda yaptıklarımızla Şubat ayında start verildikten sonra meydanlara çıkıldığında halka hem bakılacak sözümüz, bakacak yüzümüz, hem ortaya koyacağımız eserlerimiz var. Onların milletin karşısına nasıl çıkacaklarını göreceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, çok farklı bir oy oranıyla inşallah biz 31 Mart akşamında da Kemalpaşa’da AK Parti olarak ipi göğüsleyeceğiz.

NİHAT BEY KENDİNİ İZMİR’İ VERMEYE GELDİ, 24 DEĞİL 25 SAAT ÇALIŞACAĞIZ

Kars, Erzurum, Rize, Trabzon, Denizli, Antalya memleketin her tarafı bizim. İzmir’de her yerden gelen insan var. İzmir bunlarla İzmir. İzmir denince akla Ege gelir. Adamın soyadı bir kez Zeybekçi. Muazzam bir yerel siyaset tecrübesi var. Cumhuriyet döneminin ekonomi noktasında lokomotifi. Dev sanayi kuruluşları hep İzmir’den çıkmıştır. 31 Mart’tan sonra biz AK Parti olarak İzmir’i almaya gelmedik, onun deyimiyle. Nihat Bey de kendini İzmir’e vermeye geldi. 24 saat değil 25 saat çalışacağız. İzmir inşallah dünyanın yıldızı olacak.

ADAY OLSAM DA OLMASAM DA 31 MART AKŞAMINA KADAR ÇALIŞACAĞIZ

3 tane aday adayı abim var. Sorgulama dönemi değil memleketin faydasına tabi olma dönemi. Arif Uğurlu olursa bu aday, 31 Mart akşamına kadar çalışacağız. Bambaşka bir adayı söylediler, 31 Mart akşamına kadar gene çıkıp adaymışız gibi aslanlar gibi çalışacağız. Bu süreç bir memleket meselesi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.