Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tugay sert çıktı: Bu stat yapılsın artık

Başkan Tugay sert çıktı: Bu stat yapılsın artık

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan Karşıyaka stadı çıkışı geldi. Tugay belediye olarak yapılması gereken bütün her şeyi yaptıklarını belirterek “Bizden yana hiçbir eksik yok, bu stadın yapılması lazım artık” dedi. Tugay AK Partili milletvekillerini eleştirerek “Protokol tribününde en önde oturmaktan ibaret kalmasın destekleri” dedi. Başkan Tugay'dan TV35'e flaş açıklamalar

  • Ege Postası
  • 06.12.2019 - 11:22

EGEPOSTASI - Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay TV35’in Uyandırma Servisi’ne katıldı önemli açıklamalarda bulundu. Kutluhan Nesil’in sorularını yanıtlayan Başkan Tugay uzun süredir Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yeniden ihaleye çıkması beklenen Karşıyaka stadı için “Stadın artık ihaleye çıkması lazım, bizden istenen her şeyi yaptık ve yapmaya hazırız. Bizden yana hiçbir eksik yok, bu stat yapılsın artık” dedi. Tugay Karşıyaka’da Mavi listenin zaferiyle sonuçlanan delege seçimleriyle olarak da “Önümüzdeki dönemde daha aktif ve geniş anlamda bir parti yönetimin oluşacağından eminim. Çünkü seçimler parti içi demokrasi isteyen insanların zaferiyle sonuçlandı”

Başkan Tugay’ın açıklamalarının satır başları şöyle;

‘LÜKS VE GEREKSİZ BÜTÜN HARCAMALARI DURDURDUK’

8 ayı geride bıraktınız geriye baktığınızda bu 8 ayın verimli geçtiğini düşünüyor musunuz'” sorusunu yanıtlayan “8 ayı, bir planlama, derlenme toparlanma dönemi olarak değerlendirebilirim. İyi bir yolda olduğumuzu önümüzdeki dönemi iyi planladığımızı düşünüyorum. Bunları adım adım gerçekleştireceğiz. Temel hizmetlerle ilgili düzenlemeler yaptık. Kentin eksiklerini belirleyip kalıcı çözümler ürettik. Mali disiplinde önemli tasarruf tedbirlerini aldık, sonuçlarını gördük. Daha iyi bir geliri olan belediyeye dönüşüyoruz. Yeni işletmeler açılacak. Bazılarını kapattık ama sürekli zarar ettikleri kesin olan işletmelerdi. İnsanlarımızn çok daha memnun olacağı yerler kazandıracağız. Lüks ya da gereksiz gördüğümüz her türlü harcamayı durdurduk. Yaptığımız her türlü alışverişte daha hesaplı davranıyoruz. Farklı  kaynaklarda sponsor ve hibe almaya çalışıyoruz. Bankalarla güzel iş birliklerimiz olacak. Kooperatiflerin kentte faaliyetleriyle ilgili güzel projelerimiz devreye girecek. Yakında kendi ayakları üzerinde duran bir belediye olacağız” dedi.

‘ÇOK BÜYÜK PARALAR HARCANMADI’

“Belediye binasının zemin katıyla ilgili AK Parti  den ağır eleştiriler geldi... Neler söylersiniz'” sorusuna yanıt veren Başkan Tugay “ Gereksiz ve abartılı bir eleştiri oldu. Hızlı çözüm alanı düzenleme düşüncesiyle başladı süreç. İnsanların üst katlara çıkmadan işlerin halletmeleri için giriştiğimiz bir işti. Basit gibi görünüyor ama, insanlar bir fotokopi için dışarıya gidip geliyorlardı. Şimdi onun için oda yaptık. Girişte bir bekleme salonu vardı ve eskiyen pek çok bölümü vardı ve yenilenmeye ihtiyacı vardı. Giriş katında bir tadilat ihtiyacı doğdu. Çok büyük paralar harcanmadı. 180 gün vadeli ödemi planı var. Öngörünün altında bir bedele mal ettik. Bu arada binamızın altyapı ve tesisat sorunları olduğunu da saptadık. Onları da aradan çıkardık. Gereksiz bir harcama yaptığımız, makyaj amaçlı olduğunu iddia ettiler. Zaten hizmet vermeye başladık. İddia edildiği gibi olmadığını Karşıyakalılar işlerini belediyede hızlıca halledip gittikçe kendi gözleriyle görecekler" dedi.
 



‘BU STAT YAPILSIN ARTIK’

“Karşıyaka Spor kulübüyle aranız nası? Spor Salonu meselesindeki ayrı düşmenin nedeni nedir'” sorusunu yanıtlayan Başkan Tugay “Ayrı düşme diye bir şey yok. Bir iki gündür konuşulan bir konu var. Ben açıkçası kulübün siyasetten tamamen uzak tutulması gerektiğini başından beri söylüyorum. Ama özellikle protokolde siyaset ağırlıklı bir yapılanma gördüm. Bundan rahatsızlığımı dile getirdim. Bizim için çok önemli değil, kulüp yönetimi öyle görüyorsa onların taktiridir. Kulüple ilgili yapmak istediğimiz bütün destek ve çalışmalar devam edecek. Destek sonuna kadar devam edecek. Ne kulüp ne de belediye özel hareket alanları değil. Buralar halka ait kurumlar. Kimse kişisel hareket edemez. Protokolde yapılanma gibi bir rahatsızlığım oldu. Ama ben kesinlikle büyütme taraftarı değilim. Yalnız çözümler üretmesi gereken bazı siyasi kişilerin hiçbir katkı vermeden kulüpte ön planda görülmelerine doğru bulmuyorum. Yani stat diyorsunuz. Stadın ihaleye çıkması lazım, bizden istenen her şeyi yaptık ve yapmaya hazırız. Bizden yana hiçbir eksik yok, stadın yapılması lazım artık. Bunun dışında kulübün bir mali sıkıntısı var hükümetten bir destek olması lazım. Belediyenin imkanları sıkıntılı biz elimizden gelen her türlü desteği sağlıyoruz Protokol tribününde en önde oturmaktan ibaret kalmasın destekleri. Stadı yapsınlar, mali yapıya destek olsunlar, kulubün önünü aşsınlar. Eskiden belediye engel oldular diyorlardı. Artık eski yok yeni durumdayız. Elimizden geleni yapıyoruz gücümüz sınırlı. Ben hiçbir zaman kulübü reklam ya da siyaset için kullanmadım. Böyle bir tutumum olmayacak, ama başka siyasilerin de böyle davranmasını beklerim. Ben geldiğimden beri elimden geleni yapıyorum. Bu kulüp semtin kulübü bizim görevlerimizden birisi destek olmak. Aynı şeyi hükümet kanadından da bekliyoruz” dedi.

BEN ÇARŞI TARAFTARIYIM’

Çarşı düzenlenmesiyle ilgili son durumu aktaran Başkan Tugay “ Çarşı’nın genel Olarak bir analizi yapılıyor. Bir şartname oluşacak, bir proje yarışması düzenleyeceğiz. Köklü bir yenilenme çalışması yapacağız. Ama boş durmuyoruz. Hem çarşı hem Bostanlıya olan ilginin artması için, altyapı ve peyzajını düzelteceğiz. AVM’lerin kendilerine ait müşterisi var. Ama büyük kısmı Karşıyaka dışında. Karşıyaka’nın kışın nüfusu 1 milyonu geçiyor. Çarşının kendine ait bir müşteri kitlesi olabilir ve keyifli bir alana da dönüşebilir. AVM mi Çarşı mı derseniz, ben Çarşı tarafındayım. AVM’leri ekonomik katkısı da yadsınamaz. Çocuklu ailelerin tek vakit geçirebilecekleri yer sadece AVM olursa o kötü. Alternatif yerler olmalı. Açık hava müzeleri ve Gastronomi alanları ve konsept sokaklar yaratmak istiyoruz" dedi.

CORDELİON BİNİCİLİK OKULU

“Bugün açılacak binicilik okulundan bahseder misiniz'” sorusunu yanıtlayan Başkan Tugay “Binicilik okulu. Biz de daha önce tay park yapılmıştı. Yarı açık bir manej alanı vardı. Yapıldığında sadece çocukların atlarla tanışması ve kısa süreli binişler amaçlanmış. Bu güzel düşünceyi geliştirelim dedik. Binicilik dersleri verilen yerle dönüştürmek gerekiyordu. Yeni atlar almamız gerekiyordu. Eski atlarımızı Ödemiş’e verdik. Biniciliğe ilgi duyan çocukların ve gençlerin eğitim alabileceği alan yarattık. Bu alanda Hobbit House diye bir farklı bir kafemiz de olacak” dedi.

'PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ İSTEYN İNSANLARIN ZAFERİYLE SONUÇLANDI’

Delege seçimlerinde mavi listeyi desteklediniz. Sonuçları, yaşanan gerginlik ve kavgaları nasıl değerlendiriyorsunuz'” sorusunu yanıtlayan Başkan Tugay “ Sadece ilk hafta iki mahallede gerginlik oldu. Sonraki haftalarda çok barışçıl ve demokratik seçimler yapıldı. Yanlış bilmiyorsam Karşıyaka’daki delege seçimleri arasında en fazla katılımın olduğu seçim oldu. Biz tepeden emir alıp dizayn edilen bir parti değiliz. Kendi demokratik yapımız var. Önümüzdeki dönemde daha aktif ve geniş anlamda bir parti yönetimin oluşacağından eminim parti içi demokrasi isteyen insanların zaferiyle sonuçlandı delege seçimleri. İyiye doğru gittiğimizi düşünüyorum. İlk hafta yaşananlar herkesi üzdü ama onlar hiçbir şeyi gölgelemesin. Herkes gayet iyi biliyor ki demokratik bir süreç yaşandı. Bunun kongreye yansıyacağını düşünüyorum. Bundan sonraki dönemde bütün Türkiye’de olumlu örnek olarak gösterilecek CHP siyasi çalışması yapılacağına yürekten inanıyorum. Bende böyle bir ortamda partimin her zaman yanında olacağım. Son olarak Önümüzdeki dönem insan mutluluğu odaklı uzun zamandır var olan sorunları kalıcı olarak çösmeyi amaçlayan daha çevreci bir yerel yönetim anlayışımız olacak. Herkesin desteğini bekliyorum. Gençleri ve çocukları ihmal etmeyeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.