Dolar 32,5023
%-0.12
Euro 34,9607
%0.38
Altın 2.430,250
%0.29
Bist-100 9.818,00
%0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tugay, o tahsisi neden iade ettiklerini açıkladı

Başkan Tugay, o tahsisi neden iade ettiklerini açıkladı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı son oturumunda AK Parti'nin ret oyuna karşılık Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği evin 5 yıl süreyle bedelsiz olarak Karşıyaka Belediyesi Başkanlık Konutu olarak tahsis edilmesi kararlaştırılmıştı. Tahsis ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay evi kullanmaktan vazgeçti ve iade kararı aldı. Başkan Tugay yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunda oluşturulan hassasiyet nedeniyle bu kararı aldığını açıkladı. Karşıyaka, o tahsisi iade etme kararı aldı

  • Ege Postası
  • 24.05.2019 - 00:01

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs Meclisi'nin mayıs ayı son oturumunda 2004 yılında hayatını kaybeden Büyükşehir Belediyesi'nin merhum başkanı Ahmet Piriştina'nın kaldığı lojmanın Karşıyaka Belediye Başkanlık Konutu olarak tahsis edilmesi AK Parti’nin ret oylarına karşı oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Toplantıda lojmanın Karşıyaka Belediyesi Başkanlık Konutu olarak tahsis edilmesine AK Parti grubundan itirazlar gelmişti. AK Parti Piriştina için ‘Efsane Başkan’ vurgusu yaparken lojmanın müze olmasını istemişti. Ancak Başkan Soyer evin müze olarak kullanılamayacağını belirterek Karşıyaka Belediyesi’ne tahsis edilmesine karar vermişti.

Tahsisin ardından flaş bir gelişme yaşandı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, 5 yıl süreyle belediyeye tahsis edilen Atakent’teki evi geri iade etme kararı aldı.

TUGAY'DAN AÇIKLAMA

Başkan Cemil Tugay'dan, gelişmeyle ilgili bugün bir yazılı açıklama geldi. Tugay, "Yazılı talebimiz üzerine 17 Mayıs 2019 tarihli İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile, Karşıyaka Belediyesi’ne tahsis edilmiş olan 2038/2 No:2 Şemikler Atakent Mahallesi adresindeki konut, her ne kadar 15 yıldan uzun süredir atıl ve bakımsız durumda iken, işlevsel bir duruma getirilmesi ve hizmete sunulması düşünülmüş olsa da, eski başkanlarımızdan merhum Ahmet Priştina’nın ölümü ile ilişkilendirilerek kamuoyunda yaratılan hassasiyet nedeniyle, herhangi bir amaçla kullanımından vazgeçilmiş ve tahsisin iptal edilerek Büyükşehir Belediyemize iadesine karar verilmiştir" dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.