Dolar 32,5643
%0.28
Euro 34,7209
%-0.03
Altın 2.488,760
%0.17
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tugay'dan 'yeni şirket' hamlesi!

Başkan Tugay'dan 'yeni şirket' hamlesi!

Karşıyaka Belediye Meclisi Ağustos ayı ikinci oturumu Belediye Başkanı Cemil Tugay idaresinde gerçekleşti. Toplantının ana gündem maddesi KORDELİON adında yeni bir belediye şirketi kurulması oldu. AK Parti Grubu yeni şirket adımını desteklemesiyle önerge oy birliğiyle kabul edildi. AK Parti Grubundan tam destek!

  • Ege Postası
  • 07.08.2019 - 21:14

EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediye Meclisi Ağustos ayı ikinci oturumu yapıldı.  Toplantının ana gündem maddesi KORDELİON adında yeni bir belediye şirketi kurulması oldu. Meclise sunulan KOEDELİON şirketinin belediyeye kazandırılması önergesi hakkında bilgi veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Belediyenin ortak olduğu iki şirket var bunlar; KENT A.Ş. ile PERSONEL A.Ş. birisi işçi ihtiyacımızı karşılıyor. Diğeri ise kafe, restoran ve market gibi işletmelerle belediyeye katkı sağlıyor.

KENT A.Ş. İHALEYE GİREMİYOR

Danıştay’ın verdiği bir kararla yeni bir şirketin belediye bünyesine katılması için ara yol oluştu. Pek çok belediye bunu kullanarak şirket kuruyor. Olay şöyle oluyor; o şirketi kuran kişi işletmeyi belediyeye hibe ediyor ve belediyenin yeni bir şirketi oluyor. Bize bu teklif edilince sıcak baktık. Çünkü belediye bazı işleri bu şirket ile hallediyor ve aracılara vermeden kendi şirketlerimiz kazanıyor. Fakat bunun için şirketin vergi borcu olmaması lazım. Maalesef KENT A.Ş’nin vergi ve SGK borcu var o nedenle ihaleye giremiyor. Yeni işletmeleri açma fikrimiz var onları bu şirket üzerinden açacağız ve borç yükü ile de karşı karşıya kalmalarını istemiyoruz. O nedenle KORDELİON İşletmesi bedelsiz olarak belediyemize devredilecek. 50 bin lira sermayeli 12 bini ödenmiş bir şirket, devralırsak yönetimini belirleyecek yeni işletmeler bu şirket üzerinden kuracağız.  Borcu falan yok temiz bir şirket” dedi.

AK PARTİ GRUBUNDAN TAM DESTEK!

Konuyla ilgili söz alan AK Parti Grubundan Adem Öztürk, “Bunun belediyenin yaranına olacağını düşünüyoruz o nedenle sizi destekleyeceğiz. Karşıyaka’nın faydasına olacağına inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

Destek açıklanmasının ardından önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.