Dolar 32,3984
%0.25
Euro 35,0370
%-0.08
Altın 2.330,600
%0.44
Bist-100 9,14
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tugay’dan kritik uyarı: Durum kötüye gidiyor

Başkan Tugay’dan kritik uyarı: Durum kötüye gidiyor

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, bugün gerçekleştirilen meclis oturumunda artan koronavirüs vakalarına karşı vatandaşları uyardı. Alınan tedbirler neticesinde Karşıyaka özelinde vaka sayılarında düşüş olduğunu belirten Tugay, İzmir genelinde ve Türkiye’de artışın devam ettiğine dikkat çekerek, “Bu tabi çok ürtükücü ve rahatsız edici bir durum. Bunu hak ettiğimizi düşünmüyorum. Ama İzmir ve Türkiye genelinde durum kötüye gidiyor. Bu konuda da herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 04.12.2020 - 18:41

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. bileşimi Zübeyde Hanım Nikah evinde Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay idaresinde gerçekleştildi.

Toplamda 9 gündem maddesinin görüşüldüğü oturumda 8 maddede oy birliği ile karar alınırken 1 karar oy çokluğu ile meclisten geçti.

PERSONEL A.Ş İLE SÖZLEŞME İMZALANDI

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından konuşan Başkan Tugay, Karşıyaka Belediyesi bünyesinde bulunan Personel A.Ş ile toplu iş görüşmelerinin sonlandırıldığını duyurdu ve “Bugün personel A.Ş çalışanlarımızla ve temsilci sendikamızla toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizi nihayetlendirdik. İmza törenizmizi yaptık. Bu süreçte emek harcayan herkese teşekkür ediyorum. Çalışalarımızın önemli mağduriyetlerini gideren, yan ödemelerle aldıkları ücretleri güçlendiren 2 yıllık bir sözleşme oldu. İlk yıl için tam yüzdesel rakam veremiyorum. Çünkü çalışan konumuna göre değişiklik gösteriyor ancak tatminkar bir artış oldu. 2. yıl için de enflasyon rakamı + 2 puanlık bir artış öngörüldü. Biz çalışanlarımızın haklarını sadece ücret olarak değil; iş sağlığı, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, iş koşullarının düzenlenmesi, çalışma ortamlarının daha yaşanabilir ortamlar olması için elimizden geleni yapıyoruz”dedi.

KARŞIYAKA’DA VAKALARDA DÜŞÜŞ VAR

Türkiye’de İzmir’de artan koronavirüs vakalarına dikkat çeken Başkan Tugay vatandaşları tedbirlere riayet etmeleri konusunda uyardı. Karşıyaka özelinde vaka sayılarında düşüş olduğunu müjdeleyen Tugay, “Bir diğer konu pandemi süreci. Hepinizin bildiği gibi rakamsal olarak tüm ülkemizde sayı artıyor. Dün tibariyle dünyada 2. sıraya yükseldik. Bu tabi çok ürtükücü ve rahatsız edici bir durum. Bunu hak ettiğimizi düşünmüyorum. Daha etkin önlemler alınması lazım. Biz belediye olarak elimizden geldiğince önlemler aldık. Her ortamda dikkatli olmaya çalışıyoruz. Çalışanlarımız genellikle belediyeden değil dışarıdan kapıyorlar virüsü. Bu durumda o kişleri ortamdan uzaklaştırıp yayılmalara engel oluyoruz. Kent içerisinde de virüsün yayılmasını engellemeye çalışıyoruz. Son 3 haftada belediye olarak aldığımız yoğun önlemlerin de etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu çerçevede İzmr’de pekçok ilçede artış devam ederken 1 hafta-10 gündür Karşıyaka’da sürkeli daha iyiye doğru gidiş var. Günlük 350 civarında yeni hasta günlerden günde 160’lı rakamlara düştük. Ama İzmir ve Türkiye genelinde durum kötüye gidiyor. Bu konuda da herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.