Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tugay'dan kritik KENT A.Ş. açıklaması: İflas riski var!

Başkan Tugay'dan kritik KENT A.Ş. açıklaması: İflas riski var!

Karşıyaka Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleşti. Toplantıda KENT A.Ş.’ye sermaye aktarımı kararı çıkarken, Başkan Tugay, sermaye aktarımının yapılması gerektiğini aksi takdirde iflas riskinin olduğunu ifade etti. 19 Mayıs tartışmalarına da değinen Başkan Tugay, “O gün benim görevim sorun çıkmasına engel olacak bi tavır koymaktı” dedi. Başkan Tugay Karşıyaka Spor’a destek çağrısında bulunurken, “Karşıyaka Spor Kulübüne destek olmak tüm Karşıyaka’nın görevidir” dedi. Başkan Tugay'dan kritik KENT A.Ş. açıklaması

  • Ege Postası
  • 10.06.2019 - 14:11

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- Karşıyaka Belediyesi  Haziran ayı meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleşti. Meclis toplantısında KENT A.Ş.’ye sermaye aktarımı  kararı alındı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay KENT A.Ş.’ye bu aktarımın yapılması gerektiğni vurgularken aksi takdirde iflas riskinin bulunduğunu ifade etti.  19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı töreninde yaşanan gerginlik hakkında konuşan Başkan Tugay, “Sorun çıkmasına engel olacak bir tavır koymam gerekiyordu öyle de yaptım. Kimse merak etmesin tüm milli törenlere katılırım devlet terbiyem bu şekildedir” diye konuştu. 

KENT A.Ş'YE SERMAYE DOPİNGİ 

Karşıyaka sınırları içerisinde bulunan, Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü, Mustafa Kemal Kapalı Spor Salonu, Türkan Saylan Kız Konukevi, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, İsmail Cem Düğün Salonu ve Kültür Merkezi, Deniz Baykal Kültür Merkezi, Zühtü Işıl Spor Salonu, Örnekköy’de bulunan spor salonu ve Çok Katlı Pazaryeri Düğün Salonu gibi yer ve işletmelerin, 10 yıllık intifa hakkını KENT A.Ş.’ne ayni sermaye olarak aktarılması görüşüldü. 

“İFLAS RİSKİ VAR” 

Önergeyle ilgili bilgi veren Başkan Tugay, “KENT A.Ş. geçen yıl bir miktar zararla kapattı. Yapılan incelemede sermaye artırımı olduğu, aksi takdirde bir iflas riski olduğu anlaşıldı. Bu durumu telafi etmek için bir adım atmamız gerekiyor. KENT A. Ş. belediyenin yüzde 96 hissesinin olduğu belediyeye ait bir şirket. 10 yıllık kullanım hakkını devrederek sermaye artırımını sağlayacağız. Bu şekilde iflasın önüne geçmiş olacağız. Komisyonlarda görüşülsün ve oradan gelen raporlar doğrultusunda karar verelim. Bahsedilen yerler Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından incelenecek ve değer tespiti olacak. Asliye Ticaret Mahkemesinin ne değer biçeceğini bilemiyoruz onu beklememiz gerek” ifadelerini kullanıldı. Komisyondan gelen raporun ardından önerge mecliste oybirliği ile kabul edildi. 

19 MAYIS TÖREN TARTIŞMALARI

Karşıyaka Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Hüsniye Dalkılıç Ersay'ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı törenlerine neden katılmadığını sorması üzerine cevap veren Başkan Tugay, "O gün benim görevim sorun çıkmasına engel olacak bir tavır koymaktı bu çerçevede üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum” dedi. 

Başkan Tugay,  “Ben mesela 23 Nisan’da sayın kaymakamımız ve diğer müdürlerimizle beraber bayram törenin başından sonuna kadar katıldım. 19 Mayıs’tada katılmak üzere planladım başka bir düşüncem yoktu. O gün törende hala tam anlayamadığım biçimde ilçe başkanları arasında tartışma yaşandı. Bu ortadam benim görevim sorun çıkmasına engel oalcak bir tavır koymaktı bu çerçevede üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum. Bayram törenleri siyasileşmemesi gereken alanlar. Milli birlik beraberliğimizi hissettiğimiz günler bu günlerde bir çelenk koyulması neden sakıncalı hala anlamış değilim. Devletin koyduğu kurallara uymak zorunda olduğum için o yüzden belediyenin çelengini götürmedim. Ama ben aynı zamanda CHP’liyim bunun gereğini insanlara sayısızlık yapmadan tek kelime etmeden sakince yapmaya çalıştım. Dilerim bundan sonraki törenlerde herhangi bir tartışma yaşanmaz” dedi. 

“DEVLET TERBİYEM BAŞKA TÜRLÜ BİR ŞEYE MÜSAADE ETMEZ”

Karşıyaka’da herkesin başkanı olduğunu vurgulayan Başkan Tugay, “Bu tartışmaların çok büyütülmesini doğru bulmuyorum. O gün olanlardan ben sorumlu değilim. O tartışmalara hiç dahil olmadım. Adım hep kullanıldı ses çıkarmadım ama hiçbir parti ayırt etmeden herkese hizmet etme hedefiyle bu koltuğa oturdum. Sizden de anlayış rica ediyorum. Bütün meclis üyeleri bir bütün olarak Karıyaka için ne yapabiliriz diye düşünmeli ve bunun için çalışmalı. Siyaset yapacağız elbette ama olabildiğince yapıcı siyasetten yanayız.  Tavır görstermek için yapmadım.  Ben bundan sonra yine törenlere katılırım merak etmeyin. Devlet terbiyem başka türlü bir şeye müsaade etmez” diye konuştu. 

ŞEHİT AİLELERİ İÇİN ÜCRETSİZ DÜĞÜN SALONU TALEBİ 

MHP’li meclis üyesi Seher Dikmen, dilek ve temenniler bölümünde Karşıyaka’daki düğün salonlarının şehit ve gazi ailelerine ücretsiz olarak verilmesini talep etti. MHP’li Dikmen’in bu talebini doğru bulduğunu belirten Başkan Tugay, “Şehitlerimizin aileleri başımızın tacı bunu her zaman söylüyorum. Biz millet olarak varlığımızla şehitlerimizin ailelerinin yanında olmalıyız. Bu konuda sizinle aynı görşteyim. Ve ne yapabiliyorsak elimizden geleni yapacağız. Bu talebinizi yerinde buluyorum. Gerekli bürokratlar çalışmalarını yapacak oylamamız gerekirse meclise gelir oybirliği ile kararı alırız” dedi. 

KARŞIYAKA SPOR’A DESTEK ÇAĞRISI 

MHP’li Dikmen, KENT A.Ş.’ye aktarılan işletmelerden birisinin gelirinin Karşıyaka Spor Kulübüne destek için harcanması gerektiğini ve belediyenin destek olması gerektiğini ifade etti. Başkan Tugay, Karşıyaka Spor Kulübünü hukuki sınırlar içinde her türlü desteği vereceklerini ifade ederken, “Karşıyaka Spr Kulübüne direk maddi destek veremiyoruz.  Sayıştay raporlarına olumsuz yansıyor. Kulübümüze destek için her şeyi yaparız ama hukuken belediyenin bir tesisinin devretmemiz mümkün değil. Bizim yapabileceğimiz altyapılara destek olabilmek. Hayalimiz ve düşüncemiz kulübümüzün layık olduğu yere yükselmesi. Hukuki ve sıkıntılı maddi olanaklarımızın içinde destek olmak istiyoruz” diye konuştu. 

“KARŞIYAKA SPOR KULÜBÜNE DESTEK OLMAK HERKESİN GÖREVİ”

Başkan Tugay, Karşıyaka Spor’a destek çağrısında bulunurken, “Karşıyaka Spor Kulübüne destek olmak hiçbir siyasi partinin yahut belediyenin değil tüm Karşıyaka’nın görevidir. Bu vesileyle onlara çağrıda bulunmuş olalım. Bu birlik beraberliği sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.