Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tugay Banka Sokağı esnafı ile bir araya geldi

Başkan Tugay Banka Sokağı esnafı ile bir araya geldi

Karşıyaka Belediyesi Karşıyaka Çarşı’yı geliştirme ve güzelleştirme çalışmaları kapsamında Çarşı Bölgesi Geliştirme Projesi sunum ve açıklama toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılarak Akbank ya da Banka Sokağı olarak bilinen Salah Birsel Sokağı esnafı ile bir araya gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi.

  • Ege Postası
  • 09.01.2021 - 10:18

Toplantıda sunum yapan Karşıyaka Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürü Özlem Şenyol Kocaer, Salah Birsel Sokağı’na yeni bir çehre kazandıracak çalışmalardan bahsederek, projeye yönelik detaylı bilgi verdi. Kocaer; işgaliye alanı, işletmelerde kullanılacak tente ve şemsiyeler, alan düzenlemesi, engelli rampaları ile birlikte yapılacak olan değişikliklerde esnafın izlemesi gereken prosedürler hakkında önemli bilgiler verdi.

Esnafla bir araya gelerek sorun, görüş ve önerilere dinleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay toplantıda yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: 

"Sokak düzenleme çalışmalarının uzadığının ben de farkındayım, size hak veriyorum. Ama her bir çalışma ile ilgili neden uzadığına dair açıklama yapabiliriz. Sokağın alt yapısında tahmin ettiğimizden daha fazla sorun olduğunu daha sonra anladık ve bunları çözüme kavuşturduk. Belediye Başkanı olmadan önce daha henüz adayken Karşıyaka’nın en büyük sorununun Karşıyaka Çarşısı olduğunu söyledim. Çarşı tarihi olarak, niteliği itibari ile Karşıyaka için çok önemli bir noktada. Bu sadece oraya gelen insan kalabalığı ile ilgili değil, kültürel olarak Karşıyaka’yı temsilen varlığıyla çok önemli bir yer. Ben de Karşıyaka’da senelerce muayenehanecilik yaptım. Geçen süre içinde Karşıyaka’da düzensizleşme, karmaşa olduğunu; insanların alışveriş için gelmek istemediği bir yere dönüştüğünü gördüm. Karşıyaka Çarşısı için Dokuz Eylül Üniversitesi’nden proje istedik. Onlar da her bir sokağı, binayı değerlendiren bir rapor hazırladı. O raporlarda çarşıda işlerin iyi gitmediğini gördük.”

Karşıyaka Çarşı’nın çok önemli tarihsel bir mekan olduğunu vurgulayan Başkan Tugay, “Çarşı; bazı insanlarımızın evlerinin bulunduğu yaşam alanı, tarihi binalarımız var, kent olarak sahip çıkmamız gereken özel ve güzel alanlar var. Bu proje sonunda esnafımızın işi artmış olacak, halkımızın memnuniyet duyduğu, vakit geçirmekten keyif aldığı, severek alışveriş yaptığı bir çarşıya sahip olacağız Biz de belediye olarak görevimizi yapmış olacağız. Türkiye’de böyle bir çalışmanın örneği yok ama biz başaracağız. Biz her zaman esnafımızın yanındayız, hiç bir zaman kimsenin kötülüğünü amaçlamıyoruz. Her zaman kamunun, vatandaşların lehine çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.