Dolar 32,3372
%0.18
Euro 35,2098
%0.08
Altın 2.247,350
%0.17
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sürekli isim vermeden CHP'li Yücel'e yanıt verdi: Suni gündem değil, kendi acı gerçekleri

Başkan Sürekli isim vermeden CHP'li Yücel'e yanıt verdi: Suni gündem değil, kendi acı gerçekleri

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; İzmir’in bazı ilçelerinde ezan yerine müzik dinletilmesi ile birlikte başlayan; CHP’li Karabağlar Belediyesi Meclis üyesi ve Gaziemir Belediye Başkanı’nın Cumhurbaşkanı’na hakaret içeren sözlerinin açığa çıkması ile birlikte büyüyen tartışmaları değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 28.05.2020 - 09:25

Sürekli, yaptığı açıklamada; “Ezana saldırı videolarını yayan CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı’nın yaptığı; şu anki belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin ortaya çıkarılan sosyal medya paylaşımları yenilir yutulur türden değil. Dinimizi aşağılayan, Cumhurbaşkanımıza hakaret eden eylem ve sözleri, hiçbir dayanakla aklayamazlar. Onların suni gündem dediği, ne yazık ki kendi değişmeyen acı gerçekleri, içinde debelendikleri balçık siyasetidir. Cumhurbaşkanı’na saldırıya özgürlük;  kin ve nefret yaymaya hak diyorlar. Bunu ne akla ne vicdana ne de hukuka sığdırabilirler.” diye konuştu.  

Söz ve fiilleri çelişkilerle dolu…

Başkan Sürekli açıklamasında, CHP’nin geçmişi ve bugününde; siyaset ahlakı ve dili açısından vahim pek çok örnek olduğuna dikkat çekerek, “CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı’nın, dini değerlere saldıranların reklamını yaparken, parti görevi yoktur diyerek işin içinden çıkmaya çalıştılar. Kamuoyu parti disiplin soruşturması beklerken; onlar özgürlük savunması yapıp bizi suçladılar. Eski yöneticilerinin yaptığı eylemin ardından 8 gün geçti ve hala parti içerisinde bir işlem yapılmadı. Eğer, CHP yönetimi bu eylem ve söylemi kabul etmiyorsa, eski yöneticileri hakkında hemen işlem başlatmalı. Ayrıca, onların trol dedikleri, halkın ta kendisidir. Meselenin hassasiyeti devam ederken; Cumhurbaşkanımıza küfreden Karabağlar Belediyesi Meclis üyesi ve Gaziemir Belediye Başkanı ifşa oldu. Soruşturacağız diyorlar. Tabi ki soruşturmalılar, gereğini yapmalılar. Sonucunu da kamuoyuyla paylaşmalılar. Çünkü, partilerini hedef haline getiren aslında kendi temsilcileridir, siyasi üsluplarıdır. Suni gündem dedikleri de ne yazık ki kendi acı gerçekleridir. İçinde debelendikleri balçık siyasetidir. Yapılanları da hiçbir dayanakla ya da demagoji ile aklayamazlar. Ne akla ne vicdana ne de hukuka sığar. Ne yazık ki söylemleri ile fiilleri çelişkilerle dolu. Saldırılarını çoğaltmak, konuyu saptırmak yerine, üstlerine düşeni yapmalılar.” dedi.

Gezi ruhu ile hareket ediyorlar…

CHP’nin hukukun üstünlüğünü sözde değil özde savunması ve hukuka riayet etmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; CHP’nin hakaret ve küfür dilini kullananları da tuhaf bir şekilde sahiplendiklerini söyledi. Başkan Sürekli; “Bu isyan dili, darbe imaları; gezi ruhunun devamı algısı yaratıyor. Övündükleri; vandallık, hakaret, küfür, kalkışma içeren gezi ruhuyla hareket ediyorlar. Geçtiğimiz seçimlerde meclis üyesi yaptıkları kişinin paylaşımları, 7 yıl önce gezi olaylarına; belediye başkanlarının hakaretleri ise 15 Temmuz darbe girişimine rastlıyor. Bu tesadüf değildir. Her biri de zaman içinde üst düzey parti görevlerine getirilmiştir. Devletin ve milletin bir kaosa, bir darbe girişimine daha müsamahası olmayacaktır. Milli ve dini değerlere hakaretin, küfrün açıklaması özgürlük değil; bölücülüktür. Halkı kin ve düşmanlığa itmektir, ayrıştırmaktır.” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.