Dolar 32,5643
%0.28
Euro 34,7209
%-0.03
Altın 2.488,760
%0.17
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sürekli’den Ödemiş mesaisi: Tarım, sanayi ve turizm gelişecek…

Başkan Sürekli’den Ödemiş mesaisi: Tarım, sanayi ve turizm gelişecek…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’in efeler diyarı Ödemiş’e tam anlamıyla bir çıkarma yaptı. Burada bir dizi görüşme gerçekleştiren Sürekli, "Bugün, tarım ve hayvancılıkla, marka olmuş üretimleri ile şehrimiz ekonomisindeki yeri tartışılmaz. Bize düşen de bu potansiyeli geliştirmek, sanayicimizi, çiftçimizi desteklemek. Kalkınma bir bütün olarak ele alınırsa amaca ulaşılır. Ödemiş kalkınırsa, İzmir kalkınır diyerek yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bizim için önemli olan soruna köklü çözüm üretebilmek ve öngörülü yatırımlar yapmak. Yapbozcu olmadık, olmayacağız" diye konuştu. Başkan Sürekli’den Ödemiş mesaisi

  • Ege Postası
  • 02.10.2019 - 11:20

Başkan Sürekli, ilçe teşkilat yöneticileri ile birlikte gerçekleştirdiği Ödemiş programı kapsamında, Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş ve yönetimini, ardından da  Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa’yı ziyaret etti. AK Parti İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi Toplantısı’na da katıldı. Ödemiş mesaisinde kurucu ve önceki dönemlerde görev almış ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, mahalle temsilcileri ile de bir araya gelmeyi de ihmal etmeyen Sürekli, İzmir kırsalının lokomotifi olan Ödemiş’in her türlü desteği hak ettiğini ve mevcut yatırımlarla birlikte, gelen talepler doğrultusunda yeni desteklerin de ele alınacağını söylerken, kendisine aktarılan bazı konularla ilgili sıcak görüşmeler gerçekleştirerek çözüm aradı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yaptığı açıklamada “Ödemiş, İzmir’in gözbebeği bir ilçe. İstiklal mücadelesinde düşmana karşı dimdik ayakta duran, tarihi mücadeleleri ve kuruluşa verdiği destekle örnek bir ilçe. Bugün, tarım ve hayvancılıkla, marka olmuş üretimleri ile şehrimiz ekonomisindeki yeri tartışılmaz. Bize düşen de bu potansiyeli geliştirmek, sanayicimizi, çiftçimizi desteklemek. Kalkınma bir bütün olarak ele alınırsa amaca ulaşılır. Ödemiş kalkınırsa, İzmir kalkınır diyerek yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bizim için önemli olan soruna köklü çözüm üretebilmek ve öngörülü yatırımlar yapmak. Yapbozcu olmadık, olmayacağız. Ödemiş de yerelde, yeniden AK Hizmet diyecek biliyoruz. ” diye konuştu.

Tarım, sanayi ve turizm gelişecek…

ÖTO ziyaretinde kendisine aktarılan Doğal Gaz, Organize Sanayi Bölgesi, üniversitenin büyümesi, SGK personel sayısının artırılması, Kalkınma Ajansı’nın bölge yatırımlarını genişletmesi gibi konuları dikkatle dinleyen Başkan Sürekli, ilçe yatırımlarına ilişkin şunları söyledi.

“Ödemiş, tarım ve sanayinin yanı sıra turizm alanında da önemli nitelikler taşıyor. Biz de canla başla ilçemizin dolayısı ile bölgenin temel sorunlarını çözmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl öncekinin üç katı kapasitedeki devlet hastanemizi açtık. İzmir’in ilk ve tek suda doğum merkezi burada.  Doğal gaz ilçemize bizim yerel idaremizdeyken geldi. Tarım Kredi Yem’in 70 dönüm alana sahip ‘Yem Katkı Malzemeleri Tesisi’nin temelini attık.  TOKİ’yi bölge insanımız için harekete geçirdik. Bozdağ Kayak Merkezi’nin yeniden tehlikeli koşulların ortadan kaldırılarak hayata geçmesi için yatırım müjdemizi Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli verdi. 'Ege'nin Uludağ'ı' olarak adlandırılan içinde 80 kişilik konaklama tesisi, 2 teleski, 1 telesiyej, 3 kayak pisti, kafeterya, restoranı bulunan tesisin yeniden faaliyete geçmesi için çığ perdesi yapılacak. Torbalı- Kiraz duble yol çalışmalarına hız verdik. Birgi’nin tarihi dokusu ve turizme kazandırılması noktasında yaptıklarımız ortada. Ödemiş’in tüm potansiyeli ile ortak kalkınmasını hedefliyoruz.” diye konuştu.

10 katına çıkardık, desteğe devam…

AK Parti iktidarında çiftçinin hak ettiği değeri gördüğünü belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, konuya ilişkin şunları söyledi:

“2002 yılında İzmir’e verilen tarımsal destek 45 Milyon TL iken, 2017 yılında bu rakam 395,5 Milyon TL’ye çıkmıştır. 2018 Temmuz ayı itibariyle 345 milyon TL’ye ulaşan bir destek olduğunu belirtebiliriz. Bu da AK Parti iktidarında şehrimize yapılan yatırımın neredeyse 10 kat arttığını gösteriyor. Ödemiş’e son 17 yılda 500 milyon tarımsal hibe vermişiz, ilçemizin tarımsal hasılası da üç katı artmış. 2,5 milyar lira tarımsal hasılası var. Bir çok ilimiz Ödemiş’in gerisinde. Bir çok ilimizin yarattığı katma değer, Ödemiş’in yanından geçemiyor. Üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Mart ayında Organize Sanayi Bölgesi’nde 25 yıldır beklenen bir tesisin temellerini attık. Kurulacak tesiste probiyotik buzağı yemi üretilecek ve üretimde kullanılacak sütü Ödemişli üreticilerden temin edeceğiz. Ödemiş, bölgenin Tire ilçemizle  birlikte lokomotifi konumunda. İhtiyacı olan, hak ettiği ne varsa, yanlarındayız.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.