Dolar 32,3298
%0.24
Euro 35,0481
%-0.21
Altın 2.284,020
%0.28
Bist-100 8,98
%1.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soyer üreticilere seslendi: Ürettikleriniz halkın bakkallarında yerini alacak

Başkan Soyer üreticilere seslendi: Ürettikleriniz halkın bakkallarında yerini alacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Karaburun’da İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Eğitimini tamamlayan 74 kursiyere sertifikalarını verdi. 'Ürettikleriniz halkın bakkallarında yerini alacak'

  • Ege Postası
  • 14.03.2020 - 17:40

zmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü’nün ‘Kırsalda Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Çalışmaları’ kapsamında her ilçenin niteliklerine ve istihdam ihtiyacına yönelik kurslar düzenlemeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bugün Karaburun Düğün Salonu’nda düzenlenen törende İstiridye Mantar Yetiştiriciliği Eğitimini tamamlayan 74 kursiyere sertifikalarını verdi.

Törende Tunç Soyer işsizlik sorununa vurgu yaptı. İşsizliğin vahim bir tabloda olduğunun altını çizen Soyer, bu sertifika töreninin Yarımada’nın doğasını koruyarak, doğayla uyumlu bir sektörü harekete geçirerek ve ekonomik katkıya dönüştürerek bir çözüm ürettiği için önemli olduğunu söyledi. Soyer üreticilere yönelik yaptığı konuşmasında “Büyükşehir belediyesi olarak neyi üretiyorsanız satın alacağız. İzmir’de halkın bakkallarını açmaya devam ediyoruz, ürettikleriniz halkın bakkallarındaki raflarda yerini alacak. Yeter ki siz üretin, ürettiğinizin karşılığını almanız için elimizden ne geliyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Yarımada’ya toz kondurmayacağız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Karaburun Yarımadası’na yapılması konuşulan projelerle ilgili de bir açıklama yaptı. Hatalı yürütülen bir turizm politikasının doğaya sanayi sektörünün verebileceğinden daha fazla zarar verilebileceğini belirten Tunç Soyer “Şunu bilin istiyorum, bizim gözbebeğimiz İzmir’dir ve Yarımada’ya toz kondurulmasına da izin vermeyiz. Bunu net olarak söyleyeyim” diye konuştu.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan yaptığı konuşmada, bölgelerinde kırsalda kalkınmayı hedefleyen ve sürdürülebilir ve iyi tarım uygulamalarıyla öne çıkmayı planladıklarını söyledi. Eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyer Şadan Tütüncü ise Karaburun’da kalkınmanın sürdürülebilir tarım ve sürdürülebilir turizmle mümkün olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve Köy-Koop İzmir Birliği Başkanı Neptün Soyer eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Aysel Özkan ve Yıldız Devran, büyükşehir belediyesi bürokratları ve vatandaşlar katıldı.

İzmir’in kırsal bölgelerinde eğitimler sürecek

Her ilçenin niteliklerine ve istihdam ihtiyacına yönelik kurslar düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Kırsalda Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi Çalışmaları’ kapsamında, metropol dışındaki ilçelerde eğitim vermeyi sürdürüyor. Çalışmalar doğrultusunda bugün de Karaburun ilçesinde 'Yarımada Kalkınma Stratejisi' kapsamında İstiridye mantar yetiştiriciliği eğitimini tamamlayan 74 kursiyere sertifika verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.